Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een bericht dat voor goddelozen van belang.

ANNE FRANK IS MORMOON

Al eerder berichtte ik in dit blog over Mitt Romney, de Republikeinse presidentskandidaat die lid is van de Mormonen. De onvolprezen Christopher Hitchens schreef in Slate een paar even kritische als komische stukken over Romney.

Bijvoorbeeld hier als vooral ook hier: ‘Is Mormonisme a cult? Who cares? It’s their weird and sinister beliefs we should be worried about’.

Hitchens deed enig onderzoek naar de mormonen en daarbij vielen hem een paar dingen op. Ten eerste dat een werkelijk gelovige mormoon eigenlijk verplicht is een speciaal soort ondergoed te dragen. Dat lijkt nog het meest op een hansop. Op verschillende plaatsen vind je er meer informatie over, zoals hier.

Zo ziet het er uit:

Maar het meest eigenaardige bij de Mormonen, vindt Hitchens, is het gebruik om ook doden “in te bidden”, zoals dat heet. Doden kunnen daardoor in de rest van hun verdere dood als mormoon verder gaan. Dat is onder meer gebeurd bij Anne Frank!