Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een nieuw bericht, dat voor goddelozen van belang is.

GEEF JE KIND EEN TUMOR VAN GOD

Ook in Nederland heb je ze, de SGP-types, die hun kinderen niet willen laten inenten. Ik bedoel: als je zelf graag polio wilt krijgen, oké, maar je hoeft je kinderen toch niet te laten opdraaien voor het door jou uitgelokte ongeluk.

In Amerika kan het altijd erger. Lees dit bericht uit het Algemeen Dagblad en huiver.

Gelovige ouders laten enorme tumor groeien bij hun baby

In Oregon City worden twee ouders vervolgd omdat ze weigerden hulp te zoeken toen een tumor bij hun baby werd vastgesteld. De ouders geloven in helende krachten en zo ontwikkelde de tumor zich tot de grootte van een baseball. Zelfs toen het gezwel een oogbol van het kind uit de kas duwde, gingen ze niet naar een dokter.

Alayna is inmiddels 17 maanden oud en werd na haar behandeling in een pleeggezin geplaatst. Haar ouders, de 44-jarige Timothy Wyland en de 24-jarige Rebecca, zijn aanhangers van de ‘Followers of Christ Church’, een sekte die de geneeskunde verafschuwt. Daarom namen ze de kleine Alayna niet naar de dokter toen zich een gezwel rond haar oog ontwikkelde. Op die plek kan een tumor permanente blindheid veroorzaken.

alt


Als enige behandeling kreeg Alayna (zie foto) zalfjes en handopleggingen. Haar ouders worden beschuldigd van mishandeling en riskeren een celstraf van vijf jaar.

Helaas is deze zaak één van een lange reeks incidenten met leden van de sekte. In 1998 stelde een onderzoek van de krant The Oregonian dat 21 op 78 kinderen van aanhangers van het geloof gestorven zijn aan de gevolgen van ziekten die best te behandelen waren. In sommige gevallen zou zelfs een simpele antibioticakuur volstaan hebben.

Hier is het volledige trieste bericht. Wat moet je met zulke ouders aan? Opsluiten in een inrichting? Wie het weet, mag het zeggen.