Palm, palm, pasen, ei koerei!

HUMAN

Volgens NAWPlus, weer een nieuw onderzoeksbureau, is een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking onbekend met de betekenis van Pasen. Dat bleek uit een enquête onder twaalf duizend Nederlanders. Ruim 45% weet niet dat Jezus op die dag is opgestaan uit de dood. Op de Goede Vrijdag daarvoor wordt de kruisiging herdacht.

Voor het merendeel van de Nederlanders wordt Pasen geassocieerd met de paashaas, paaseieren en paasvuur. Zo is het maar net!

Daarom speciaal voor onze christelijke medeburgers een tragisch bericht uit Berlijn, waar een Duitse pastoor op zijn eigen wijze pogingen doen het bijbelverhaal weer onder de mensheid te brengen. Gebruikte daarvoor de poppetjes van Playmobil, maar daarin wordt hij nu door de fabrikant gedwaarsboomd. Hier het bericht van de Daily Telegraph. Op de afbeelding zien wij Adam en Eva met de appel. Zo leer je nog eens wat.

playmobil

Rev Markus Bomhard, 38, an evangelical preacher from Eschborn, Hesse, glued breasts on to his “Eve” character and even recreated the Passion in plastic, depicting the Crucifixion by using a hairdryer to melt and mould the Christ figure’s hands to a cross.

But the montage attracted the wrath of Germany’s favourite toy company, which produces the Klicky figures used by the pastor, after a series of pictures were published on the internet.

The toy maker claimed the church was violating copyright and instructed lawyers to write to the pastor to dismantle his creation. Mr Bomhard, who claims to have received a letter from Pope Benedict XVI praising his attempts to bring the Christian story to children, has rejected the company’s complaints, pointing out that Palymobil figures had been put to far more profane use.

He said that a talk show host in Germany had presented Playmobil figure on his programme that was dressed up to look like Hitler.

“It’s true that I did use a hairdryer to soften the figure for the crucifixion scene because the fingers wouldn’t spread out properly otherwise,” he said. “Then I had to let it harden again before I could nail it to the cross.”

Gisela Kupiak, a Playmobil spokesman, said the pastor was violating the company’s commercial rights for his own benefit. “We are quite tolerant if this is done in the privacy of the home but if someone crucifies a Playmobil figure, or, as in the case of Eve, glues on breasts, then this is a completely different dimension,” she said.

The pastor has, however, inserted a warning on the website that the figures are not Playmobil originals.

“Not all in the Bible Klicky figures and scenes are avaliable to purchase,” said a disclaimer on the website which published the pictures. “It is a deliberate and creative adaptation.”

It is not the first time Playmobil figures have been adapted or courted controversy. The German government complained to the company after one range of figures included binge-drinking men.

Nu nog de kruisweg en de wederopstanding in Lego nagebouwd.


VROUWEN KUN JE BETER WEGRETOUCHEREN

De fundamentalistische Islam en het orthodoxe Jodendom hebben veel gemeen als het om de positie van de vrouw gaat. Die is, laten we er niet om heen draaien, tweederangs. Soms  bestaan vrouwen niet eens! Dat is terug te zien op de foto die het orthodox Israëlische weekblad Shaa Tova afdrukte van het nieuwe Israëlische kabinet.

Eerst de foto met de vrouwelijke ministers Limor Livnat (rechts) en Sofa Landver (links) erop.

israelische-kabinet3

En dan de geretoucheerde foto, heel wat minder van kwaliteit overigens.

israelische-kabinet4

Wie kan nu nog ontkennen dat religie de dingen vaag maakt? Zie voor meer infomatie MailOnline.

WORDT LID VAN UW EIGEN HEROÏNEKERK

In het Nederlands Dagblad stond het volgende opmerkelijke bericht:

HAARLEM – Een Braziliaans kerkgenootschap mag thee importeren die verboden verdovende middelen bevat. Dat heeft de rechtbank in Haarlem bepaald.

Een inwoner van Tsjechië die op Schiphol werd aangehouden met veertig liter ayahuascathee ging vrijuit nadat zijn advocaat een beroep had gedaan op de vrijheid van godsdienst. Justitie is in hoger beroep gegaan.

De thee bevat een stof die volgens ‘lijst 1’ van de Opiumwet is verboden, aldus justitiewoordvoerder Natasja Keijzer. Stoffen op deze lijst gelden als harddrugs.

Volgens de rechtbank mag de Braziliaanse Santo Daimekerk in Amsterdam de ‘heilige’ thee toch invoeren, omdat het gaat om een wezenlijk onderdeel van de godsdienstige beleving van de leden. Volgens de leer brengt het drinken van de thee de ‘heilige vonk’ over.

athee

Het Openbaar Ministerie is tegen de uitzondering voor het brouwsel met de verboden stof DMT.

,,Straks is er dan ook een cocaïnekerk of een heroïnetempel”, aldus woordvoerder Keijzer.

De dertigjarige man reisde vanuit de Braziliaanse stad Rio de Janeiro naar Nederland. Enkele dagen later kwam hij op Schiphol zijn nagestuurde bagage ophalen. De douane trof daarin vijf zakken met een bruine vloeistof aan, die na analyse de verboden stof DMT bleek te bevatten.

De voorgangster van de Santo Daimekerk in Amsterdam heeft tegenover de rechtbank verklaard dat de verdachte op verzoek van de kerk de thee heeft meegenomen.

De kerk gebruikt de ayahuasca- of Daimethee als heilig sacrament tijdens diensten, en de thee kan alleen in Brazilië op rituele wijze worden bereid, is het verhaal.

De drank wordt gemaakt van twee planten die groeien in het Amazonegebied, waaronder een liaan die het verboden DMT bevat. De planten worden door mannen en vrouwen gescheiden in de natuur gezocht en bewerkt. De thee wordt bereid uit geplette planten, in een ritueel waarbij hymnen zouden worden gezongen.

De religie is omstreeks 1920 in Brazilië ontstaan. Ze combineert eeuwenoude Indiaanse riten, zoals het gebruik van het plantenmengsel ayahuasca, met elementen uit de Rooms-Katholieke Kerk. Sinds 1993 is er een Santo Daimekerk in Nederland.

Laten wij allemaal ons eigen coke-, wiet- en opiumkerk beginnen!