Naar de tandarts en andere ongemakken

HUMAN

EEN MOSLIMTANDARTS IN LANCASHIRE

Het valt niet altijd mee om een moslimvrouw te zijn, zeker als je de medische stand moet raadplegen voor een of ander fysiek euvel. Zo eiste een moslimtandarts in Engeland dat zijn vrouwelijke moslimpatiëten gesluierd bij hem in de tandartsstoel kwamen zitten.

Het geloof eiste van hem dat hij dit van de vrouwen zou eisen. Je voelt een zekere preoccupatie met de uitoefening van macht op een sadistische manier. Er zijn berichten van zeker twee vrouwen die in pijn de behandelkamer verlieten, omdat de tandarts nogal wat moeite had om bij de plaats van behandeling te komen.  De tandarts, de 32-jarige Omer Butt – what ‘s in a name – moet nu in Engeland voor de tuchtraad komen.

omer-butt

Hier het hele bericht van Reuters:

A Muslim dentist refused to treat patients unless they wore traditional Islamic dress, it was alleged today.

Omer Butt, 32, ordered women to put on head scarves or he would not register them or their families at his NHS-funded clinic, it was claimed.

At least two patients were left in pain after they declined to follow his self-imposed rules, the General Dental Council heard.

It is the second time that the dentist – who is the brother of a former spokesman of the radical Islamic group al-Muhajiroun – has appeared before the council’s disciplinary panel on similar allegations.

Two years ago he was reprimanded for telling an Asian mother-of-two he would not register her unless she wore the Muslim hijab.

The GDC heard how Butt believed it was his duty to stop Muslim patients committing what he believed was a religious sin.

He even put a laminated sign on the wall of his waiting room telling patients they would have to adhere to his strict dress code or find another dentist.

John Snell, for the GDC, said: ‘He sought to impose a dress code on patients attending his practice.

‘He required that women cover their hair with a head scarf, or hijab, and that male patients remove any gold jewellery.

‘If he had simply expressed a preference, without imposing any compulsion to adhere to this dress code, there may be no cause for complaint.

‘However, he insisted – and those who did not comply were refused treatment.

‘He made compliance with Islamic dress code a condition of treatment, which is entirely inappropriate under the auspices of the National Health Service.

‘Patients should have access to NHS treatment regardless of their religious observance, or otherwise.’

One patient, referred to only as Mrs F, told how she went with her husband and three children to register as patients at the Unsworth Smile Clinic, in Bury, Lancashire, in 2006.

While they were waiting to be seen, Butt called her husband into an office and told him he would have to tell his wife to wear a head scarf or the family would not be seen.

They promptly left and made a formal complaint to the NHS.
The kind of Islamic outfit dentist Omer Butt is said to demand female patients wore

Traditional: The kind of Islamic outfit Butt is said to demand female patients wore

Mrs F told the panel: ‘I was extremely annoyed. It’s my choice if I wear a Hijab or not. But he told my husband he wouldn’t treat any of us until I did.

‘He even offered to provide one for me to use, but I didn’t want to wear it. I shouldn’t have to wear it to get treatment.

‘I had great pain in my tooth at the time, but I wasn’t going to stand for that so we left.’

Another patient and her family had to leave the clinic in June 2007 because she would not wear the religious headdress after spending a year looking for a dentist in the area, the hearing was told.

The woman’s husband, known as Mr C, was also called into a private room at the surgery where Butt asked him to impose a dress code on his wife.

His wife said: ‘My husband came out and he looked quite angry and his face was red. He said ‘let’s go’.

‘He shouldn’t say to me that he can’t treat me unless I wear the hijab. He said he could provide one for us, but I didn’t want to wear one. I was in pain that day.’

Butt, of Prestwich, Manchester, denies charges of misconduct for his treatment of two patients at the clinic.

If found guilty he faces being removed the dental register.

In September 2007 Butt was formally reprimanded by the GDC for similar behaviour and found guilty of serious professional misconduct.

The hearing, being held in London, continues.

Deze week trof ik trouwens een hele serie van dit soort berichten aan. Bijvoorbeeld een bericht over de fitness-ruimten voor vrouwen in Saoedie-Arabië die gesloten worden. Van gymnastieken verliezen vrouwen hun maagdelijkheid en wie haar maagdelijkheid verliest, is – zoals bekend – niets meer waard.

saoedische-gym

Opmerkelijk is ook het bericht dat militanten in Peshewar, Pakistan, van dokteren hebben geëist dat zij niet langer westerse kleding zullen dragen. Dus weg met de witte doktersjasjes.

Maar het meest opmerkelijk in deze categorie vond ik toch het bericht dat een vrouw in Dubai een geldboete van 4500 euro (omgerekend)  is opgelegd voor het feit dat zij tijdens het autorijden een miskraam heeft gekregen. De miskraam ontstond toen een andere auto van achteren op de hare reed. De rechter oordeelde dat hier sprake was van typische vrouwelijke onhandigheid in het verkeer.

In het Nederlandse rechtssysteem is degene die achteroprijdt altijd schuldig, ook als hij (of zij!) er niets aan kan doen. Dat standpunt is handiger voor de afhandeling door de verzekering. Misschien moeten wij het zo houden, de zwangere vrouw in gedachten.

Hier het hele bericht:

DUBAI (AFP) – A mother who lost her unborn baby in a Dubai road crash has been convicted of manslaughter and ordered to pay blood money, in the first such ruling in the UAE, local newspapers reported on Monday.

The court found the 27-year-old Lebanese woman had failed to exercise due diligence when driving and caused her car to collide with another vehicle in October when she was nine months pregnant, the Arabic-language Al-Emarat Al-Youm said.

The English-language daily The National reported that the woman’s car was struck from behind after she braked on a highway in Dubai, which like the rest of the UAE is notorious for fatal road accidents.

The Dubai Traffic Court ordered the mother to pay 20,000 dirhams (5,450 dollars) in diyyah or blood money to the unborn baby’s next of kin and fined her another 540 dollars for “unintentional homicide,” Al-Emarat Al-Youm said.

The judge based the verdict on Islamic or sharia law, it added.

“This may be the first case of its kind and may appear unusual to some, but the case highlights the fact that an unborn foetus also has rights as any human being,” chief traffic prosecutor SalaH Bu Farousha was quoted as saying in The National.

Highways in the United Arab Emirates have a top speed limit of 120 kilometres (75 miles) an hour but motorists often drive much faster.

GEHEIME AGENDA EVOLUTIONOSTEN

Het Reformatorisch Dagblad heeft verontrustend nieuws: het is een zooitje op de Galapagos Eilanden. Dat komt omdat Darwin daar ooit is neergestreken. Omdat het oog van Darwin op de Galapagos Eilanden is gevallen heerst daar nu Sodom en Ghomorra. De evolutionisten die het land vol hebben gestopt met alcohol en drugs, en uiteraard met verkeerde ideeën hebben een geheime agende om de eilanden ten gronde te richten. De gemeente – of is het een sekte? – The Assemblies of God – slaat alarm over zo veel onchristelijkheid, maar kan voorlopig niets doen aan “het losbandige gedrag, onzedelijke kleding”, alsmede aan “de tatouages en piercings”.

En dan hebben wij het nog niets eens over al die dieren die zich maar voortplanten!

galapagos

Hier het hele bericht:

PUERTO AYORA – Op het eerste gezicht vormen de Galapagoseilanden een groot pretpark, waar lokale bewoners en toeristen dagelijks genieten van zon, zee en natuur. De realiteit is anders.

Ontwrichte gezinnen en drugs- en alcoholverslaving onder jongeren kenmerken het sociale plaatje. En christenen klagen er over de missiedrang van evolutionisten die de kerkjeugd in verwarring brengt.

Het aantal protestantse christenen op de Galapagoseilanden, gelegen in de Stille Oceaan, zo’n kleine 1000 kilometer ten westen van Ecuador, is gering. Hun identiteit is voornamelijk charismatisch, met uitschieters naar tamelijk conventioneel tot bizar exotisch. Prominent aanwezig zijn leden van The Assemblies of God, en een gemeente die hiermee nauw is verbonden is, Centro Cristiano Hosanna, beter bekend als de Hosannakerk. Een gemeente van 650 leden, die hun kerk in het centrum van Puerto Ayora hebben, het belangrijkste vissersdorp op het eiland Santa Cruz, waar ook de meeste toeristen verblijven voordat ze aan een cruise beginnen.

”El Siervo/no es/siervo/sino/sirve” staat er op een pamflet dat aan de muur van de zaal in de Hosannakerk is bevestigd. Vrij vertaald: ”een dienaar is die naam niet waardig als hij niet werkelijk dient”. David Moya (41) pastoraal medewerker in de kerk, glimlacht als hij ziet dat de tekst zorgvuldig gespeld wordt. Even later steekt hij van wal over de manier waarop zijn gemeente daaraan concreet gestalte geeft onder de bevolking van Puerto Ayora. Tal van sociale programma’s zijn er ontwikkeld om burgers van dienst te zijn. En dat is geen overbodige franje. Moya spreekt van grote sociale problemen op de Galapagoseilanden in het algemeen en in Puerto Ayora in het bijzonder. Volgens hem is er sprake van drugsverslaving, alcoholisme en (homo)seksuele uitspattingen onder jongeren, en kampen ouderen met tal van huwelijksproblemen. De oorzaak van dit alles vat Moya in één zin samen: „Waar havens zijn, daar zijn gezins- en familieproblemen.” Hij legt uit dat vaders hier lang van huis zijn – vroeger omdat ze op vissersboten meevoeren, tegenwoordig omdat ze als gidsen meegaan op de cruiseschepen voor toeristen. Het effect is hetzelfde: moeders blijven achter als enige opvoeders en dat is vaak te veel gevraagd. Temeer, zegt Moya, omdat daar ook nog de „verpestende” invloed is van de toeristenstroom, die tal van „slechte” invloeden het dorp binnenbrengt. Als voorbeelden noemt hij losbandig gedrag, onzedelijke kleding en uitdagende zaken als tatoeages en piercings.

De problemen die hieruit voortkomen, gaan de leden van de Hosannagemeente niet voorbij. Vandaar dat men voor de eigen gezinnen een speciaal controlesysteem heeft opgezet, waarbij gemeenteleden elkaar nadrukkelijk in de gaten houden, bij de opvoeding van kinderen bijvoorbeeld.

Een extra last die de kerk met zich meedraagt is het evolutiedenken dat via de openbare scholen onder de jongeren wordt verspreid, en waarmee vooral twee instellingen zich volgens Moya bezighouden: het Nationaal Park Galapagos –een overheidsinstelling die de natuur beheert– en het Darwin Instituut, een particulier onderzoeksinstituut in Puerto Ayora, dat onderzoek doet naar duurzame bescherming van de natuur, en waarbij de bevolking actief wordt betrokken. Bij dat laatste zit juist de pijn, aldus Moya. Volgens hem gebruiken deze instellingen het ecologisch argument als smoes om het evolutionisme met name op de openbare scholen te propageren en het bestaan van God te loochenen. Moya vertelt over zijn kinderen die op een dag van school thuiskwamen en vertelden dat hun onderwijzer had gezegd dat God niet bestaat.

Wat zijn gemeente daartegenover stelt? „De bouw van een eigen school”, zegt hij en verder noemt hij het optreden van gebedsgroepen, die regelmatig actief zijn op tal van plaatsen op de eilanden (waar precies houdt hij liever geheim). „Wij zien het evolutiedenken als een geestelijke macht die God alleen kan breken, en daar bidden we dan vurig om.”

Godzijdank, hebben ze daar ook hun eigen bijzonder onderwijs!