Geld kwijt, God gevonden. Of niet?

HUMAN

Deze week een aantal korte, maar interessante berichten:

DOOR CRISIS STIJGT HET KERKBEZOEK NIET  IN DE VS

Gevonden op de site godvoordommen.nl (jammer van de woordspeling). Het Pew Research Centre for People & the Press deed onderzoek naar de relatie tussen de financiële crisis en het kerkbezoek. De verwachting was dat het geloof in God, en daarmee het kerkbezoek, zou toenemen als de mensen in financiële moeilijkheden zouden raken.

Dat bleek echter niet het geval. Terwijl de Dow Jones bij halveerde, bleef het kerkbezoek vrijwel gelijk, zoals blijkt uit onderstaande grafiek.

kerkbezoekcrisis


Hier
het bericht en meer informatie:


Losing Wealth, Finding God?

Contrary to recent media reports suggesting that the country’s economic troubles have led to higher levels of church attendance, a Pew Forum analysis of polls by the Pew Research Center for the People & the Press finds that while the Dow Jones Industrial Average has shed over half its value since October 2007, there has been no increase in weekly worship service attendance during the same time period.

EEN BLINDEGELEIDE PONY

In de islam is de hond een onrein dier. Dat is lastig voor blinde moslims. Mona Ramouni uit Detroit heeft er wat op gevonden.

moslimpony

Dit is het bericht uit Daily Telegraph:

Mona Ramouni, 28, lost her sight shortly after birth, and has had to rely on her family members to guide her around the Detroit suburb where they live.

She has long yearned for more independence, but a traditional guide dog was never an option. Many Muslims consider dogs unclean, and Miss Ramouni, an observant Sunni, respects her Jordanian-born parents’ aversion to having a dog in the family home, where she lives along with three of her six siblings.

Now Mexicali Rose, a 3-year-old former show horse that stands about 2 1/2 feet tall and weighs about 125 pounds, has arrived to help Miss Ramouni.

Before the horse, nicknamed Cali, arrived, “I had basically given up. I mean, I had been to the point where I thought, ‘I’m going to get nothing out of my life,”‘ Miss Ramouni told the Associated Press. “And having Cali … showed me that I had forgotten about all the optimism I had as a kid. When I was a kid, I thought I could do anything. I thought everything was possible.”

While many Muslims believe dogs can violate ritual purity, horses are seen as “regal animals,” Dawud Walid, executive director of the Council on American-Islamic Relation’s Michigan chapter, told the news agency.

Still, “there would be concerns about bringing a horse into certain establishments and areas of worship as well,” he said.

The horses can live into their 30s, more than twice as long as most dogs, she said.

The horse, who has been trained to get in and out of vehicles, guide through crowds and stand still indoors, is expected to take up residence in a newly erected shed on the family’s lawn within the next two months.

But as Miss Ramouni hails the new opportunities available to her with a guide horse, the US government has given warning that it may soon tighten the definition of a guide animal under the Americans with Disabilities Act (ADA) to exclude farm creatures such as horses.

Regulatory language that would limit guide status to dogs and other common domestic animals was proposed last year, but was postponed along with other new federal rules when President Barack Obama took office in January.

The new ADA regulations are under review and final language will be issued later this year, according to Alejandro Miyar, a justice department spokesman.

ELIE WIESEL UITGESCHOLDEN VOOR ZIO-NAZI

Gevonden op Nieuw Religieus Peil:

Nobelprijswinnaar voor de Vrede en holocaust-overlevende Elie Wiesel is op de Durban2 conferentie in Geneve door een aantal mensen uit het gevolg van de Iraanse president Ahmedinejad op zeer agressieve wijze uitgescholden voor ‘Zio-Nazi’.

Wiesel deed mee aan een demonstratie vlak buiten de persruimte tegen de zeer omstreden toespraak van Ahmedinejad waarin hij Israel racistisch noemde. Ook zei Ahmadinejad dat Israël in het leven was geroepen ‘onder voorwendsel van het joodse lijden’ in de Tweede Wereldoorlog.

Een aantal landen, waaronder Nederland en de VS, doen niet mee aan de conferentie, omdat deze waarschijnlijk zal worden gedomineerd door islamitische landen die zich tegen Israël keren en die een wereldwijd verbod willen op het bekritiseren van de islam.

Er is een filmpje te zien op You Tube:

wiesel2

Ach, de wereld is gek geworden.

Humanistische Omroep, 23 april 2009