Theo van Gogh gedood om Fitna

HUMAN

ZDF HAALT ALLES DOOR ELKAAR

Er wordt wel eens beweerd dat het onderwijs, en met name het geschiedenisonderwijs, in Nederland hard achteruit is gehold. Gelukkig zijn wij niet het enige land waar zulks het geval is! In Duitsland is het geschiedenisgeheugen ook niet meer wat het geweest is. Langer dan vijf jaar terugdenken is al te veel gevraagd.

wilders-zdf

In een reportage van de ZDF over de Europese verkiezingen vertelt verslaggever Bernhard Lichte dat Geert Wilders voor zijn film Fitna heeft samengewerkt met Theo van Gogh en dat Theo van Gogh vanwege Fitna is vermoord!

Op de site Politically in Correct lezen wij onder de kop ZDF schiebt Wilders Tod von Theo van Gogh unter:

Man ist ja vom ZDF so einiges an Verdrehungen, Manipulationen und Unwahrheiten gewöhnt in den letzten Wochen. Aber das, was heute Nachmittag um 16 Uhr in der Sendung “ZDF-Spezial – Europa hat gewählt” gezeigt wurde, hat eine neue Qualität. Unfassbar: Der ZDF-Journalist Bernhard Lichte schiebt in seinem Bericht Geert Wilders den Tod von Theo van Gogh unter!
Wörtlich heißt es in dem Beitrag:

Vor dem Parlament in Den Haag Proteste gegen den Wahlsieger. Besorgte Bürger fürchten Rassismus im Land der Toleranz. Die Freiheitspartei des Filmemachers Geert Wilders wird zweitstärkste Kraft. Wilders hat bereits Ermittlungen wegen Volksverhetzung hinter sich. Vier der 25 niederländischen Sitze in Straßburg gehen an ihn. Seine Anti-Islam-Partei will den Koran verbieten, fordert einen Einwanderungsstopp. Für Empörung in der muslimischen Welt sorgte der von Wilders mit Theo van Gogh produzierte islamkritische Film Fitna. Intoleranz mit schlimmen Folgen: Theo van Gogh wurde 2004 ermordet.

PI-Leser “autobahn” schrieb daraufhin wie folgt ans ZDF:

Theo van Gogh hat den Film SUBMISSION mit Ayaan Hirsi Ali erstellt und ist deshalb von einem Moslem ermordet worden. Geert Wilders hat den Film FITNA erstellt, der mit diesem Film nichts zu tun hat, und schon gar nicht mit dem Mord an van Gogh. Die gezeigte Szene stammt aus Submission.

Es ist ekelerregend, mit welchen primitiven Manipulationen in Ihrem Haus Stimmungsmache gegen islamkritische Normalbürger betrieben wird. Lügen, Manipulation… Schweinejournalismus vom Feinsten.

Das ZDF wäre der richtige Sender gewesen, die Volksempfänger zu füttern – es würden heute noch alle Heil schreien.

Wie widerlich, wie dreckig, wie verkommen muss man sein, um sich auf Kosten der Gebührenzahler zum Herrscher der Welt aufspielen zu wollen. Ich spucke aus vor dem ZDF!

Waar is de Duitse Gründlichkeit gebleven dat men Wilders zo graag het kwaad in de schoenen schuift?

PAUS GERAAKT DOOR KREDIETCRISIS

Op Welingelichte Kringen vond ik het bericht dat het Vaticaan grote financiële verliezen lijdt. De site verwijst naar een artikel in Der Spiegel, dat de kop heeft: Ein Papst sieht rot. De nood van de Heilige Stoel komt niet in de eerste plaats door al de claims en schadevergoedingen die betaald moeten worden voor het seksuele misbruik door katholieke priesters begaan, de nood komt door de kredietcrisis. Dat is des te pijnlijker omdat er een encycliek op uitkomen staat over de hebzucht die door het kapitalisme wordt gegeneerd.

papst


Eind juni moet dan eindelijk de Pauselijke encycliek over de kredietcrisis verschijnen. Dat is niets te vroeg, merkt Der Spiegel op, want de kredietcrisis heeft inmiddels ook de Heilige Stoel bereikt. Ondanks een zeer behoudende beleggingsstrategie hebben Gods bankiers in het Vaticaan grote verliezen opgelopen, waardoor de boeken over het jaar 2008 zijn afgesloten met een verlies van 9 miljoen euro.

Het tekort is veroorzaakt door verliezen op de Amerikaanse hypotheekmarkt en ook op beleggingen bij een fonds van Goldman Sachs. Daarnaast kampt het Vaticaan met toenemende beveiligingskosten voor de Paus en met dalende inkomsten.

Paus Benedictus XVI weet dus waar hij het over heeft als hij nu de laatste hand legt aan zijn encycliek over de kredietcrisis. Zeker vier eerder versies hebben de drukpers niet gehaald – onder meer doordat de opstellers ervan werden achterhaald door de actualiteit. Het eerste deel van de encycliek zal vooral kritiek bevatten op het vrije-marktdenken. In het tweede deel worden morele principes uitgewerkt, die moeten aangeven hoe economische vooruitgang is te combineren met behoud van menselijke waardigheid, armoedebestrijding en natuurbescherming.

Toch interessant dat het Vaticaan bankiert bij Goldman Sachs. Dat krijg je ervan als je Joden verbiedt allerlei beroepen uit te oefenen – dan is dat na eeuwen het resultaat.

DE WANHOOP VAN DE INTEGRATIE

Een aandoenlijk bericht trof ik aan in Trouw, maar wat er in verteld wordt heeft ook iets wanhopigs. Om integratie tot stand te brengen, gaan mensen ook op hun kop staan van gekte. Zou het wat worden met dat lachen? Helemaal uit idealisme gaat het ook niet, sommige lachenden jongeren kregen eerst betaald.

Lees en lach!

pret-met-moslims


Moslims dagen buurt uit voor een lach

Oog in oog met een moslimjongere en dan kijken wie er als eerste in de lach schiet. Met deze variant op een oud spelletje hoopt Kijkstrijd de lach terug te brengen in buurten die bekend staan om hun grimmigheid.

“Moslimjongeren en niet-moslims kijken wel naar elkaar, maar sprake van contact is er niet”, zegt projectleider van Kijkstrijd Annemiek Spronk. “Dat komt door de negatieve media-aandacht. Om ook het positieve geluid een podium te geven, hebben we deze lachstrijd bedacht.” Met ‘we’ doelt Spronk op conceptueel kunstenares Saskia Korsten. Beiden wonen in het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes, een wijk die regelmatig negatief in het nieuws komt.

De Baarsjes was dan ook de eerste buurt waar allochtone jongeren voor dit spel de straat op gingen. Met een mobieltje met camera daagden zij hun buurtgenoten uit voor een ‘battle’. Wie het eerst in de lach schoot, had verloren.

“Soms was de vijandigheid wel voelbaar”, zegt Spronk. “Maar meestal werd deze overwonnen. Daarom was deze pilot zeker een succes.”

Helemaal uit idealistische motieven handelden de jongeren niet, erkent Spronk. Enkele sleutelfiguren uit de jongerengroepen kregen betaald als zij minstens tien leeftijdsgenoten meebrachten om de lachstrijd te voeren.

Kijkstrijd.nl toont behalve de videofilmpjes van de middag ook een kaart met het voorlopige resultaat. Blauwe gebieden geven aan waar de lach de straat heeft ‘teruggewonnen’, buurten met een rode kleur moet Kijkstrijd nog terugveroveren. Dat moet 27 juni gebeuren, als de moslimjongeren de tweede battle aangaan.

Soms zou je hopen dat niet-moslims minder gevoel voor humor hadden.

Humanistische Omroep, 6 juni 2009