Tony B(liar) heeft de gekte van zijn vrouw

HUMAN

WEG MET DE HEIDENSE STRAATNAMEN

Nieuwe machthebbers nieuwe namen. Zij gaven de bezetters in de Tweede Wereldoorlog nieuwe namen aan de maanden. Augustus werd Oogstmaand. November werd Slachtmaand. Anderszijds werd na de oorlog de Euterpenstraat in Amsterdam veranderd in de Gerrit van der Veenstraat. De Euterpenstraat was verbonden met de Sicherheitsdienst, die gevestigd was in het pand van de voormalige meisjes-HBS – later de Middelbare Meisjes School (MMS).  Als je naar de Euterpenstraat werd afgevoerd, kon je je knopen tellen. Na de oorlog werd de Euterpenstraat veranderd in de Gerrit van der Veen, genoemd naar een verzetsheld. Misschien is het een stap te ver, maar ik moest daaraan denken, toen ik het volgende bericht las:

Apollolaan


De straten in de nieuwe Naaldwijkse wijk Hoogeland mogen niet vernoemd worden naar Romeinse goden en godinnen. Dat stelt oppositiepartij
Christenunie/SGP.

Christenunie/SGP vindt de namen niet gepast in het overwegend christelijke Westland. De partij zou liever zien dat de twaalf straatnamen worden aangepast.

Argonautenweg


Negen andere straatnamen in Hoogeland worden afgeleid van een Romeinse nederzetting. Volgens de SGP is dit een beter alternatief, omdat hierbij wordt gebouwd op archeologische opgravingen. De partij hoopt dat daar nog twaalf straatnamen van af te leiden zijn.

Naar een Romeinse nederzetting? Dat mag wel? Hebben Asterix en Obelix dan voor niets geleefd?

EEN RELIGIEUZE MISDADIGER IS MINDER ERG – VOLGENS CHERIE BLAIR-BOOTH

Religieuzen hebben een hogere moraal dan atheïsten, althans dat zeggen de religieuzen.
Opmerkelijk dat je die gedachte onlangs tegenkwam in de Engelse rechtspraak. Cherie Blair-Booth, de echtgenote van de voormalige premier Tony, is rechter. Zoals bekend is zij ook zwaar religieus. In haar geval rooms-katholiek. Zij wist haar man zelfs te bewegen ook katholiek te worden. Dat deed hij nadat hij de oorlog in Irak was begonnen, onder valse voorwendselen overigens.

Cherie Blair

Cherie combineerde nu haar baan als rechter met haar religieuze gevoelens, getuige het volgende bericht in de Daily Telegraph:

Cherie Blair ‘spared violent criminal from prison because he was religious’

The former prime minister’s wife, who sits as a judge as Cherie Booth QC, told Shamso Miah that she would suspend his prison sentence because he was a “religious man”.

Miah, a devout Muslim, had been convicted of breaking a man’s jaw with two punches after a dispute in a bank queue in East Ham, London. The 25-year-old had gone to the bank from a local mosque.

Miss Booth, who has made no secret of her strong Roman Catholic faith, appeared to indicate that she was taking into account Miah’s religious beliefs as she opted for a lenient sentence.

“I am going to suspend this sentence for the period of two years based on the fact you are a religious person and have not been in trouble before,” she told him at Inner London Crown Court.

“You caused a mild fracture to the jaw of a member of the public standing in a queue at Lloyds Bank. You are a religious man and you know this is not acceptable behaviour.”

The National Secular Society has lodged an official protest with the Office for Judicial Complaints (OJC), claiming that Miss Booth was effectively discriminating against atheists.

Terry Sanderson, president of the NSS, told The Daily Telegraph’s Mandrake column: “This seems to indicate that she would not have treated a non-religious person with the same latitude. We think this is discriminatory and unjust.”

The OJC was established in 2006 to handle complaints against members of the judiciary. If the protest is deemed worthy of investigation the OJC can demand that Miss Booth gives a written account of her decision.

It is also able to appoint senior judge to carry out a full inquiry, which could result in formal disciplinary action.

Het slachtoffer, die man met die gebroken kaak, zal wel reuzeblij zijn met de uitspraak. Vergeving is immers een christelijk (katholiek) principe. Moordenaars doen er goed aan voortaan, voordat zij een moord plegen, eerst religieus te worden. Dat scheelt in de straf als de Cherie’s het voor het zeggen krijgen.

PIUS XII WAS BANGER VOOR COMMUNISTEN

Het blijft een terugkerende kwestie. Graag zou de huidige paus de oorlogspaus Pius XII heilig willen verklaren, maar ja, die Joden verstjeren de boel. In de Tweede Wereldoorlog geen hand uitgestoken naar de Joden, dus blijft der Stellvertreter suspect. Ja, de Joden, die in een straal van vijftig meter rond het Vaticaan woonden, die heeft hij geholpen – zegt het Vaticaan.

Het volgende bericht maakt het er allemaal niet gemakkelijker op om de Pius XII zijn heiligheidscertificaat te geven:

Pius XII2


Opnieuw is er kritiek op de oorlogspaus Pius XII (pontificaat: 1939-1958). Uit documenten uit het nationale archief in Kiev blijkt dat de paus de dreiging van het communisme van grotere zorg vond dan de deportatie van duizenden joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De documenten zijn ondermeer telegrammen van de Amerikaanse ambassadeur in het Vaticaan, Harold Tittman. Hij schrijft in 1943 dat de paus onverschillig reageerde op de deportatie van ruim 1000 joden uit Rome. In plaats daarvan maakte de paus zich meer zorgen om communistische groeperingen die in de omgeving van Rome actief waren.

Uit een telegram van de Britse ambassadeur blijkt dat de paus zich in 1944 niet wilde uitspreken over de moord op 400.000 Bulgaarse joden.

Een kardinaal, die in de oorlog als priester in het pauselijke bureau werkte, laat weten dat er geen reactie uit het Vaticaan kwam omdat Pius XII bang was voor de negatieve gevolgen voor zowel de joden als de rooms-katholieken. Zo werd een protest van Nederlandse bisschoppen in 1942 zwaar gestraft door de Duitsers.

De paus handelde achter de schermen, zo laten Vaticaanse bronnen weten. Hij zette zich bijvoorbeeld intensief in voor de opvang van joodse onderduikers.

Al lang leveren joodse groepen kritiek op de oorlogspaus vanwege zijn passieve houding tijdens de oorlog. Een mogelijke zalig- en heiligverklaring van de paus is voor hen een doorn in het oog. Opening van de Vaticaanse archieven over de oorlogsperiode moet een einde maken aan alle geruchten. Maandag werd echter bekend gemaakt gemaakt dat het nog tot 2014-2015 zal duren voordat dat kan gebeuren. De archivering van de vele duizenden pagina’s tekst neemt meer tijd in beslag dan was gepland.

Wat is nou 400.000 Bulgaarse Joden? Nog niks op een totaal van zes miljoen. Over een tijdje krijgen wij te horen dat de Pius XII zich er wel degelijk mee heeft bemoeid – maar achter de schermen. Daarom hebben wij er geen weet van.

Humanistische Omroep, 12 februari 2010