Ketter & Geest

HUMAN

Als ik in New York ben, ga ik graag naar de Amish Market. Je hebt er veel biologische groenten en fruit, die je ter plekke kunt opeten. Eigenlijk heb ik altijd gedacht dat Amish People vreedzame mensen zijn. Ze leven weliswaar in de negentiende eeuw, verplaatsen zich met kar en wagen, maar ze doen je geen kwaad. Als alle christenen zo zouden leven, was de wereld echt A Better Place.

Weer mis.

De politie in de Amerikaanse staat Ohio heeft vorige week zeven Amish-leden gearresteerd wegens het onrechtmatig afscheren van baarden en ander haar. Er schijnt daar een interne vete te zijn uitgebroken.

Verdachte baardscheerders aangehouden in VS

De politie in de Amerikaanse staat Ohio heeft gisteren zeven leden van het orthodoxe Amish-geloofsgenootschap aangehouden op verdenking van het afscheren van de baarden en het haar van andere Amish-aanhangers. De wildknip-acties kwamen in het oosten van Ohio de laatste maanden geregeld voor. De nieuwszender CNN meldt dat een van de arrestanten Samuel Mullet Sr. is, de leider van een splintergroepering in de Amish-beweging. Hij wordt gezien als een charismatische persoonlijkheid.

De mannen die de laatste maanden het slachtoffer werden van de ongewenste openbare scheerbeurten, zouden ‘afvallige gelovigen’ zijn die niet langer aan Mullet wensten te gehoorzamen. In de Amish-opvatting zijn baard en hoofdhaar van een man heilig.

Lees verder in Trouw.

Amish-verdachten 2

De politie heeft de foto’s van de Amish-verdachten op internet gezet. Komt u ze ergens bel dan de politie in Ohio of in uw woonplaats.