De oplossing is het Kalifaat!

HUMAN

Op internet keek ik naar een anti-Israëldemonstratie in Berlijn. Daar werden leuzen gescandeerd, die ineens heel anders klinken als zij in het Duits worden geroepen, zeker als dat gebeurt in de stad waar Hitler ooit zo ongeveer hetzelfde heeft uitgedragen:”Juden raus aus Palestina!“.

Het klonk nog beter met twee woorden minder, want in die Beschrenkung zeigt sich die Meister.

Berlijnse demonstratie 2.bmp

Hamas-aanhangers houden van radicale oplossingen, die ook in het Duits nog radicaler klinken.

Berlijnse demonstratie 3.bmp

Gelukkig waren de demonstranten niet alleen maar negatief en hadden zij ook een oplossing:

Berlijns dermonstratie 4.bmp

Wel vraag ik mij af of er geen hoorfout is gemaakt. Is er niet geroepen: “Die Entlösing is das Kalifat!?“.

NOG EEN OPLOSSING VAN HAMAS

Hamas is een vindingrijke club, wat ook weer eens duidelijk wordt aan de hand van het volgende bericht op Newsmax.com. Wat erin staat is inmiddels door andere bronnen bevestigd. Niet alleen heeft Hamas de edele kunst van het hand afhakken weer ingevoerd, maar speciaal voor christenen is nu ook de kruisiging weer op het programma gezet:

Hamas Reinstates Crucifixions of Christians

By: Nicole Jansezian Article Font Size

“While the world focused on Hamas militants launching rockets from Gaza at southern Israel, the terrorist organization also voted quietly to implement Islamic law in the Gaza Strip, including crucifixion of Christians, according to reports in the Arabic press.

The traditional Muslim criminal code, known as Sharia law, includes penalties such as amputation of limbs for stealing and the death penalty, including crucifixion, for actions Hamas deems detrimental to “Palestinian interests,” including collaborating with Israel.

The new law was reported on the Al-Arabiya Web site and in the London-based Saudi-owned newspaper Al-Hayat, which wrote that the implementation of Sharia law has “brought criticism and concern from human rights organizations in the Gaza Strip.”

kruisiging 2.bmp

But the media scarcely took notice when the decision was reported during the Christian holidays as fighting between Hamas and Israel escalated in late December.

“Hamas’ endorsement of nailing enemies of Islam to crosses came at the same time it renewed its jihad,” Jerusalem Post columnist Caroline Glick wrote on Dec. 26. “Here, too, Hamas wanted to make sure that Christians didn’t feel neglected as its fighters launched missiles at Jewish day care centers and schools.”

Christians are a minority in Gaza, numbering fewer than 2,000 residents among 1.6 million in the Strip. After Hamas came to power, the Islamic group began enforcing sharia law more strictly, though not officially. Christians were the first to feel the squeeze. Some Christian men felt compelled to grow beards and women donned head scarves to downplay their identities as non-Muslims.

Sharia law is implemented fully in some nations, including Iran and Saudi Arabia. When Palestinian voters elected Hamas in 2006, organization spokesman Hamed Bitawi declared: “The Quran is our constitution, Muhammad is our prophet, jihad is our path, and dying as martyrs for the sake of Allah is our biggest wish.”

Palestinian officials in Gaza denied the adoption of Islamic law. However, Palestinian Media Watch, an organization that monitors the Arab press, says the group is lying.

“Contrary to today’s denials, official Hamas leaders have proudly announced in the Hamas-run media in the last two months that this Islamic penal code was being prepared,” the media watchdog said. “Indeed, senior Hamas leaders went so far as to say that when these laws are implemented, they will have force not only in Gaza but also in the West Bank.”

Media Watch also noted that Hamas newspaper Al-Rissala reported, “The Bureau of Islamic Law is preparing a penal code in order to implement Sharia-Islamic Law.”

Hamas has financial backing from Iran, which supplies the group with rockets and weapons used to attack Israel. Despite espousing separate branches of Islam — Hamas is Sunni; Iran is Shiite — the organization shares the expressed wish of Iran President Mahmoud Ahmadinejad to wipe out Israel. The Hamas charter states: “Israel will exist and will continue to exist until Islam will obliterate it, just as it obliterated others before it.”

Israel withdrew unilaterally, both residents and soldiers, from the Gaza Strip in 2005, leaving the territory entirely under Palestinian jurisdiction. Then, in a coup in 2007, Hamas took over the Gaza Strip, ousting its rival party Fatah and assassinating Fatah loyalists. Since then, rocket fire launched at Israel’s southern communities increased. In December, a six-month period of calm collapsed and led to Israel’s Operation Cast Lead, the bombings and attacks against Hamas militants in Gaza in retaliation for bombings of Israel”.

Arme Christenen, dat gun je ze nou ook weer niet. Wel sprong mijn fantasie op hol. Ineens zag ik – om met Gerard Reve te spreken – “een fijne kruisiging” voor me, rechtstreeks uitgezonden op de televisie. Ik zou er zeker voor thuis blijven.

BARRY & STUART

De site Goedgelovig, waar verlichte christenen satirisch proberen te zijn, maakte mij attent op het Schotse duo Barry & Stuart, dat in 2005 op hetzelfde idee kwamen als wat ik een paar jaar daarvoor met Jeroen Henneman en Theo van Gogh heb uitgevoerd in het televisieprogramma De Bovenwereld. Zo liepen wij bijvoorbeeld over water, een sketch die gedeeltelijk nog te zien is op You Tube.

Barry & Stuart.bmp
Dave & Stuart blijken hetzelfde voor de BBC te hebben gedaan, maar in vele opzichten beter. Zij hadden meer geld en dus meer mogelijkheden en zij zijn ook betere acteurs.

Hier is het bericht op Goedgelovig:

De jonge Schotse illusionisten Barry & Stuart kwamen in december 2005 met een omstreden special op de Britse televisie. Met de pretentie ”wat Jezus kon, kunnen wij ook”, herhaalden ze de wonderen uit het Nieuwe Testament. Ze liepen op water, maakten van water wijn, lieten een blinde weer zien, maakten een dode weer levend, maakten een maagd zwanger (zonder dat daar ‘de daad’ aan te pas kwam) en voedden 5.000 mensen. De uitzending leidde tot grote consternatie in de pers, en bisschop Michael Reid van de Church of England merkte op: “Misschien kunnen deze twee oplichters zichzelf ook even laten kruisigen, dan kunnen we zien of ze na drie dagen weer kunnen opstaan.”

In deze clip laten de heren zien hoe je meer vis vangt als je je net aan de rechterkant van de boot uitwerpt, en in deze clip kan een blinde vrouw weer zien. Meer clips uit de aflevering ‘The magic of Jesus’ vind je hier, en enkele oudtestamentische trucs uit de serie ‘Tricks from the Bible’, waaronder de plagen uit Egypte, vind je hier. Waarschuwing: niet doorklikken als je bang bent voor lijken of insecten. Barry & Stuart houden nogal van het horror-genre.

Barry & Stuart zijn soms briljant! Maar Henk Hagoort van de EO als baas van de Nederlandse televisie is de kans klein dat hun programma’s ooit naar Nederland komen.

Humanistische Omroep, 16 januari 2009