Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een nieuw bericht dat voor goddelozen van belang is.

HAD STEVE JOBS NOG GELEEFD ALS HIJ GEEN ALTERNATIEVE THERAPIEËN HAD GEBRUIKT?

Dat helden niet alleen helden zijn, maar ook gewone mensen met tekortkomingen weten wij al lang. Neem Steve Jobs, die na zijn dood wordt vereerd als een heilige en een visionair. Kaarsjes zijn voor hem gebrand, coltruien van het merk dat hij gedragen heeft, vliegen als broodjes de winkel uit.

Ook ik wil graag bewonderen, maar toch.

Nu blijkt dat Jobs zich voor zijn kanker niet heeft willen laten behandelen door de reguliere geneeskunde, maar zijn heil heeft gezocht in het alternatieve circuit. Hij is misschien net geen Sylvia Millecam, die naar Jomanda ging, maar het resultaat was hetzelfde: het hielp niets. De berichten over zijn aanstaande dood waren niet overdreven.

Steve Jobs

Lees dit boeiende artikel van Maarten Koller, die research deed naar de behandelwijze van de goeroe’s alvleesklierkanker.

Op de de vraag  “had Steve Jobs nog geleefd als hij geen alternatieve therapieën had gebruikt?”, antwoordt hij: “Waarschijnlijk wel”.

En verder schrijft hij:

“De door mij zeer bewonderde visionair Steve Jobs overleed op 5 oktober 2011. Hoewel er geen officiële doodsoorzaak werd genoemd overleed hij vermoedelijk aan alvleesklierkanker die in 2003 tijdens een routine scan werd ontdekt.

During a routine abdominal scan, doctors had discovered a tumor growing in his pancreas. While a diagnosis of pancreatic cancer is often tantamount to a swiftly executed death sentence, a biopsy revealed that Jobs had a rare – and treatable – form of the disease. If the tumor were surgically removed, Jobs’ prognosis would be promising: The vast majority of those who underwent the operation survived at least ten years.

Helaas besloot Steve geen operatie te ondergaan maar in plaats daarvan een alternatief dieet te gaan volgen:

Yet to the horror of the tiny circle of intimates in whom he’d confided, Jobs was considering not having the surgery at all. A Buddhist and vegetarian, the Apple CEO was skeptical of mainstream medicine. Jobs decided to employ alternative methods [9 maanden lang] to treat his pancreatic cancer, hoping to avoid the operation through a special diet – a course of action that hasn’t been disclosed until now.

Ik heb met het Amerikaanse Pancreatic Cancer Action Network gebeld (op het moment van schrijven is er in Nederland niets meer open) en zij wisten mij te vertellen dat over een dieet ter behandeling van alvleesklierkanker niets in de medische wereld bekend is.

Lees hier verder.

Steve Jobs, hij kan iets aan anderen verkopen, maar hij liet zich ook door anderen van alles wijs maken.