Ketter & Geest

HUMAN

Elke dag een nieuw bericht, dat voor goddelozen van belang is.

GROENE STER VOOR MOSLIMS

In de categorie smakeloos zijn er verschillende genres, die schommelen tussen kunst en kitsch. Graag laat ik dit keer aan u over wat u ervan vindt. Job Cohen heeft niet eens gezegd dat de moslim de nieuwe Jood is.

RTL Nieuws bracht het als eerste en het werd overgenomen door Kerknieuws:


Alle Franse moslims moeten een groene ster op hun kleding naaien, uit protest tegen het beleid van president Sarkozy. Dat vindt een oud-adviseur van Sarkozy. Abderahmane Dahmane (zie foto) heeft 600.000 groene sterren laten drukken met daarop het woord ‘muslim’.

Hij wil dat moslims daarmee oproepen tot een eind aan het debat over de islam in Frankrijk. Daarnaast moet de ‘islamofobie van regeringspartij UMP’ volgens hem een halt toegeroepen worden. De partij van Sarkozy organiseert volgende week een congres over de scheiding van kerk en staat en de rol van de islam in Frankrijk. Critici zijn bang dat de regeringspartij opschuift naar extreem rechts. Volgens Dahmane zet de UMP bevolkingsgroepen tegen elkaar op.

Dahmane was tot twee weken geleden adviseur voor het minderhedenbeleid van president Sarkozy. Hij werd ontslagen vanwege zijn kritiek op het beleid.

Lees verder

Heeft Sarkozy de veewagens al klaar staan?