De kerk is te vrouwelijk. Meer voetbal!

HUMAN

TERRORISTEN LATEN BOMMEN IN LICHAAM PLAATSEN

Het zat er aan te komen: als de bom is in de man, kunnen wij nog wat beleven. Je vraagt je af wat er komt nadat er door de bodyscan tot in je naakte lichaam gekeken kan worden. Ik zou het niet zo een, twee, drie weten. Maar een optie is om vliegtuigen op afstand te laten ontploffen. Inplaats van vliegtuigen kun je ook de trein of de bus nemen, of een plekje voor het schoolplein. De terroristenfantasie schiet hier vast niet te kort. Het volgende bericht stond in het AD, die het weer had van The Daily Mail.

LONDEN – Nu luchthavens wereldwijd de nieuwe scanners inzetten, willen terroristen een nieuwe verregaande manier gebruiken om toch aanslagen op vliegtuigen te kunnen plegen: ze laten bommen via een operatie inplanten in hun lichaam om zo de scanners te omzeilen. Dat schrijft de Daily Mail.

Bodyscan5


Op het vliegtuig brengen ze hun explosieven dan met een injectienaald tot ontploffing.

De informatie over de zogenaamde ‘body bombers’ werd ontdekt door de Britse geheime dienst MI5. Ze screenden systematisch extremistische Arabische websites en vernamen daar de dreiging van de chirurgisch ingebrachte bommen. Bij de ingreep wordt het explosieve PETN eerst in een zakje gedaan en dan in het lichaam van de terrorist geplaatst. Zoals bij een gewone operatie wordt de wond dan dichtgenaaid.

Mannelijke terroristen zouden de explosieven ingeplant krijgen nabij hun blinde darm of in hun achterwerk. Bij vrouwen zou de ingreep vergelijkbaar zijn met borstimplantaten. Als ontsteking wordt dan een injectienaald gebruikt, zoals de Nigeriaanse terrorist Abdulmutallab probeerde bij zijn verijdelde aanslag boven Detroit. Alleen zou in dit geval de injectienaald door de huid gestoken worden.

Veiligheidsexperts vrezen dat die injectienaalden met gemak de vliegtuigen in gesmokkeld kunnen worden onder het mom van diabetesspuiten of verstopt in buisjes of tubes.

Je zult straks maar in het vliegtuig zitten naast een kwaadwillende diabeticus of een vrouw met nepborsten.

DE KERK IS TE VROUWELIJK

Kerken zijn vaak gebouwen van een schitterend absurdisme. In het buitenland – vreemd genoeg – kon ik graag in kerken om even een kijkje te nemen en de sfeer om te snuiven. Ik wil soms graag klein voelen. Wie in dit opzicht dezelfde gewoonte heeft als ik, zal het zijn opgevallen dat het schaarse publiek van de kerken tegenwoordig veelal alleen nog uit oude vrouwtjes bestaat. Een sportieve man op nikes zie je bijna nooit binnenkomen. Vandaar dat het volgende IKON-bericht me nauwelijks verbaasde:

Engelse mannen vinden het christelijke geloof te vrouwelijk en gaan daarom niet naar de kerk. Dat blijkt uit onderzoek van de christelijke liefdadigheidsorganisatie Vision for Men. In de Engelse kerken is 70 procent vrouw en 30 procent man.

CVM


Mannen houden er niet van om liefdesliederen te zingen, helemaal niet als ze gericht zijn aan een andere man. Ze vinden het niks dat de voorgangers in jurken lopen en ze vinden het kerkinterieur met alle bloemen en Mariabeelden te vrouwelijk. Allemaal redenen waarom steeds minder mannen naar de kerk gaan, aldus het onderzoek.

Vision for Men neemt het probleem serieus en komt met adviezen. Mannen willen niet hun liefde uiten voor een andere man. Praat daarom over respect voor Jezus en God. Daarnaast zijn mannen ook niet erg geïnteresseerd in de abstracte begrippen als Liefde, Compassie en Vergeving. In plaats daarvan luisteren ze lieveren naar concrete voorbeelden waar ze wat aan hebben; tips voor leiderschap, naar het voorbeeld van God. Het interieur van de kerk moet ook aangepast worden, het moet stoerder gemaakt worden en waarom kan een voetbalwedstrijd niet in de kerk getoond worden?

“Het is iets waar we rekening mee moeten houden”, laat een woordvoerder van Vision for Men tegenover een Engelse krant weten, “we willen iedereen bereiken maar straks hebben we alleen nog maar vrouwen in de kerk”.

Christian Vision for Man is een organisatie die het christendom een stoerder uiterlijk probeert te geven door aandacht te besteden aan typisch mannelijk geachte bezigheden als parachuttespringen, rugby en autoracen. In het verlengde daarvan is het logisch dat de vrouw zo veel mogelijk met de kinderen en het huishouden bezig.

Kortom, meer voetbal in de kerk. Maar waarom gewoon niet een beetje porno. Uit de kijkcijfers blijkt dat mannen niet alleen van parschutespringen en alpinisme houden, maar van vrouwen beklimmen.

ZONDER GODS ZEGEN WORDT ER NIET GEBOORD

Amsterdam zoekt maar een oplossing voor de boorproblemen van de Noord/Zuidlijn.

Gelukkig is die gevonden!

Het Amsterdamse dagblad Het Parool kwam met het volgende stukje van Rob Rombouts:

AMSTERDAM – Zonder zegen van boven gaan de tunnelbouwers en de boormachines van de Amsterdamse Noord/Zuidlijn niet aan de slag.

Joop Stam, pastoor van de rooms-katholieke Nicolaaskerk aan de Prins Hendrikkade, daalt op
11 maart in vol ornaat en met wijwaterkwast af in de bouwput voor zijn deur om Gods zegen af te roepen.

Joop Stam


Wordt de kans dat er iets misgaat nu kleiner? Stam (zie foto): ”Het is geen magie. Er kan altijd iets gebeuren. We bidden om onze talenten te laten zegenen. Het wil niet zeggen dat we ons verstand uitschakelen en God het werk laten doen. We vragen God bijstand opdat het werk op verantwoordelijke wijze wordt uitgevoerd.”

Niet alleen worden de boormachines en bouwvakkers besprenkeld met gewijd water, ook wordt een beeld onthuld van Sint Barbara (zie foto’, de schutspatrones van mijnwerkers en tunnelbouwers. Barbara staat in een kastje op een bedje van kunstbloemen.

Sint Barbara


Bij de ceremonie wordt Glück auf gezongen, een mijnwerkerslied, tevens wens om weer heelhuids boven te komen. Nog een traditie: de Duitse boormachine krijgt een naam, een vrouwennaam.

De inzegening en plaatsing van het beeldje zijn traditie, zegt de Duitser Frank Otten, projectleider van aannemer Saturn. ”Onze medewerkers, vooral Duitsers, werken voor geld, ze gaan heus wel aan de slag, maar ze vragen hier wel om. Ze zeggen dat ze dan meer geluk hebben. Als vroeger in de mijnen doden vielen en er was geen beeldje van St. Barbara, kwam dat daardoor.”

Toch een beetje jammer dat Joop Stam geen echte garanties wil geven.

Humanistische Omroep, 6 februari 2010