Orale seks

        "Zeg schat, wat doe je nou? Ga eens weg met dat ding! Ik lag net zo heerlijk te dromen. Hé, wil je dat ik stik?".
        "Juist niet. Maar we hebben het er toch laatst over gehad dat het eigenlijk leuk zou zijn om er nog een kindje bij te nemen. Dat wilde je toch zo graag".
        "Ja, dat lijkt mij ook enig, maar volgens zit je dan toch echt helemaal aan de verkeerde kant. Het valt me tegen dat je anatomische kennis na al die jaren nog zo gering is. Ga weg met dat ding! Als je zo doorgaat, bijt ik hem eraf".
        "Dat zou heel onverstandig zijn. Heb je De Telegraaf dan niet gelezen?
        "De Telegraaf? Wat heeft De Telegraaf met ons kindje te maken.
        "Meer dan jij denkt. Wacht, ik zal het je voorlezen. De krant ligt nog naast het bed. Kijk, hier staat het bovenaan op pagina zeven: "Er lijkt een verband te bestaan tussen het hebben van orale seks vóór de zwangerschap en het verminderen van de kans op een zwangerschapsaandoening. Het inslikken van sperma zou het risico op pre-eclampsie, een verhoogde bloeddruk tijdens de zwangerschap, aanzienlijk kunnen verkleinen".
        "Jezus, je hebt er wel alles voor over om je zin te krijgen. Als je maar niet denkt dat ik daar in stink. Dat bericht verzin je!".
        "Helemaal niet. Lees maar. Het zijn de resultaten van een onderzoek dat gehouden is door het Leids Universitair Medisch Centrum en het Academisch Ziekenhuis van de Vrije Universiteit. De VU is de universiteit van de kleyne luiden. Je denkt toch niet dat de universiteit van Abraham Kuiper een onderzoek over pijpen uit de duim zal zuigen".
        "Ssst…niet dat woord. Maar wat is eigenlijk pre-eclampsie".
        "Een verhoogde bloeddruk, die bij de baby kan leiden tot hoofdpijn, oogproblemen en misselijkheid. De theorie is dat er soms iets misgaat bij de afweer tussen het weefsel van de moeder en die van het kind, maar dat tolerantie van immuunsysteem wordt verhoogd als de baby ook in aanraking komt met het erfelijk materiaal van de vader. Daarom is het goed als de moeder het sperma van de vader inslikt. Zie je wel, dat heb ik altijd al gedacht! Kom, aan de slag, wat let ons".
        "Hohoho! Volgens mij is er methodologisch heel wat op dat onderzoek aan te merken. Ze hebben resultaten van 41 vrouwen met pre-eclampsie vergeleken met een controlegroep van 44 gezonde vrouwen. De gezonde vrouwen slikten weliswaar veel frequenter, maar iedere student kan al zien dat die aantallen veel te klein zijn. Hier staat ook dat de onderzoekers waarschuwen voor te snelle conclusies. Dus lieve schat, haal dat ding maar weg en laat mij lekker slapen".
        "Hè, toe nou…".
        "Wat zeur je toch".
        "Wees eerlijk. Je kunt toch beter het zekere voor het onzekere nemen. Baat het niet dan schaadt het niet. Zo'n onderzoek is toch een indicatie".
        "En als ik het nou niet lekker vindt. Het smaakt gewoon naar…naar niks! Had het nou nog de smaak van kaviaar dan zou ik er nog eens over willen nadenken".
        "Bedoel je dat jij mij niet lekker vindt?".
        "Dat heb ik niet gezegd. Ik vind je best lekker, dat weet je heus wel, maar ik hoef toch niet alles aan je lekker te vinden en ik hoef toch niet alles van je in te slikken".
        "Je durft wel, zeg! Het is anders het wonder van de schepping dat je niet lekker vindt. Besef je eigenlijk wel wat je daar zegt?".
        "Dat besef ik juist heel goed. Stel nu eens dat de evolutie zo was ingericht dat vrouwen er gek op zouden zijn om het in te slikken, dan zou geen vrouw meer anders willen en dan werd er nooit meer een kind geboren".
        "Lieve schat, je hebt volkomen gelijk, maar doe het dan voor deze ene keer. Ik vraag het niet eens voor mijzelf, maar voor ons kindje".
        "Mmm…voor deze ene keer. Maar dan doen wij het morgen op mijn manier. Beloofd? Ja, vingers in de lucht, want helemaal vertrouwen doe ik je niet, mijnheer".

NRC\Handelsblad, 9 juni 2000 © Max Pam


terug naar de inhoudspagina