Door bidden twee keer zo duur

HUMAN

Deze week knipte ik weer een aantal berichten die voor Goddelozen van belang kunnen zijn.

PRAYER AT THE PUMP (vervolg)

In navolging van de groep Prayer at the Pump ben ik samen met Theodor Holman deze week begonnen aan bidsessies voor lagere benzine prijzen. (Zie de blog van vorige week). Theodor heeft een oude, benzine slurpende Cherokee terreinwagen en ik heb een dikke Jaguar S-Type, dus lagere benzineprijzen zouden ons bijzonder goed uitkomen. Onze deelname aan het bidproject, is ook een experiment. Wij willen zelf graag aan den lijve ondervinden of bidden helpt. Wij zijn onze bidacties begonnen toen de benzineprijs net de 1,10 euro had gepasseerd.

Tot dusver hebben wij echter helaas moeten vaststellen dat het nog niet de goede kant uitgaat met de benzineprijs, getuige dit bericht uit Elsevier:

“Volgens minister Wouter Bos (PvdA, Financiën) moeten Nederlanders ‘maar vast wennen aan dure benzine’ en moeten ze er gewoon voor zorgen dat ze er minder van nodig hebben.

“Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik zeg wel: we kunnen maar beter wennen aan hoge brandstofprijzen”, zei Bos woensdagavond in het televisieprogramma Knevel en Van den Brink.

‘We moeten er ook eens aan gewend raken dat we niet zoveel energie kunnen verbruiken en we moeten niet meer hopen dat de benzineprijs weer zo laag wordt als vroeger,’ aldus Bos.

Als voorbeeld noemt hij de Democratische presidentskandidaat Barack Obama, die het volgens Bos voor elkaar heeft gekregen om Amerika voor te bereiden om een toekomst met dure benzine. In Amerika is weliswaar de benzineprijs ruim twee keer goedkoper dan in Nederland, maar het ging Bos om de vergelijking, zo zei hij.

Deze week maakten verschillende beleggers bekend dat zij verwachten dat de benzineprijs wel eens zou kunnen doorstijgen tot 2 euro per liter. Mogelijk is dit aan het eind van dit jaar al het geval, aldus de beleggers”.

Twee euro?!

Maar dat zou vreselijk zijn! Nauwelijks zijn wij aan het bidden geslagen voor lagere benzineprijzen en de benzineprijzen zijn bijna verdubbeld. We zitten hier toch niet voor de kat z’n dinges te bidden.

Wij gaan door met de strijd!

BIJEN MAKEN KRUIS BIJ KATHEDRAAL

Op de site Raar maar waar vond ik dit bericht:

De 25-jarige imker Rob Handy uit het Engelse Wells kon zijn ogen niet geloven toen hij op de omheining van de kathedraal van het stadje een bijennest zag die de vorm had van een kruis. Rob kwam er toevallig langslopen, toen hij het zag en volgens hem hadden de bijen wel een heel bijzonder heilig teken gemaakt en uitgerekend bij de kathedraal. Voorbijgangers hadden het bijennest niet eens opgemerkt, zo rustig hebben de bijen zich tot nu toe gedragen.

Er staat zelfs een foto bij.

Bijen.bmp

Lijkt dat op een kruis? Het lijkt eerder op een spook, zou ik zeggen.

HAATIMAM

Nog een opmerkelijk bericht uit Elsevier, dat het weer overnam uit De Telegraaf:

“De omstreden imam Jamal A., alias Aboe Ismail, blijkt regelmatig werkzaamheden te hebben verricht voor diverse overheidsinstanties. De radicale prediker, verbonden aan de Haagse As-Soenah moskee, kon zo onder meer toegang krijgen tot het ict-netwerk van het ministerie van Defensie.

Dat meldt De Telegraaf. Ismail bevestigt tegenover de krant dat hij regelmatig op uitzendbasis bij de overheid werkt. ‘Ik heb niet alleen voor Defensie gewerkt, maar ook voor andere overheidsinstellingen.’

Volgens het dagblad zou Ismails werk voor het ict-centrum van Defensie aanleiding zijn geweest voor de Militairenlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) om een onderzoek in te stellen naar de man. Hij zou vervolgens ‘zijn verwijderd’. I

Haatiman.bmp

Roger van de Wetering, woordvoerder van Defensie, wil het bericht tegenover elsevier.nl bevestigen nog ontkennen. ‘Daar kan ik niets over zeggen. Wij doen geen uitspraken over specifieke gevallen.’

‘Het is zo dat de MIVD continu onderzoek doet naar Defensiepersoneel. Iedereen wordt gescreend. Als er iets wordt gevonden, bijvoorbeeld als er blijkt van extremisme, dan wordt de verklaring van geen bezwaar ingetrokken,’ aldus Van de Wetering. De verklaring van geen bezwaar is vereist om te werken bij Defensie.

Ismail, die deel uitmaakt van een salafistische stroming, staat bekend als de rechterhand van de omstreden radicale imam Fawaz Jneid. Eerder wenste hij Theo van Gogh en Ayaan Hirsi Ali de ergste ziektes toe, noemde hij Elsevier-blogger Afshin Ellian een ‘kwaadaardig gezwel’, excommuniceerde hij staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (PvdA) van Sociale Zaken en noemde hij PvdA-stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch van Slotervaart een ‘hypocriet’ en ‘vermomde ongelovige'”.

Opmerkelijk is dat ik hiervan tot dusver geen follow-up van heb gelezen, terwijl het – als het waar zou zijn – toch een interessante kwestie is. Wat doet die imam bij Defensie? Hoe heeft hij daar überhaupt toegang gekregen? Voor wie van komplotten houdt, is dit bericht een goudmijn. Echt iets voor Tomas Ross om er weer een hoop onzin van te maken. Maar het blijft gek.

Humanistische Omroep, 23 mei 2008