Ketter & Geest

HUMAN

ANGELA MERKEL WIL BIDDEN VOOR DE EURO-ZONE

Regeringsleiders, wereldleiders, worden geacht rationeel te handelen. Weliswaar zeggen zij te regeren bij de Gratie Gods, maar als onderdaan hoop je toch dat zij hun eigen verantwoordelijkheid nemen.

Angela Merkel komt uit de beta-vakken, maar zij gelooft in God en zij gelooft ook in een christelijke politiek. Toch kijk je op als je in Trouw het volgende bericht leest:

Merkel roept op tot gebed voor eurocrisis

Gelovigen zouden moeten bidden voor de toekomst van de eurozone. Dat vindt de Duitse bondskanselier Merkel. Ze deed haar oproep maandag tijdens een internationale religieuze conferentie.

Merkel 2


Merkel was te gast op de International Meeting of Prayer for Peace, een samenkomst van vertegenwoordigers van de wereldgodsdiensten in M√ľnchen. Het evenement werd georganiseerd door een katholieke groepering, schrijft de Franse krant La Croix.

Merkel noemde de schuldencrisis van de eurozone ‘een crisis die herhaaldelijk in technische termen is uitgelegd maar die ons eigenlijk oproept om anders te leven’. We moeten ‘niet blijven consumeren ten koste van de komende generaties’ en op duurzame wijze over de toekomst nadenken.

Ook richtte ze zich tot de bezoekers en organisatoren van het evenement. ‘Ik roep u op om met uw gebeden en uw conferentie duidelijk te maken dat Europa een rijk continent is en dat we consumeren ten koste van komende generaties.

Lees hier verder.