Kosjere seks, CDA liet God weg en gediscrimineerde Groenlanders

HUMAN

Rabbijn: Seks met de vijand is kosjer

Ik haalde het bericht uit Trouw, die het van het ANP overnam. Het ANP nam het bericht weer over de Israëlische kranten. In de ANP-versie wordt vreemd genoeg niet gemeld wie de bewuste rabbijn was. In Haaretz wordt gesproken van Ari Shvat’s. Dergelijke operaties worden in het Engels beschreven als Honey-pot missions.

Hier de Nederlandse versie:

TEL AVIV (ANP) – Vrouwelijke agentes – zie Ursula Andrews – van de Israëlische geheime dienst Mossad mogen buitenechtelijke seks hebben als dat in het belang van Israël is. Dat staat in een studie van een rabbijn onder de titel Verboden seks in het belang van de nationale veiligheid.

Bij een zogeheten Missie Honingval kunnen Israëlische agentes proberen om gevaarlijke terroristen bij de seks belangrijke informatie te ontfutselen, aldus de krant Yediot Achronot.

alt


De rabbijn die buitenechtelijke spionnenseks in de joodse traditie toelaatbaar acht, beroept zich op meerdere Bijbelverhalen. Zo gebruikte de Joodse Ester haar vrouwelijke charmes om de Perzische koning Xerxes I te weerhouden van de moord op duizenden Joden.
De Mossad moet indien mogelijk ongehuwde agentes inzetten voor de Honingval-missies. Agentes die zich schuldig maken aan echtbreuk, moeten daarna scheiden volgens de rabbijn.

Vreemd eigenlijk dat aan een dergelijke regel voor mannelijke agenten kennelijk geen behoefte is.

CDA’er Bleker laat God verdwijnen

Een opmerkelijke column van Ikon-pastoor Bram Grandia (zie foto) op de site van de Ikon.

‘Het duo vrijheid en verantwoordelijkheid

Partijvoorzitter Henk Bleker begon gisteren duidelijk geëmotioneerd aan zijn meditatieve opening. Bleker citeerde uit de beroemde preek 80 van Augustinus. Ik hoorde in dat citaat de zin: ’Waarom teleurgesteld zijn, waarom mopperen…?’ Dit klopt niet, dacht ik. Hier wordt wat vergeten. Ik zocht de oorspronkelijke tekst. Augustinus zegt: ‘Het zijn slechte tijden! Het zijn moeilijke tijden! Dat zeggen de mensen tenminste. Laten we liever goed leven, dan worden de tijden vanzelf goed. Wij zijn de tijden. Zoals wij zijn, zijn de tijden… Waarom teleurgesteld zijn, waarom mopperen op God? De wereld is slecht, jazeker, slecht. .. Wat is er dan zo slecht aan de wereld? Want de hemel, de aarde en het water zijn niet slecht en alles wat daarin is, vissen, vogels en bomen ook niet. Alle dingen zijn goed. Nee, het zijn slechte mensen die de wereld slecht maken.’

alt


Dat zegt Augustinus. Wat doet Bleker? Hij verandert de zin ‘waarom teleurgesteld, waarom mopperen op God?’ in ‘waarom teleurgesteld zijn, waarom mopperen?’ Daarmee wordt deze van God losgemaakte zin een wapen tegen de critici van het regeer- en gedoogakkkoord. Ze worden bij voorbaat weggezet als teleurgestelden en mopperaars. Dit is een klassieke vorm van tekstmisbruik. Augustinus wordt in stelling gebracht tegen de teleurgestelden . ‘Op God’ slikt Bleker in. Is dat symptomatisch? ‘Het CDA is van God los’ riep een aantal CDA-leden gisteren. Je zou het denken na dit bewust weglaten van God in de opening. Zo is God niet meer een kritisch tegenover. Zo is een preek van Augustinus niet een preek om naar te luisteren, maar een schot voor de boeg tegen de critici van de partijlijn. Bleker had beter moeten weten of het moet zijn dat een CDA hoftheoloog deze gecorrumpeerde tekst aan hem heeft aangeboden. Dat alles om het regeer- en gedoogakkoord en de samenwerking met de PVV te redden.


Dat het gebed om helderheid waaruit Bleker citeerde niet een gebed van de grote theoloog Niebuhr is, maar een gebed uit een onbekende bron, talloze malen gebruikt o.a. door Niebuhr voor alle mogelijke gelegenheden, laat ik nu maar even rusten. Als een meditatief moment ertoe dient de luisteraars een partijpolitieke richting op te duwen, is het beter om die opening achterwege te laten. Juist ter wille van de C. Augustinus wilde voorkomen dat God de schuld krijgt van de slechte tijden. Het zijn mensen, slechte mensen, die de wereld slecht maken. Het was de moeite waard geweest als partijvoorzitter Bleker daar wat langer bij had stil gestaan.

Opmerkelijk trouwens dat Bleker God weghaalt, omdat hij de suggestie wil wekken: waarom teleurgesteld zijn?
Waarom mopperen op het CDA? Waarom mopperen op mij? Een beter voorbeeld van de voortschrijdende secularisatie is niet te geven! Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat Bleker voor deze blasfemie niet door de toorn van God van de aardbodem is weggevaagd. Hoe zou dat wel verdiend hebben.

Kankerpatiente ziet Jezus op MRI-scan

Wij hebben er weer een. Dit keer is Jezus niet verschenen in een koekenpan of in een Ikea-kast, maar op een MRI-scan. Zie bijvoorbeeld hier. Het is wel een beetje moeilijk te zien:


alt

De Amerikaanse Tammie Cohrs kon haar ogen niet geloven toen ze haar MRI-scans onder ogen kreeg. Op de foto’s zag de kankerpatiënte de zoon van god, tot wie ze tijdens de scan zo intensief gebeden had.

“Tijdens de scan voelde ik de aanwezigheid van Jezus. Toen ik een paar dagen later de resultaten vluchtig bekeek, zag ik het opeens. Ik dacht eerst nog dat ik het verkeerd zag, maar Jezus’ ogen, wenkbrauwen neus en mond zijn duidelijk te zien”, zegt de vrouw.

Wij zien vooral vlekken op een MRI-scan, maar dát kan natuurlijk gewoon aan ons liggen.

Arabieren racistisch tegenover Groenlanders

Wie zou twintig jaar geleden nog eens gedacht hebben dat Groenlanders vanwege hun afkomst geslagen zouden worden door Arabieren. Het is te absurd om daar op te komen. Toch is het onlangs in de werkelijkheid gebeurd. Lees op Nieuw Religieus Peil:

In de wijk Gellerup bij Aarhus durven uit Groenland afkomstige Denen nauwelijks de deur uit, uit angst voor hun islamitische buurtgenoten. Gellerup bestaat voor 88% uit immigranten.

alt

Een Groenlander zei in een interview: ‘Arabieren zijn racistisch tegenover ons. Ze begrijpen niet dat wij als Deens staatsburger zijn geboren’. Een Groenlandse vertelt dat onlangs een gast van haar uit Groenland pal voor haar deur werd afgetuigd. Een andere Groenlander werd in zijn gezicht geslagen. Een jonge Groenlandse vrouw werd in haar huis aangevallen, er vlogen stenen door de ruiten. Sinds die tijd durft ze niet meer naar buiten.

Meer informatie is hier te vinden op Islam in Europe.

Als Arabieren en Groenlanders het al niet kunnen vinden, hoe moet het dan tussen Arabieren en Israeli’s, die per slot naast elkaar wonen.

Humanistische Omroep, 8 oktober 2010