Ketter & Geest

HUMAN

JEZUSVERSCHIJNINGEN, DWARSLAESIES EN UITKERINGSKAPPERS

Een nieuw seizoen vol religieus nieuws – wie kijkt daar niet naar uit? Het leven gaat gewoon door en dat geldt natuurlijk niet alleen voor het leven van de mensen, maar ook voor dat van de Goden.

Neem de Jezus- en Mariaverschijningen. Bij terugkerend regelmaat verschijnt het konterfeitsel spontaan op allerlei plaatsen en in allerlei voorwerpen. Wij hebben Jezus gezien in een koekenpan, maar ook in de nerven van een Ikea-kast. Dit keer was Jezus te zien in een telefoonpaal.

alt

Lees hier het bericht in de (Daily) Telegraph:

Jesus ‘seen’ in telephone pole

The resemblance was reported by drivers on Highway 26 in rural Jeff Davis parish.
One of them, Rickey Navarre, told US television station KPLC: “It just caught my eye. I said to myself that sure looks like an image of Jesus hanging from the telephone pole.“He might just be telling us something, you know, I’m looking over you, I’m going to answer your prayers.”

Local officials were less inspired by religious fervour when they saw the pole and decided it was a safety hazard.
They said the vines were close to high voltage wires and had already been earmarked for cutting before their potential religious significance emerged.

After news of the potential symbolism of the pole came to light the officials acted even more quickly, in case someone tried to climb it to be closer to Jesus.

Mike Heinen, a local electrical manager, told KPLC: “We were getting to that one but since it had such notoriety we went and cleared it up today.“For public safety concerns we don’t want anybody trying to climb the pole or trying to touch the vines.” He said a church might be a better place to go looking for Jesus.

Het einde van het verhaal is wel tragisch. De klimop van de Jezus-lantaarnpaal is gesnoeid om ongelukken te voorkomen.

Oog om oog, dwarslaesie om dwarslaesie

Dit is een bekend credo uit het Oude Testament en uit de Koran, althans wat het gedeelte voor de komma betreft.
Wat het gedeelte na de komma betreft, is het gewoon met je tijd meegaan:

Saoedie-Arabië, augustus 2010 (Welingelichte Kringen)

Abdul-Aziz al-Mutairi (22) werd bij een gevecht met een leeftijdgenoot zodanig gewond met een bijl dat hij vanaf zijn middel verlamd is. De dader werd veroordeeld tot 14 maanden gevangenisstraf.

Volgens de Saoedische sharia-wetgeving kan een slachtoffer bovenop de normale straf vragen om de dader aan te doen wat hem is aangedaan. Dat heeft Abdul-Aziz gedaan en daarom is rechter Saoud bin Suleiman al-Youssef nu op zoek naar een ziekenhuis dat bereid is de ruggengraat van de dader zodanig te beschadigen dat deze verlamd raakt.

alt

Het King Faisal ziekenhuis in de hoofdstad weigert de ingreep op ethische gronden uit te voeren. Een ander ziekenhuis stelt dat het mogelijk is de ruggengraat te beschadigen, maar dat dit in een meer gespecialiseerd ziekenhuis moet gebeuren.

Zo’n gespecialiseerd ziekenhuis is er in Saoudi-Arabië vast wel te vinden.

Hier het oorspronkelijke bericht uit de Saudi Gazette.

Uitleg over uitkering tijdens gratis knipbeurt allochtonen

Afshin Ellian pleegt zich er bijzonder druk over te maken: de allochtoon als ‘het meest beschermwaardige wezen’. Zelf vind ik het ook wel aandoenlijk dat zoiets mogelijk is in Nederland. Nergens anders te wereld zou men erop komen, maar in Utrecht hebben ze er toch iets op bedacht om uitkeringsaanvragers te lokken, ten einde ze meer informatie te kunnen geven over wat er kan worden aangevraagd.

Het bericht van Jeroen Langelaar stond in Elsevier:

In Utrecht kunnen allochtonen gratis hun haar laten knippen en intussen in het Turks en Marokkaans uitleg krijgen over uitkeringen waarvoor ze in aanmerking komen. Uitkeringsinstantie SVB wil op deze manier de Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen promoten.

Geknipt worden en ondertussen uitleg krijgen over uitkeringen. Het kan in Utrecht. Geknipt worden en ondertussen uitleg krijgen over uitkeringen.

De SVB bedacht dit plan omdat tot nog toe ‘maar’ 37.000 mensen van de regeling gebruik maken, terwijl er zo’n 15.000 meer rechthebbenden zijn. Een woordvoerder bevestigt berichtgeving hierover in het AD tegenover elsevier.nl.

De actie is bedoeld voor Marokkanen en Turken die op latere leeftijd naar Nederland zijn gekomen.

alt


De gratis knipbeurten en voorlichting is bij wijze van proef voorlopig alleen in Utrecht ingevoerd. Vragen op deze manier meer allochtonen een uitkering aan, dan zouden de uitkeringskappers ook naar andere steden kunnen worden gestuurd.

SVB-woordvoerder Petra Boon  (zie foto hierboven) laat in een reactie weten dat het de taak is van de uitkeringsinstantie om mensen te wijzen op de uitkeringen waar zij recht op hebben. “Wij moeten onze verantwoordelijkheid nemen.”

De kappers worden ingehuurd door de SVB. Zij zullen een paar middagen per week in buurthuizen knipbeurten verzorgen. Eerder deze maand bleek dat 12 procent van de Nederlandse beroepsbevolking een uitkering ontvangt.

Ja, waarom zou je het leven niet zo plezierig mogelijk maken? Het is heus geen pretje om een allochtoon te zijn.

Humanistische Omroep, 10  september 2010


Humanistische Omroep, 8 september 2010