Met ontsteltenis en afgrijzen

Maar meneer

Reageren, mits serieus, kan onderaan de pagina bij Maar Meneer. Ook voor aanvragen lezingen en optredens.

Hieronder enige reacties op mijn column in Buitenhof over Hamas. Zie ook website Buitenhof.

Hamas3.bmp

“Ik heb afgelopen weken een aantal radio en tv redacties benaderd met het verzoek nou eindelijk eens dieper te graven en een goed beeld te geven van het wezen van Hamas. Ik ontmoette alleen maar dovemans oren. De frustratie werd steeds groter totdat ik u column in Buitenhof hoorde. Dank daarvoor. Ik zie mezelf als vrijzinnig, sociaal en liberaal, maar erger me de laatste jaren aan de terreur van politiek correct links. Of het nu gaat om bijvoorbeeld intergratie, het milieu of de staat van de democratie (partitocratie), de berichtgeving is gevaarlijk eenzijdig. Soms interessante geluiden uit de marge: het verraad van links -Carel Brendel, of de groene rekenkamer krijgen geen stem. Goed gefundeerde kritiek op de nog steeds bestaande regentencultuur is sinds lang weer verstomd. Jammer genoeg zijn er alleen nogal infantiele rechtspopulitische geluiden uit Wilders-, Leefbaar- en Geen Stijl hoek te horen tegen politiek correct links. Uit de infantiele recht populistische hoek worde!

n er deze dagen vele initiatieven aangekondigd om publieke omroepen op te richten. Mijn vraag aan u : zou u het niet zien zitten om energie te steken in de oprichting van een kwalitatief hoogstaande KRITISCHE vrijzinnige omroep”.

Met vriendelijke groet,

Jan Diederen
documentairemaker
“Geachte Meneer Pam, vanuit Israel via BVN-TV uw gesproken column gehoord (11-1-2009). Bij Uw eerste zin schrok ik me dood \”was beter geweest als de Staat Israel niet was tot stand gekomen\”. Daarna echter ging die schrik over en vond ik U erg \”to the point\”. Goed te weten dat er in de Nederlandse media nog mensen zijn die \”objectief\” het geheel bekijken. En,tot slot toch even terugkomend op die eerste zin, ik ben op 20-jarige leefdtijd (1968) naar Israel geemigreerd, ik ben de dochter van oorlogsslachtoffers (kamp, vermoorde familie, etc.) en ik dank nog ELKE DAG G-d dat dit land er is”.

Hoogachtend
Miriam Nathans
Rishon-le-Zion
Israel