Happy Birthday, dear Uday!

HUMAN

JODEN WAREN GEWOON LUI

Vijf van de Nederlandse universiteiten behoren tot de tophonderd van de beste universiteiten ter wereld. Helemaal niet slecht, al staan “we” niet in de toptien.

In welke plaats zou trouwens de universiteit van Gazastad staan? Het is überhaupt een hele prestatie dat zij daar een universiteit hebben, zeker gezien tegen de achtergrond van het feit dat de islamitische landen doorgaans geen 0,5% van nationaal inkomen over hebben voor wetenschap en research – behalve dan als het gaat om de ontwikkeling van een atoombom.

Deze week liet de universiteit van Gazastad van zich horen, getuige dit bericht.

Historicus: luie Joden legden werk in Egypte uit als slavernij

De slavernij waaronder de Israëlieten in het oude Egypte gebukt gingen, zoals beschreven in de eerste hoofdstukken van het bijbelboek Exodus, was geen slavernij, maar gewoon werk. Deze opmerkelijke conclusie trok de Palestijnse historicus prof. dr. Ibrahim al-Sinwar na ‘archeologisch onderzoek’. (zie foto).

Dr.Ibrahim al-Sinwar


Hij voegde daarbij andere Joodse uitspraken die anti-judaistisch genoemd kunnen worden in een tv-programma op het door Hamas gecontroleerde Al-Aqsa Satellite Network. Het Middle East Media Research Institute
maakt melding van Al-Sinwars tv-optreden.

“Toen de Israëlieten gedwongen werden in Pitom en Raämses tichelstenen voor die beide steden te vervaardigen, vonden ze dat ze onderdrukt werden”, aldus Al-Sinwar, hoogleraar aan de Islamitische Universiteit van Gaza-Stad. “Dit zijn leugens van de Joden, die eraan gewend zijn geraakt om niet te werken en een last voor anderen te zijn. Ze houden niet van werken. Ze houden ervan om mensen voor zich te laten werken en te worden en bediend. Uit archeologische vondsten blijkt dat ze rechten en privileges genoten en op geen enkele manier onrechtvaardig behandeld zijn. Ze werkten gewoon in de bouw, vervulden een gewone rol in de samenleving waarin ze leefden. Een samenleving die het recht had om ze te dwingen het werk te doen. De conclusie is eenvoudig: ze zijn gewoon lui.” Via dergelijke uitingen probeert Hamas haar achterban te beïnvloeden.

Moet die dr. Al-Sinwar niet eens naar Nederland worden gehaald voor een gastdocentschap?
De Erasmus Universiteit heeft toch na het ontslag van Tariq Ramadan een leerstoel vrij.

JOODSE SEKTELEDEN OP BEZOEK BIJ HAMAS

Dat er onder deze luie Joden ook vreemde kostgangers zijn, bewijst het volgende bericht:

(Novum/AP) – Leden van een radicale anti-Zionistische joodse sekte hebben de joodse rustdag, zaterdag, in Gaza doorgebracht met leden van de gehate Hamasbeweging. Dat deden ze volgens sekteleider Yisroel Dovid Weiss  om hun steun voor de Palestijnen te uiten.

Yisroel Dovid Weiss


De sekte, Neturei Karta, wijst het bestaan van Israël af. Volgens de sekteleden moeten joden zonder vaderland in ballingschap leven, totdat de messias komt. Daarom is de sekte voorstander van alle tegenstanders van Israël. Neturei Karta kwam eerder in opspraak toen sekteleden in 2006 knuffelden met de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. Dat gebeurde bij een conferentie waar de Holocaust werd ontkend.

De sekte heeft naar schatting duizenden volgelingen.

Het lijkt me, zo te zien, welke een vrolijke man, die rabbijn Weiss. Voor meer informatie over hem en zijn vrolijke sekte verwijs ik naar deze site.

HAPPY BIRTHDAY, DEAR UDAY!

Nog meer nieuws uit de Gazastrook. Zo kun je als lezer je lievelingsfoto opsturen naar de krant Palestine Media.  De trotse ouders van Uday Abu Aboud stuurden de volgende foto in. Te zien is hun gelukkige zoon op zijn verjaardig.

Uday Abu

De lezers kunnen ook reageren. Hoe enthousiast die waren, vindt u hier.

SGP WIL MET BIDDEN DE RECHTER BEÏNVLOEDEN

Bij de SGP zitten ze hem te kieren. In 2007 vond het Hof namelijk dat SGP in strijd handelde met het VN-verdrag dat discriminatie tegen vrouwen verbiedt. De SGP-vrouw mag namelijk wel bidden en achter de aanrecht staan, zij mag zelfs op de SGP stemmen, maar functies vervullen in die partij mag niet.

De SGP roept daarom op tot gebed. Omdat ik dit stukje op zondag schreef en het Reformatorisch Dagblad op zondag gesloten is, druk ik hierbij het bericht af zoals het een paar dagen eerder in diew krant heeft gestaan.

SGP-bidden

Dus ging Theodor Holman voor in gebed: “Heere, wil u er asjeblieft voor zorgen dat de Hoge Raad zal beslissen de vrouw in onze partij buiten de deur houdt. Heere, dat moet met uw macht een peulenschilletje zijn. Amen”.

Humanistische Omroep, 22 januari 2010