De penis, de paus en geen erectie

HUMAN

DE PENIS, DE ERECTIE EN DE ARRESTATIE VAN DE PAUS

Er was weer veel te doen over het kindermisbruik binnen de katholieke kerk en daarom beginnen wij met het menselijk deel, waar al die ophef vandaan komt: het genitaal. In De Telegraaf konden wij dit bericht lezen:

Penis moet weg voor komst paus

Penisbeeld

ALLETTA –  De burgemeester van een klein plaatsje in de buurt van het vliegveld van Malta wil dat een penisbeeld, gelegen aan de hoofdweg richting hoofdstad Valletta, wordt verwijderd in verband met een bezoek van de paus.
Burgemeester John Schembri vindt het kunstwerk obsceen en beschamend en vindt dat het als teken van respect voor Benedictus XVI moet worden weggehaald.

Het werk van beeldhouwer Paul Vella Critien werd begin 2006 neergezet bij een rotonde aan het begin van het dorpje Luqa. Veel inwoners klaagden al over het ‘penisbeeld’.
De paus bezoekt het eiland aankomend weekend na recente onthullingen over misbruik binnen de katholieke kerk op Malta.

Een ander bericht dat deze kwestie bevestigt, komt uit de Spits.

Gelovigen woest om erectie.

Jezus met erectie


Kerkgangers van de St. Charles Catholic Church in Warr Acres (Oklahoma) zijn furieus over een schilderij waarop Jezus te zien is met een enorme erectie. Het drie meter hoge schilderij hangt boven het altaar van de katholieke parochie in Oklahoma. Pastoor Philip Seeton vindt alle commotie rondom de penis van Jezus onzin. Hij zegt dat het gaat om de buikspieren op het lichaam van Jezus.

De pastoor is niet van plan het schilderij van de muur te halen. “Enkele mensen hebben me gemeld dat ze geen deel meer wensen uit te maken van onze gemeenschap vanwege het schilderij”, zegt de pastoor. “Anderen vinden het schilderij niet gepast, maar ze blijven wel naar de kerk komen.”

DAWKINS WIL DE PAUS LATEN ARRESTEREN

Het mag zo zijn dat Malta voor de paus de penisbeelden van de straat haalt, mijn grote held Richard Dawkins heeft hele andere plannen met de kerkvader als hij straks op 16 september op Britse bodem landt voor een bezoek.
De auteur van God’s Delusion wil de paus laten arresteren. Adocaten in de Verenigde Staten zijn daar ook al mee bezig, mocht de paus Amerika, bezoeken. In Nederland heeft de advocaat Jan Boone inmiddels aanklacht bij het Openbaar Ministerie ingediend om de rooms-katholieke kerk te kwalificeren als “een criminele organisatie.

Hier het bericht:

Richard Dawkins


De Britse auteur en atheïst Richard Dawkins wil de paus laten arresteren wegens het schandaal rond kindermisbruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk. De wetenschapper heeft juristen voor mensenrechten gevraagd te onderzoeken of er een klacht tegen Benedictus XVI kan worden ingediend.

De arrestatie zou moeten plaatsvinden tijdens het bezoek van de paus aan Groot-Brittannië van 16 tot 19 september. Het is het eerste officiële bezoek van een paus aan het land. Critici verwijten de paus het misbruik te hebben toegedekt en verzwegen.

Volgens de ingeschakelde juristen zijn er drie denkbare mogelijkheden om Benedictus XVI aan te pakken: via het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag, middels een gerechtelijke vervolging wegens misdaden tegen de mensheid of door een klacht van burgers (civiele procedure).

Het is niet de eerste keer dat iemand gerechtelijke stappen wil ondernemen tegen de paus. Tot op heden is niemand er in geslaagd.
In vele uithoeken van de wereld komt de paus in het nauw. Zelfs in zijn eigen geboortedorp is niet langer de graag geziene beroemdheid die hij werd bij zijn benoeming.

Het geboortehuis van Benedictus werd beklad, aldus Trouw.

geboortehuis paus

BERLIJN (ANP) – Vandalen hebben de Zuid-Duitse woning waarin paus Benedictus XVI is geboren, in de nacht van maandag op dinsdag met graffiti bespoten. Er stond een blauwgekleurde tekst op de voordeur van het huis in Marktl am Inn in het overwegend De boodschap leek in verband te staan met de schandalen van kindermisbruik die de Rooms-Katholieke Kerk teisteren, zo verklaarde de zegsman. Hij wilde echter niet zeggen wat er precies stond. De autoriteiten hebben de voordeur opnieuw laten verven.

Joseph Ratzinger werd op 16 april 1927 in het voormalige tolhuis geboren. In het gebouw huist tegenwoordig een museum.