Een boerka en een drie meter hoge schoen

HUMAN

EEN DRIE METER HOGE SCHOEN VOOR MUNTADHAR ASL-ZEIDI EN SADDAM HOUSSEIN

Het is altijd mooi wanneer gevoel voor kunst de politiek overstijgt. Dat gebeurde in Tikrit, de stad waar Saddam Houssein is geboren en waar zijn aanhang nog altijd groot is.

Schoen Saddam.bmp

Novum/AP) – De Iraakse journalist die vorige maand zijn schoenen naar George Bush gooide heeft een standbeeld gekregen. Het werd donderdag onthuld.

De actie van journalist Muntadhar al-Zeidi inspireerde kunstenaar Laith al-Amari uit Bagdad tot het vervaardigen van een sculptuur in de vorm van een reusachtige schoen. Donderdag presenteerde Al-Amari zijn werk in Tikrit, de woonplaats van wijlen Saddam Hussein.

Het werk is bedoeld als eerbetoon aan Al-Zeidi en ‘is een bron van trots voor alle Irakezen’, zei de kunstenaar. “Het is geen politiek werk”, voegde hij eraan toe.

Toen Al-Zeidi zijn schoenen naar Bush gooide -een teken van diepe minachting in de Arabische wereld- riep hij luid waar het hem om te doen was. “Dit is voor de weduwen, wezen en allen die gedood zijn in Irak”, riep de journalist. Bush wist de schoenen te ontwijken, maar de beelden van de smijtpartij gingen de hele wereld over.

Donderdag sprak ter gelegenheid van de onthulling ook de directeur van een weeshuis in Tikrit. “Dit monument is een geschenk voor de komende generaties”, zei hij. “Zij zullen zich het verhaal herinneren over de held die op deze manier de president van de Verenigde Staten vaarwel zei”, sprak de directeur. Kinderen uit zijn weeshuis hielpen mee aan de totstandkoming van het standbeeld.

Het beeld bevat ook een ode aan de journalist, waarin gewag wordt gemaakt van de deugd ‘de waarheid te kunnen spreken’.

De journalist zit intussen nog steeds vast. Hij is beschuldigd van het plegen van een aanslag op een buitenlands staatshoofd. Zijn proces zou vorige maand al beginnen, maar het werd uitgesteld omdat zijn advocaat om aanpassing van de aanklacht had verzocht. Volgens sommige berichten wil de journalist asiel aanvragen in Zwitserland, maar dat wordt door zijn broer ontkend.

En nu maar hopen dat het beeld klopt en dat schoenengooier geen instappers heeft gedragen.


AL-QUIDA MOORDENAAR EIST BOERKA VOOR VROUWELIJKE CIPIERS

De terrorist Kamel Bourgass, die levenslang heeft voor het doodsteken van een politieagent, heeft geëist dat de vrouwelijke cipiers een boerka dragen wanneer zij hem zijn eten komen brengen. Bourgass wil niet in verleiding worden gebracht. Wanneer hij niet zijn zin krijgt gaat hij een beroep doen op de Mensenrecht. Hier zijn foto – vrouwelijke kijkers bedek uw gezicht – en het volledige bericht.

Kamel Bourgass.bmp

Kamel Bourgass, 33, was jailed for life in 2004 after stabbing brave Special Branch officer Stephen Oake to death in a police raid.

Now Bourgass is not only recruiting extremists to his twisted cause in Wakefield prison but is claiming that women wardens without veils infringe his human rights.

He has even cracked sick jokes about the bravery medal DC Oake received posthumously, sneering that it was made from the “metal of my knife”.

The Algerian had been preparing a deadly ricin poison attack on Britain when father-of-three Detective Constable Oake, 40, arrested him.

Bourgass, the first Muslim fanatic to murder a British police officer, has been in Wakefield jail for just a few weeks.

But insiders claim he has already begun preaching Islamist hate against the West to inmates.

And wearing his long black cloak, he has infuriated wardens with the sick jibe about DC Oake.

A prison insider revealed: “He is very abusive and confrontational with staff and says female officers in prayer meetings are a breach of his human rights.

“If they are on duty, he demands they wear a veil.

“We’ve been told to closely monitor him because he preaches hatred at prayer meetings.”

Yesterday Tory MP Philip Davies, said: “This is disgraceful. This man is a killer in prison for murdering a brave police officer who was defending the public from a deadly attack – yet he is moaning about his human rights?”

And MP David Davies, who is also a police Special Constable, said: “It is an insult to a gallant and brave detective.”

At the time of the raid in Crumpsall, Greater Manchester, in 2003, dangerous Bourgass was plotting a terrifying mass poisoning of London Tube passengers.

Tragically DC Oake was not wearing a stab-proof jacket and was knifed eight times by Bourgass who had managed to free himself inside the flat. He also stabbed three other officers.

Earlier this month the Daily Express revealed how DC Oake was posthumously awarded the Queen’s Gallantry Medal for bravery after dying trying to stop Bourgass knifing his colleagues.

The terrorist was jailed for a minimum of 22 years for murder and 17 for the poison plot.

Evidence in the Algerian’s London flat linked him to Osama Bin Laden and Abu Musab Al Zarqawi – the late terror leader who beheaded Liverpudlian hostage Ken Bigley in Iraq in 2004.

The source added: “When there was a TV report of DC Oake’s posthumous Queen’s Gallantry Medal, Bourgass was openly mocking him and made a sneering jibe about the medal being made from the metal from his knife.

“Staff reported him to security. It sickened everyone present.”

Bourgass has also boasted that he already has two “disciples” in prison and is urging other inmates to follow.This is not the first insult to the brave officer who made the ultimate sacrifice to defend his police colleagues. A Police Memorial Trust’s stone, engraved with a simple message “Here fell DC Stephen Oake, 14 January 2003”, was smashed by yobs in 2007. It was later repaired.

DC Oake’s widow Lesley, who has three children, Christopher, Rebecca and Corinne, has since remarried and last night was unavailable for comment. But a fortnight ago she broke her silence from her home in Poynton, Cheshire, to speak of her pride at Stephen’s medal.

She said: “Both myself and the children and indeed, the wider family, are delighted to learn of the news that our much-loved ‘Steve’ has been honoured in this way.

“Steve’s actions on that fateful day in January 2003 were typical of a man who was committed to his job and to his colleagues.

“We are extremely proud that his sacrificial act of bravery has resulted in this prestigious award.”

Category A jail HMP Wakefield is one of Britain’s most secure prisons and holds some of our most dangerous criminals including serial child murderer Robert Black and Sean Mercer, the gangster who shot dead 11 year-old schoolboy Rhys Jones.

A Ministry of Justice spokesman said: “We cannot comment on individual prisoners.”

Zou Karmel nu ook van de vrouwelijke rechters in Strassbourg gaan eisen dat zij een boerka dragen? Trouwens, arme dode politieagent, die geen beroep meer kan doen op de Mensenrechten.

NO PASÁRAN!

Op internet gevonden: handige tips voor de grootste demonstratie tegen het fascisme ooit!

No Pasarán.bmp

Naar verluidt gaan er enkele Nederlanders, of in Nederland wonende, antifa’s naar de demonstratie in Dresden op 14 februari 2009 om daar te protesteren tegen de grootste bijeenkomst van extreem-rechts sinds de Tweede Wereldoorlog.

Heel goed dat iedereen een tegengeluid geeft, maar denk wel aan enkele zaken.

De Duitse politie is streng..heel streng…laat je hierdoor niet weerhouden maar pak het slim aan.

Neem geen bivakmutsen mee. Een sjaal, t-shirt of zonnebril met capuchon doet wonderen.

Neem geen voetbalbeschermers mee…

Neem niks mee wat gezien kan worden als slag, spuit of steekwapen. Denk daarbij erg creatief. Iets is in de ogen van de duitse smeris al snel een wapen ook al poets jij tanden er mee of iets dergelijks…

Verder is het erg handig om niet, NIET, in het zwart te reizen. Zwart trekt de aandacht van de smeris…maar trekt ook de aandacht van nazi’s. Daar sta je dan op een benzinestation in Oost-Duitsland (of eerst de Ruhrpot) en wordt je door een paar diknekken gelynched omdat jij teveel opvalt. Of de smeris plukt jou en je auto van de weg en ondervraagt je de komende tien uur…

Verder is het een stom idee maar heel belangrijk: Laat je Palestijnensjaal thuis!!!

De Autonome Nationalisten en Freie Kameradschaften lopen in Duitsland allen in het zwart met een pali-sjaal. Antifa’s niet. Heb je hem wel om dan is de kans groot dat je door antifa’s gepakt wordt. Ze slaan eerst en vragen waarschijnlijk niet wie je bent. Ook de nazi’s denken dat je bij hen hoort en zullen erg teleurgesteld zijn als je geen nazi blijkt te zijn. Onder deze catagorie valt ook de zwarte broek in zwarte kisten.

Misschien is het zowieso handig om je afiniteit met de palestijnse strijd niet al teveel ten uiting te brengen met Palestijnse vlaggen etc. De nazi’s lopen veelal met deze vlaggen en er zijn genoeg gevoelige antifa die erg pro-Israel zijn. Deze zogenaamde anti-deutschers zijn vaak ook niet in voor een goed gesprek…als je begrijpt wat ik bedoel..

Laat dit hierboven je niet er van afhouden om met je vrienden naar Dresden af te reizen. Iedereen moet laten zien dat het bruinhemdige tuig niet gewenst is. Er zijn tal van demonstraties met een scala aan confrontatie-niveaus van laag naar hoog. (Ook de nazi’s komen uit allerlei streken van buiten Duitsland, waaronder de NSA-kleuters uit Nederland).

No Pasaran!!!

Toen niet, nu niet , nooit meer fascisme!!!!!

Helemaal mee eens. Het wordt tijd dat het fascisme – dat in mijn tijd nog het FAKSISME heette – weer wordt bestreden. No Pasaran! Leeft Fidel Castro trouwens nog?

Humanistische Omroep, 28 februari 2009