Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een nieuw bericht dat voor goddelozen van belang is.

Het volgende bericht zou zo kunnen in de nog op te richten rubriek: ‘Het kan altijd nog erger…’. De mens in zijn ongelooflijke slechtheid weet steeds weer een overtreffende trap te vinden.

Je kunt je verbazen, je het ook proberen te begrijpen, maar sommige handelingen gaan het begrip te boven. Lees het volgende AD-bericht en huiver:

MEISJE (9) MOET ZELFMOORDVEST AANTREKKEN

Nietsvermoedend liep gisteren de 9-jarige Sohana Jawed in het Pakistaanse Peshawar naar school, toen zij plots in een auto werd getrokken.

Sohana Jawed1

In de auto werd ze verdoofd. Toen ze later bijkwam in een voor haar onbekend huis werd ze gedwongen een vest aan te trekken met tien kilogram aan explosieven. Vervolgens werd de scholiere naar een militair checkpoint gereden. Tijdens het verlaten van de auto wist ze aan haar belagers te ontsnappen. De ontvoerders kozen daarop het hazenpad.

Sohana rende naar het checkpoint en maakte de soldaten duidelijk dat ze een bomvest droeg. De militairen wisten haar op tijd van het vest te bevrijden.

Lees verder in het AD. Het bericht besluit ermee dat vaak jonge jongens gebruikt worden voor terroristische aanslagen, maar dat het gebruik van jonge meisjes nog zeldzaam is.

Dat noem ik nog eens emancipatie, of was de Taliban daar juist tegen?

Nauwelijks had ik dit geschreven of ik trof in Elsevier dit bericht aan:

Taliban laten meisje (8) aanslag plegen in Uruzgan

Moslimextremisten hebben zaterdag een achtjarig meisje een bomaanslag laten uitvoeren in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan. Ze moest met een tas vol explosieven naar een politieauto lopen. Toen het meisje bij de politieauto aankwam, brachten de extremisten de bom tot ontploffing. Het meisje kwam om het leven. Dat heeft het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zondag bekendgemaakt.

Dit record gaat natuurlijk ook verbeterd worden.