Ketter & Geest

HUMAN

In Nederland zou zoiets geseponeerd worden, maar niet in Duitsland waar alles volgens de regels behoort te gaan. Houdt bij het lezen van het volgende bericht uit De Pers in het achterhoofd dat Freiburg de stad was en is van Luther. De Freiburgers zien vermoedelijk tot op de dag van vandaag de paus liever gaan, zelfs al kwam Benedictus XVI alleen maar om uit te leggen dat Luther een goede katholiek is geweest.

AANGIFTE TEGEN PAUS

Een inwoner van de West-Duitse stad Dortmund heeft aangifte gedaan tegen paus Benedictus XVI, omdat die tijdens zijn bezoek aan de Zuid-Duitse stad Freiburg in de pausmobiel geen gordel droeg. Een advocatenkantoor in de stad Unna heeft dat vrijdag gemeld.

De paus, die in de Zuid-Duitse deelstaat Beieren is geboren, was in september in zijn geboorteland en bezocht toen onder meer Freiburg. De justitie moet nu uitmaken of hij een gewone staatsburger is of dat hij als staatshoofd diplomatieke onschendbaarheid geniet. Het bezoek was overigens het eerste staatsbezoek van Benedictus aan Duitsland.

Lees verder in De Pers.

Paus in Freiburg

De betreffende man zei de aangifte te hebben gedaan omdat hij betrokken was geweest bij een ongeluk van mensen die geen gordel droegen. Hij is geen rooms-katholiek en zei het te hebben gedaan uit zorg over de veiligheid van de paus.

Daarna kwam het bericht dat de aangifte was geseponeerd. Zulks valt te lezen in The Washington Post, die zich met deze ernstige zaak begon te bemoeien.

Seatbelt charges against Pope Benedict XVI dropped

The southern German city of Freiburg on Wednesday (Nov. 30) threw out charges against the pontiff for riding in his popemobile without a seatbelt during a September visit.

“There will be no fine for the pope,” city spokeswoman Edith Lamersdorf, told the daily Badische Zeitung. “The charges were quashed.” Although there is a requirement in Germany to wear seatbelts, even in slow-moving vehicles, city officials ruled that the law didn’t apply in the pope’s case because the street on which he was spotted without a seatbelt had been closed for public traffic the day of his visit.  Attorney Christian Sundermann had filed the complaint on behalf of an unnamed German resident of Dortmund. Freiburg was Benedict’s last stop during his September visit to his native Germany.

Lees hier verder in The Washington Post.

Dat voor de wet niet iedereen gelijk is, maak ik op uit het laatste bericht, dat te vinden is op de site van RTV Utrecht.


Sint beboet voor rijden zonder gordel


Utrecht – De politie heeft vrijdagavond Sint Nicolaas bekeurd tijdens een grote verkeerscontrole op het Oppenheimplein in Utrecht. De goedheiligman reed in een auto, maar had zijn gordel niet om.

Lees verder op de site van RTV Utrecht.