Nog in geen honderdduizend jaar

Columns

Nog in geen honderd jaar ben ik van plan een ander stukje over Geert Wilders te schrijven dan het stukje dat ik nu over Geert Wilders aan het schrijven ben. Halverwege dit stukje zal ik mijn mening over Geert Wilders met geen jota veranderen. Dat gebeurt niet, in geen duizend jaar.

Het proces was een makkie. Daar heb je Bram Moszkowicz heus niet voor nodig. Iedere boerenlul had Geert Wilders vrij gekregen. Die maakte niet het verschil, nog in geen tienduizend jaar. Heus, als iemand Bram Moszokowicz een maffiamaatje wil noemen, omdat hij Willem Holleeder en Geert Wilders heeft verdedigd, en daar kennelijk een Aston Martin van kan overhouden, dan gaat hij zijn gang maar. Daar verandert de vrijheid van meningsuiting niets aan, nog in geen honderdduizend jaar.

Proces Wilders

Ze moeten wel knettergek zijn geweest dat ze tegen Geert Wilders een proces zijn gaan voeren. Zo’n proces kun je gewoon nooit winnen, nog in geen miljoen jaar. Het is ook volkomen van ratten besnuffeld dat die handlangers van Mohammed B. gedacht hebben dat zij hun gelijk konden halen. Totaal uitgesloten dat zoiets kan gebeuren, nog in geen honderd miljoen jaar.

Zelfs niet bij die krankjorume rechters, die al jaren behoren tot de misselijk makende linkse kerk. Nooit en te nimmer, nog in geen duizendmiljoen jaar,  zal ik in dit opzicht ook maar één jota van mijn standpunt afwijken. En ik zeg het u: Geert Wilders als de verpersoonlijking van de vrijheid van meningsuiting, dat kan niemand verhinderen, in nog geen honderdduizendmiljoen jaar.

Okay, in het dagblad De Limburger heeft Geert Wilders bijvoorbeeld gezegd: “Ik wil moskeeën afbreken” en “ik ga er als eerste met cement en stenen heen om die moskeeën dicht te metselen”. Dat behoort gewoon tot het openbare debat, op het scherpst van de snede. Dat neemt niemand ons af, nog in geen miljard jaar.

Het behoort ook gewoon tot de vrijheid van meningsuiting wanneer iemand zegt dat hij de Koran wil verbieden. Waarom zou je de dat niet mogen zeggen in een debat dat op het scherpst van de snede wordt gevoerd?  Zeggen dat je iets wilt verbieden mag wel, alleen het verbieden zelf mag niet.

Ja, zo’n eenvoudige boerenlul als jij, die mag niet alles zeggen. Maar politici mogen dat wel, want zij doen uitspraken in een openbare debat. Dat neemt niemand Wilders af, in nog honderdmiljard jaar, want zo is het door de rechter bepaald.

Maar waarom mogen politici meer zeggen dan gewone mensen?

Wat een raar principe eigenlijk. Zijn politici meer gelijk dan ander mensen? Eerlijk gezegd heb ik wel eens gedacht dat politici juist minder gelijk zijn dan andere mensen. Stiekem gedacht, maar nooit hardop gezegd, en toch praat niemand dat uit mijn hoofd, in nog geen tien miljard jaar. Ik bedoel: kan eenzelfde uitspraak van Geert Wilders strafbaar zijn als hij door een ander wordt gedaan in een andere context?

Daarom vind ik die uitspraak niet bevredigd, in nog geen duizendmiljard jaar. Dat zou namelijk betekenen dat Geert overal schijt aan kan hebben, omdat hij toevallig meedoet aan een of ander scherp op de snede gevoerd debat, terwijl een of andere boerenlul die niet tot Pauw & Witteman is doorgedrongen, strafbaar kan zijn voor eenzelfde uitlating. Daar begrijp ik de ballen van, in nog geen honderdduizendmiljard jaar.

Het zal duidelijk zijn dat haatzaai-artikel na deze rechterlijke uitspraak net zo goed weg kan. Daar heeft Wilders gelijk in. Wij kunnen toch niet hebben dat het recht voor de ene groep anders is dan voor de andere groep. Zo’n rechtsongelijkheid zou ik niet willen, nog in geen triljoen jaar. Veel beter is: iedereen zijn eigen vrijheid van meningsuiting, zoals iedereen zijn eigen auto heeft en zijn eigen kinderen.

Wat een stelletje zieke, van de pot gerukte, knettergekke rechters, die deze van de ratten besnuffelde uitspraak hebben gedaan. Eens, maar nooit meer, in nog geen…eh…duizendmiljoenbiljard jaar!

Het Parool, 25 juli 2011