De prijzen zijn van tevoren vastgesteld

Maar meneer

Betreft: Wat interessant, is pas interessant als het is opgeleukt.

Gepost: 8 november 2006

Wegens een onjuistheid van het ANP geeft u – net als de krantenberichten – hier onjuiste informatie. De verkoop van Van Vleutens verzameling betreft geen veiling: alles heeft een van te voren vastgestelde prijs. Het exemplaar van De Avonden dat van Reve zelf is geweest wordt inderdaad voor 25.000 euro verkocht. Dit exemplaar komt echter niet uit de verzameling van Van Vleuten, maar uit die van Kees Bressers.

Namens het Leids Nieuwsblad – men moet immers onderaan beginnen – was ik aanwezig op de voorverkoopavond (01/11) bij antiquariaat AioloZ. Van Vleuten heeft toen wat betreft het ANP-bericht het een en ander rechtgezet.

Met vriendelijke groet,

Eva van der Ben

Van Vleuten.JPG