Interview Hitchens met Dawkins

HUMAN

Christopher Hitchens is vorige week op 62-jarige leeftijd overleden aan slokdarmkanker. Dezelfde ziekte die Martin Bril heeft gesloopt. Een combinatie van drank en roken is in dit opzicht enorm bevorderend. U bent gewaarschuwd.

Hitchens was een geweldige polemist, in Nederland het meest bekend van God is not Great. Dat boek zorgde ervoor dar hij bekend kwam te staan als  ‘de atheist Christopher Hitchens’. Alsof hij over niets anders heeft geschreven.

Dit is niet de plaats om Hitchens uitgebreid te herdenken, en daarom verwijs ik naar the DailyHitchens. Daar vindt men allerlei informatie over Hitchens.

Hitchens 5

Ik wil vooral wijzen op de voorpublicatie van het interview dat Richard Dawkins met Hitchens heeft gehouden. Het is tevens zijn laatste interview. Hier ziet men de twee beroemdste atheïsten van de laatste decennia aan het werk.

Het laatste interview met Christopher Hitchens, afgenomen door Richard Dawkins.

Richard Dawkins: One of my main beefs with religion is the way they label children as a ‘Catholic child’ or a ‘Muslim child’. I’ve become a bit of a bore about it.

Christopher Hitchens: You must never be afraid of that charge, any more than stridency.

RD: I will remember that.

CH: If I was strident, it doesn’t matter – I was a jobbing hack, I bang my drum. You have a discipline in which you are very distinguished. You’ve educated a lot of people; nobody denies that, not even your worst enemies. You see your discipline being attacked and defamed and attempts made to drive it out.

Stridency is the least you should muster . . . It’s the shame of your colleagues that they don’t form ranks and say, “Listen, we’re going to defend our colleagues from these appalling and obfuscating elements.

Lees hier verder.

Te vroeg gestorven. ‘Straf van God’, zeggen zijn tegenstanders. Ze hebben voor zijn dood gebeden.

Christopher Hitchens is vorige week op 62-jarige leeftijd overleden aan slokdarmkanker. Dezelfde ziekte die Martin Bril heeft gesloopt. Een combinatie van drank en roken is in dit opzicht enorm bevorderend. U bent gewaarschuwd.
Hitchens was een geweldige polemist, in Nederland het meest bekend van God is not Great. Dat boek zorgde ervoor dar hij bekend kwam te staan als “de atheist Christopher Hitchens”. Alsof hij over niets anders heeft geschreven.
Dit is niet de plaats om Hitchens uitgebreid te herdenken, en daarom verwijs ik naar the DailyHitchens. Daar vindt men allerlei informatie over Hitchens.
Ik wil vooral wijzen op de voorpublicatie van het interview dat Richard Dawkins met Hitchens heeft gehouden. Het is tevens zijn laatste interview. Hier ziet men de twee beroemdste atheïsten van de laatste decennia aan het werk.
Het laatste interview met Christopher Hitchens, afgenomen door Richard Dawkins.
Richard Dawkins: One of my main beefs with religion is the way they label children as a “Catholic child” or a “Muslim child”. I’ve become a bit of a bore about it.
Christopher Hitchens: You must never be afraid of that charge, any more than stridency.
RD: I will remember that.
CH:  If I was strident, it doesn’t matter – I was a jobbing hack, I bang my drum. You have a discipline in which you are very distinguished. You’ve educated a lot of people; nobody denies that, not even your worst enemies. You see your discipline being attacked and defamed and attempts made to drive it out.
Stridency is the least you should muster . . . It’s the shame of your colleagues that they don’t form ranks and say, “Listen, we’re going to defend our colleagues from these appalling and obfuscating elements.
Lees hier verder.
Te vroeg gestorven. “Straf van God”, zeggen zijn tegenstanders. Ze hebben voor zijn dood gebeden.