Moreel appèl, terroristisch sporten en varkensschnitzel

HUMAN

Deetman roept daders op zich te melden

Er zijn van die berichten, waarbij je denkt: ‘Hè?!’. Je weet dat er iets mis is, maar je moet toch even nadenken wàt er mis. Zo’n Ehè-Erlebnis beleefde ik bij het volgende bericht in Trouw. Lees even mee en ontdek de fout.

De commissie-Deetman, die seksueel misbruik onderzoekt binnen de Rooms-Katholieke Kerk, gaat daders oproepen zich te melden. “Begin 2011 komt er een oproep voor daders om zich te melden. We hebben een lijstje, dus van een aantal van hen hebben we namen”, zegt voorzitter Wim Deetman.


alt


Volgens de oud-minister zou de oproep aan de daders kunnen worden gezien als een moreel appel. “De daders hebben de belangen van de kerk geschaad en de slachtoffers schade toegebracht. Dat moet hen toch beroeren, zeker nu ze worden geconfronteerd met de gevolgen van hun daden”, aldus Deetman
.

Oplossing: ze hebben dus een lijstje, ze hebben de namen. Dus waarom die mensen niet even gebeld?!

‘As Soennah-moskee krijgt onterecht sportsubsidie’

Een interessant bericht in Elsevier over de As Soennah Moskee, u weet wel die Haagse moskee van de haatprediker imam Fawaz. Die man vervloekte Theo van Gogh en wenste Ayaan Hirsi Ali “kanker op de tong”. Hij toewenste en een fatwa heeft uitgesproken tegen Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA). Verder noemde hij Afshin Ellian “een gezwel” en Ehsan Jami “een incestueuze wezel”.

Een fijn heerschap dus. En laat dat heerschap nou aan sport doen, althans hij krijgt er wel subsidie voor. De PVV in Den Haag ontdekte het en sprong er uiteraard meteen bovenop: Deze week werd bekend dat hij 55.000 euro eist van PVV-leider Geert Wilders. Deze zou in zijn anti-koranfilm Fitna een Netwerk-interview met de imam hebben opgenomen, zonder zijn toestemming.

De salafistische As Soennah-moskee heeft tienduizenden euro’s aan sportsubsidie ontvangen van de gemeente Den Haag. PVV-gemeenteraadslid Machiel de Graaf vindt het belachelijk: ‘Een moskee dient nooit gesubsidieerd te worden’.

Fawaz Jneid is de imam van de omstreden moskee Fawaz Jneid is de imam van de omstreden moskee

Salafisme is een radicale en ultraorthodoxe stroming binnen de islam. In Nederland zijn er tussen de 20.000 en 30.000 mensen mogelijk te beïnvloeden zijn door deze stroming. Er zijn twintig tot dertig imams in deze radicale stroming.

alt


De gemeente Den Haag heeft in 2009 28.915 euro geschonken aan de stichting As Soennah, waar ook de moskee onder valt. De stichting krijgt de subsidie in het kader van het landelijke project Tijd voor Sport om meer allochtonen aan het sporten te krijgen.

De PVV in Den Haag vindt het onacceptabel dat de As Soennah-moskee zoveel subsidie heeft gekregen. ‘Ik ben echt verbijsterd,’ laat PVV-gemeenteraadslid Machiel de Graaf weten. ‘Hoe kun je als College aan de ene kant subsidies geven voor integratieprojecten, terwijl via de achterdeur subsidie wordt gegeven aan een instelling die hele bevolkingsgroepen uit elkaar speelt?’

Ook de VVD in de gemeente Den Haag vindt de subsidie voor de moskee van de omstreden imam Fawaz Jneid ongepast. Gemeenteraadslid Arjen Lakerveld (VVD) vindt het raar dat een moskee geld nodig heeft voor sport.

Imam van de Haagse moskee is imam Fawaz. Hij is omstreden, omdat hij extremistische opvattingen heeft en politicus Ayaan Hirsi Ali ‘kanker op de tong’ toewenste en een fatwa heeft uitgesproken tegen Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA). Deze week werd bekend dat hij 55.000 euro eist van PVV-leider Geert Wilders. Deze zou in zijn anti-koranfilm Fitna een Netwerk-interview met de imam hebben opgenomen, zonder zijn toestemming.

De vraag is natuurlijk om welke sporten het gaat. Zouden ze volleyballen? Kaatsen? Boogschieten? Of de Olympische sport crosscountry met geweer schieten.
Ik houd het voorlopig op kickboksen.

Lerares ontslagen omdat ze per ongeluk varkensvlees aan moslimkinderen gaf

Op dezelfde dag dat Bondskanselier Angela Merkel een toespraak hield, waarin zij zei dat de multiculturele samenleving volkomen is mislukt, stond in Bild het bericht over het van een lerares en een varkensschnitzel. Wat haring met uitjes is voor de Nederlander is de varkenschnitzel voor de Duitser. De site Nieuw Religieus Peil vatte het bericht zo samen.

BETZDORF – Wiskunde- en tekenlerares Ursula E. is na een dienstverband van 18 jaar op de Christophorus school in Betzdorf (Rheinland-Pfalz) ontslagen. De reden: bij het uitdelen van maaltijden in de kantine gaf ze per ongeluk een varkensvleesschnitzel aan een Turkse leerling. Toen de jongen vroeg wat voor vlees hij kreeg, zei E. dat ze dat niet wist. In de consternatie die volgde gaf een Turks meisje haar schnitzel aan een Duitse leerlinge.

alt


E. werd de dag daarop gebeld door de boze moeder van de Turkse jongen. Een paar dagen later verscheen een delegatie van 15 boze Turkse vaders en moeders op school die het ontslag van E. eisten. De directie stuurde E. ogenblikkelijk van school met de woorden: ‘u kunt hier geen les meer geven’.

Sinds het voorval wordt er geen varkensvlees meer in de kantine geserveerd, ook niet voor Duitse kinderen. De schoolleiding liet weten dat er naast vegetarische maaltijden uitsluitend nog rundvlees en gevogelte in de kantine verkrijgbaar zou zijn. Op de Christophorusschool zitten 45 moslimleerlingen.

Bild, niet mijn lievelingskrant, weet het wel levensecht te vertellen:

Deutsche Lehrerin von Moslems weggemobbt:

Der Fall geschah an der Christophorus-Gesamtschule (302 Schüler) in Betzdorf (Rheinland-Pfalz). Die Lehrerin: „In der Kantine standen zwei Schüsseln mit Schnitzeln, einmal vier und einmal elf. Die waren nicht gekennzeichnet. Ich habe sie an die Kinder verteilt.”

Sie ahnte nicht, dass manche Schnitzel aus Hühnerfleisch waren, die anderen aus Schweinefleisch (im Islam verboten). Plötzlich fragte Schüler Ünal (9): „Hey, was ess ich hier für Fleisch?” Lehrerin Ursula E. sagte: „Ich weiß es nicht.”

Lees hier verder.

In het woord weggemobt zit zo’n beetje alles samengebald.