Ketter & Geest

HUMAN

Elke dag een nieuw bericht, dat voor goddelozen van belang is.  

SJENG S. VOOR KATHOLIEKE STRAFKAMER

Je kunt als kerk natuurlijk door kindermisbruik in opspraak geraken, maar er zijn ook andere manieren.

Lees bijvoorbeeld eens dit bericht uit De Limburger, over een pastoor die zo de hoofdrol zou kunnen spelen in het programma ‘Opgelicht’. Trouwens, een katholieke strafkamer, als het vervolg op de inquisitie, dat lijkt me wel wat. Lees hier het verhaal over Sjang S.:

Het bisdom Roermond maakte woensdag bekend dat daartoe besloten is uit efficiency-overwegingen; tot dusver kon iedere bisschop ad hoc zo’n strafkamer bijeenroepen.

Sjang S 1


Bisschop Frans Wiertz heeft priester Sjang S. (57), die dinsdag is aangehouden, al verboden nog de mis op te dragen, zegt woordvoerder Stan Hoen. “Dat was een bestuurlijke maatregel.

Nadat hij voor de burgerlijke strafrechter heeft gestaan, zal hij zich voor de kerkelijke moeten verantwoorden. Dan geldt het canonieke recht, dat tal van sancties kent.” De voormalige pastoor wordt verdacht van het verduisteren van gelden die bestemd waren voor nabestaanden van het truckdrama in Haanrade in 2004.

Ook zouden er malversaties zijn geweest met het persoonsgebonden budget van een Heerlense. Met de vrouw heeft S. volgens het bisdom een regeling getroffen. Het bisdom gaat zelf met de weduwe van de Duitse truckchauffeur praten over compensatie.

Lees beslist hier verder. Nog meer informatie over de oplichter hier: Kerkraadse ex-pastoor vast voor fraude. Grappig om te weten dat zij hem eerst geholpen hebben en niet meteen naar de politie zijn gelopen.