Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een nieuw bericht dat voor goddelozen van belang is.

NAAKTE OUDE VADER MAG

Vorige week heeft een Zweedse rechtbank uitspraak gedaan in de zaak tegen Carl P. Herslow, leider van Skane, een rechtse partij die folders had verspreid waarop een naakte profeet Mohammed is te zien, hand in hand met de even naakte Aisja, zijn negenjarige echtgenote. Daarmee werd de suggestie overgenomen van Ayaan Hirsi Ali, die eens heeft gezegd dat Mohammed – naar maatstaven van nu – beschouwd moet worden als een pedofiel.

alt

Het Zweedse OM bracht naar voren dat de tekening kwetsend voor moslims zou zijn, maar de rechtbank vond de vrijheid van meningsuiting toch belangrijker en sprak de politicus vrij.

Swedish court: naked Muhammad pics legal

A Swedish court has ruled that depicting the prophet Muhammad naked together with his nine-year-old wife naked is legal, freeing a local politician on charges of racial agitation.

Malmö district court has ruled that the poster does not fall foul of press freedom legislation and confirmed a not guilty ruling from March 3rd in favour of Carl P Herslow, leader of the Skåne Party (Skånepartiet) who faced charges of agitation against an ethnic group (hets mot folkgrupp).The poster included the text: ‘He is 53 and she is nine. Is this the kind of wedding we want to see in Skåne?’. Lees verder in The Local.

Opvallend is in elk geval dat Mohammed, althans volgens de afbeelding, groot geschapen was.