Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een nieuw bericht, dat voor goddelozen van belang is. Zie ook Human.nl.

Lees het volgende bericht uit het Nederlands Dagblad en word een beetje misselijk. Als je denkt dat je alles met die priesters hebt gehad, is er altijd nog een overtreffende trap.

Pedopriester wilde liefst jongen van 10

GENUA – In Italië is donderdag geschokt gereageerd op nieuwe details in de zaak tegen de pedofiele priester Riccardo Seppia (zie foto), die vrijdag in Genua is gearresteerd. Uit telefoongesprekken die de politie heeft afgeluisterd, blijkt dat de priester een Afrikaan, ene Franky, had ingeschakeld om kinderen voor hem te ronselen om te misbruiken.


“Zestienjarigen zijn al te oud”, aldus de priester volgens het Italiaanse persbureau ANSA. Toen Franky jongetjes van elf en twaalf had gevonden, wilde Seppia er liever een van tien. De priester had een voorkeur voor kindertjes uit probleemgezinnen. Ook raadde hij Franky eens aan te kijken of er geen cocaïneverslaafde moeder was die even haar jongetje wilde afstaan. De aartsbisschop van Genua en voorzitter van de Italiaanse bisschoppenconferentie, kardinaal Angelo Bagnasco, heeft verklaard dat de kerk van niets wist.

De kerk wist niets? Terwijl God toch almachtig en alziend is. Had die niet even kunnen waarschuwen?