Columns    
     
Doodstraf "Het is geen verdienste om trots op te zijn, maar na mijn twintigste hebben zich weinig zaken voorgedaan waar ik principieel anders over ben gaan denken".
     
Zelfmoord "Wat heeft men voor de aanslag niet allemaal moeten doen? Om bij het uiteindelijke doel te beginnen: men heeft negentien mensen zo ver moeten krijgen dat zij tegelijkertijd zelfmoord pleegden".
     
War Channel "Wat je op de affiche zag was een machtig oorlogstafereel, waarop zwaar bewapende soldaten onder hels vuur zich een weg door de linies trachten te banen. De tekst luidde: "War Channel. Immoral, but it is great television!".
     
De Vleeseter "Het FBI- programma Carnivore draait op een computer met een enorm potentieel, zodat het per seconde miljoenen e-mails doorzoeken op relevante informatie".
     
Een links icoon "Het voormalig Tweede Kamerlid Tara Singh Varma heeft zichzelf in een gruwelijke situatie gemanoeuvreerd: alleen door snel dood te gaan, kan ze bewijzen dat ze niet heeft gelogen".
     
Zomergasten Deze VPRO-serie, waarvan ik een aantal jaren redacteur ben geweest, is weer begonnen. Lees wat ik er twee jaar geleden over schreef.
     
De helm "Met grote snelheid scheurde een scooter over de Koninginneweg, achtervolgd door een luid toeterende scooter van de politie. Scooters vang je met scooters, moet de Amsterdamse politie gedacht hebben en inderdaad werd deze strategie, zo ontdekte ik later, gedurende de gehele dag in Amsterdam Zuid toegepast".
     
Brood gooit dood "Herman Brood was eigenlijk heel zielig. Chabot mag hem moedig noemen, maar Brood was een zielenpoot. Hij deed zich voor een als een vrij man die meende ook over zijn eigen dood te kunnen beschikken, maar in feite was hij als junk zo afhankelijk van de drugs dat er geen sprake meer was van beslissingen die in vrijheid konden worden genomen".
     
Poetisch gezien Een column over het fenomeen zelfmoord: "In Nederland zijn de ceremoniemeesters van de dood altijd clowns geweest, want het zit nu eenmaal in onze natuur om niets serieus te nemen".
     
De democratie en de gekozen burgemeester die wordt benoemd "Dames en heren van deze Kamer, maak u niet druk. In dit voorstel is alles zo geregeld dat u rustig vóór kunt stemmen en daarna kunt gaan slapen".
     
Als persoon "Het is u misschien niet opgevallen, maar vorige week hebben 1300 jonge homoseksuelen een petitie aan minister Van Boxtel aangeboden".
     
De Plussers "Vroeger had je bejaarden, ouden van dagen of AOW'ers. Maar toen kwamen de 65-plussers. Ongetwijfeld heeft de bedenker van die term onmiddellijk beseft dat met een dergelijke manier van omschrijven naar de dood toe wordt geteld. Maar hij heeft hij daar over gezwegen, zodat de onbewuste doodswens zich over de hele bevolking kon verspreiden. Na de 65-plusser, kwam de 60-plusser, de 55-plusser, de 50-plusser, de 40-plussers en de 30-plusser".
     
Het telegram "In september - stop - stopt de post - stop - met het telegram - stop".
     
De Kijk "In de Kijk schreef ik zo'n beetje over alles: over de meervoudige persoonlijkheid, over de psychologie van het geld, over mijnrampen en schaakcomputers, over humor in de wetenschap en over mensen die spontaan in de brand vliegen".
Zie ook Columns.
     
De hond van Jeffrey Moussaieff Masson "Zegt de naam Masson u iets? Hij was een vooraanstaande sanskritist toen hij in 1978 directeur werd van de Freud Archives. Daar maakte hij enorme ruzie met Anna Freud, zodat hij drie jaar later werd ontslagen. Sindsdien is Masson zwalkende".
     
Kennis & Begrip "Politici zijn geneigd te denken dat meer kennis leidt tot meer begrijpen en vandaar tot meer begrip".
     
Judaskus "Dat Van der Reijden toen Fox8 zelf niet heeft gekocht, mag een enorme blunder heten".
     
De 0.0 van RTL Z "Er waren middagen bij dat er nog niet eens vijfduizend mensen hebben gekeken. Natuurlijk, RTL Z is een zender die zich op een specifieke deelgroep richt, maar een landelijk vijfduizend kijkers is een score waar alleen de samenvatting van een plaatselijke korfbalwedstrijd nog onder zit"
     
Jonathan Tasini en het intellectueel eigendom " Naast de New York Times heeft Tasini ook nog Time\Warner, Times\Mirror Compagny, Lexis Nexis en University Microfilms Inc aangeklaagd, maar de uitspraak is een klap voor alle uitgevers".
     
Zwieren "Inmiddels heb ik het scooter rijden danig onder de knie. Ik doe nu graag klusjes voor mij vrouw, zoals een brief wegbrengen of een mantelpakje ophalen bij de stomerij. In een tweede leven word ik pizzakoerier".
     
Voetbalmaffia "Het is niets nieuws, wij wisten het al lang, maar in Nederland is het voetbal een zaak van de maffia geworden. Hiertegen is nu nog maar één remedie mogelijk. J.H.Donner heeft het jaren geleden al eens voorgesteld: schaf het voetballen af".
     
Draagbare reclamezuilen "Als er iets typisch-Nederlands is dan zijn het wel onze jongerenbladen. Frau Antje als puber van veertien, vrijmoedig pratend over seks met een stickie in de mond".
     
Het bastion van De Telegraaf Het personeelsbeleid is altijd zeer sociaal geweest - werknemers bij De Telegraaf werden nooit ontslagen en verdienden altijd meer dan hun collega's - een strategie waarmee ook loyaliteit en trouw werd gekocht".
     
Beschaving (1) Samen met Jan Marijnissen, Arjo Klamer, Freek de Jonge en nog een paar andere miljonairs wil televisiemagnaat Harry de Winter (van Lingo) de beschaving redden.
   
Beschaving (2) Waarom Harry de Winter in zo'n schitterend huis woont en ik niet, en waarom hij vanuit dat huis de beschaving moet redden.
     
Jezus als doorsnee-mens Over het eigenaardige feit dat de historische Jezus er ongeveer heeft uitgezien als Harry Vermeegen en ook een beetje als Yasser Arafat.
     
De zwakste schakel Waarom de presentatrice van de quiz De zwakste schakel zelf de zwakste schakel is.
     
Spiritualiteit Hoe je via de Katholieke Universiteit van Nijmegen een bezoek kunt brengen aan het reliplein en daar in het casino een religieus gokje kunt wagen.
     
Spieken. "Volgens mij is het in Las Vegas begonnen. Het moet in de jaren tachtig zijn geweest dat een blackjackspeler werd betrapt, die van zijn oren tot zijn schoenen volgepropt zat met elektronica".
     
Schaden/Freude Zo heet het fonds van Rogier Proper, dat joods smartengeld wil verzamelen om Palestijnse film te financieren. "Toch blijf ik het gevoel houden dat al het geld dat ik op die manier spendeer uit een ander potje komt en dat het mij nooit, in mijn hele leven niet, zal lukken dat geld van de Stichting Maror op te maken".
     
De armoede van Harry Mens Of waarom het programma Businessclass zo'n succes is.
     
De NCRV en het fatsoen: "Wie geïnteresseerd is in de mensch achter de bekende Nederlander moet voor de grap eens kijken naar Mens, een interviewprogramma dat op zondagmiddag door de NCRV wordt uitgezonden".
     
Kleine leugentjes (1),

Of het geheime rapport-Baud, een blamage voor de Nederlandse journalistiek.

   
Kleine leugentjes (2): "Het vervelende van liegen is namelijk dat als je het één maal hebt gedaan, je nooit meer kan zeggen: ja, maar het was alleen die ene keer".
     
Vrouwenstudies bestaan nog:
"Verdomd, laat ik nou altijd gedacht hebben dat de vrouwenstudies inmiddels stilzwijgend door de universiteiten waren afgeschaft".
     
De uitdaging van het lijden:
"Wanneer men zo in de bres springt voor het lijden, dan kan het toch niet anders dan dat men aan dat lijden een zeker genoegen beleeft".
     
De pil naar Isfahan:
"Volgens mij is Drion er al heel lang mee bezig. Toen hij er voor het eerst over begon te praten, was ik nog heel jong en hij al heel oud. Een eeuwig oude man". detail
     
Heilig Boontje,
Over het luizige stukje dat Gerard Mulder in de Volkskrant schreef.
     
Het lichaam Over Martin van Amerongen: "Ik merk dat ik al een verleden tijd aansla, maar Van Amerongen kennende is dat helemaal verkeerd en zal hij met schrijven doorgaan tot het bittere einde".
     
De velletjes van Anne Frank "Tot het Nederlands erfgoed behoort het hoogste aantal weggevoerde joden in Europa".
     
Ook al dood is Arie Kleijwegt "Zelf wilde hij altijd graag de indruk wekken dat alles in zijn leven puur geluk is geweest".
     
De nieuwe omroep Me Oftewel lees over de avonturen van Ab Normaal, het ranzigste konijn van Nederland.
     
Eigen verantwoordelijkheid Waarom burgemeester Mans eerst Enschede liet ontploffen en vervolgens groeide in zijn rol van redder.
     
Eten De culinaire journalist Johannes van Dam doet sterk denken aan een personage uit De straat van de donkere winkels van Patrick Modiano, waarin een inspecteur van de Michelin-gids figureert, die aan een maagzweer lijdt.
     
Buck nog een keer Over de verlate woede van prof. Buck, de man die het aids-onderzoek tot humbuck maakte.
     
Wilhelmina's vlucht Of waarom de gemeente Amsterdam een standbeeld van onze geliefde koningin Wilhelmina voor het Confectiecentrum plaatste.
     
Argentijnse Moraal Toeval bestaat, maar ik krabde me toch wel even achter de oren toen ik las dat de landbouwminister van het Derde Rijk een Argentijn is geweest.
     
Majesteit
Een open brief aan Koningin Beatrix.
     
Loe de Jong is Heineken-bier
In feite hebben ze allemaal gewacht tot het voor hun eigen carrière helemaal geen kwaad meer kon om voor Aantjes in de bres te springen.
     
Enquêtemoeheid
En wat bleek? De mens die niet aan enquêtes mee wil doen, denkt en doet precies hetzelfde als de mens die wel aan enquêtes mee wil doen.
     
De TV-Kapper Het nieuwe TROS-realityprogramma uit de koker van John de Mol: "Wij hebben Big Brother, wij hebben De Bus en wij hebben zelfs Sylvia de Leur die haar verlepte kop per NET5-chirurg publiekelijk laat opliften, maar een direct verslag uit een kappers denktank, dat hebben wij nog niet gehad".
     
De zorgzame samenleving. "De regering van de deelstaat Noordrijn-Westfalen heeft met onmiddellijke ingang de Hell's Angels verboden. Bij invallen in Düsseldorf, Keulen, Aken en Duisburg werden driehonderd agenten ingezet. Typisch Duits, als u het mij vraagt. Naar volk, nare politie. Keert het fascisme terug bij onze Oosterburen?".
     
De mop. "Sam en Moos lopen in de Kalverstraat en kleed u zich maar eens uit, mevrouwtje, zijn geen zinnen waar de harten van de academici sneller van gaan kloppen - behalve natuurlijk als zij er een proefschrift over schrijven".
     
De Nationale IQ-test van BNN. Vraag 1: Hoeveel tieten waren zichtbaar in het décolleté van Bridget, de presentatrice van de Nationale IQ-test?
a). Eén
b). Twee
c). Drie
d). Geen
Klik en lees het goede antwoord.
     
Palinurus Over wat het krijgen van een kind betekent voor de wat oudere man: "Sommige mannen willen tramconducteur worden of straaljagerpiloot, maar toen ik die bewuste foto voor de eerste keer zag, dacht ik onmiddellijk: ik wil ook zo worden als deze wat dikkige, wat kalende man op de foto".
     
Spreken is zilver, schrijven is goud 's Middags had ik mijn pasgeboren zoon nog voorzichtig opgetild en 's avonds leek ik al weer op de man uit die tekening van Peter van Straaten die, met zijn jas aan bij de deur, zegt: "Ik ga toch nog even kijken, misschien zit er een stukje in".
     
Een beetje bij elkaar houden Hoe zien de ambities eruit Job Cohen, de nieuwe burgemeester van Amsterdam? Lees hoe Patijn zijn opvolger adviseerde.
     
Pappie & zoontje Van Westerloo, oftewel het NET5-mysterie
Enige tijd geleden ben ik een column over media begonnen in FEM De Week. Deze column gaat over mijn hilarische ervaringen bij NET5. "Ooit is het zoontje begonnen als telefonist bij de lokale zender AT5, waar papa ook directeur is geweest, om daarna parachutegewijs in één sprong door te stoten naar het directeurschap".
     
Jan Greven, het mijnenhondje van Smaling Opnieuw over het conflict tussen uitgever PCM en zijn medewerkers. "Zo denkt Greven dat de houding van Selma Schepers en de freelancers "symptomatisch is voor een voorbijgaande tijd", een opmerkelijke gedachte voor iemand die zelf op het punt staat de Vut in te gaan en die straks in het bejaardenhuis zijn tanden, al of niet digitaal, mag natellen".
     
Volle maan Ook ben ik sinds kort een column begonnen het volprezen studentenblad Folia. Hierbij een column over de invloed van volle maan op het dagelijks leven.
"Wat de volle maan betreft, bleek zo'n beetje alles te zijn onderzocht. Niet alleen of er meer baby's worden geboren en of vrouwen vaker ongesteld worden, maar ook of de kans op verliefdheid toeneemt, of er meer gevreeën wordt, of er meer fooien worden gegeven, of psychisch gestoorden onrustig worden, of er meer vissen worden gevangen, of de vruchtbaarheid van ratten toeneemt, of overspel aantrekkelijker wordt en of de bioscopen al dan niet voller zijn, enzovoort, enzovoort".
     
Inclusieve wetenschap Hoe in Wageningen wetenschap wordt bedreven: "Zou Sir Karl Popper, die in de methode juist al het ruis wilde uitsluiten, dan helemaal voor niets hebben geleefd?".
     
Het Dickerdack-complex, over een nijlpaard met een lorgnet Waarom staatssecretaris Rik van de Ploeg zich op zo'n jonge leeftijd heeft weten te nestelen in het illustere gezelschap van Gerbrandy, Den Uyl en Irene Vorrink.
     
Een nieuwe wind Over Gerard van der Wulp, de nieuwe adjunct van de Rijksvoorlichtingsdienst: " Stil spel spelend, staat hij er alleen maar bij. Op zichzelf is het al een hele kunst, want erbij staan en erbij staan zijn twee". Lees ook waarom zijn broek bol staat.
     
Het ongeluk Wordt oud-minister Westerterp de nieuwe Marco Bakker?
     
Een doodzonde Wordt het ooit nog wat met het weekblad Vrij Nederland. Te vrezen valt van niet, als je tenminste afgaat om de manier waarop VN partij-voorzitster Van Hees getracht heeft uit te schakelen.
     
Jan Wolkers De schrijver is onlangs 75 jaar geworden, maar hij is nog even viriel als altijd. Bovendien hoeft Jan Wolkers alleen maar het woord "sodomieten" in de mond te nemen of ik hang al aan zijn lippen".
     
Dalven Wordt ambtenaar en ga dalven. Volgens De Van Dale betekent het: "Schooien, bedelen, zwerven". Het wordt ook wel "passieve corruptie" genoemd. Maar minister Klaas de Vries heeft er niets op tegen als ambtenaren bij de plaatselijke middenstand kortingen proberen af te dwingen.
     
Onder professoren Mijn tweede stukje over het W.F.Hermans Festival, over al die mensen die W.F.Hermans zo goed hebben gekend en hem altijd al een grote schrijver hebben gevonden.
     
Het digitale geklungel van Perscombinatie\Meulenhoff (1) Door onkunde en onvermogen verliest uitgever Perscombinatie\Meulenhoff het ene proces na het andere. Erger is het dat PCM niet alleen haar medewerkers van zich vervreemdt, maar dat zij ook haar eigen hoofdredacteuren een beleid heeft laten uitvoeren dat door de rechter onwettig is verklaard.
     
W.F. Hermans Festival Het W.F. Hermans Festival. Lees hoe het mogelijk is dat een genie als mevrouw Kets-Vree het Volledige Verzamelde Werk van Hermans gaat verzorgen. Mevrouw Kets-Vree. Ooit schreef Hermans dat de manier waarop zij de vijfde druk van Max Havelaar had verzorgd het meeste leek op "een oud schilderij dat door een Amerikaanse restaurateur met een verfroller is bewerkt" . Over het literaire gekkengesticht dat Nederland heet.
     
Tweede Generatie Beschrijving van een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Westerbork en wat er na afloop gebeurde. Men is per slot nooit te oud om te sterven.
     
William Randolph Hearst Als journalist droom je er wel eens van om een eigen krant te beginnen. Je benoemt jezelf tot uitgever\hoofdredacteur en je begint overal de beste krachten weg te kopen
     
De Concorde Dat het mogelijk was om voor het gewone passagiersverkeer zo'n snel toestel te bouwen dat er ook nog eens zo mooi en elegant uitziet, grenst bijna aan het ongelooflijke. In 1987 vloog ik met de Concorde van Londen naar New York en sindsdien ben ik een fan.
     
Te koop: sportjournalisten Toch is het niet Johan Cruijff die deze foto zo bijzonder maakt. Het is Mart Smeets. Hij zit op de voorgrond, voorover gebogen met gevouwen handen. Het lijkt of hij aan het bidden is.
Zie bovendien in de rubriek Maar Mijnheer een boze ingezonden brief van de heer H. Groen van Focus Conferences BV.
     
Wees blij Hoor de vogels en de krekels, lig in het gras met een korenaar in de mond, kijk naar de blauwe lucht, draai je om en leg je hoofd op de buik van je geliefde, voel hoe zij met haar handen je hoofd streelt en denk: geen volle stadions meer en geen mensen die dat prachtig vinden
     
De liefde Tegenwoordig hoort het tot het standaardpakket van goede raad dat ouders aan kinderen meegeven. Altijd met twee woorden spreken, je handen wassen als je naar de wc bent geweest en niet te snel zeggen: 'Ik houd van je'
     
Orale Seks Volgens het altijd betrouwbare dagblad De Telegraaf bevordert de activiteit die pijpen genoemd wordt de gezondheid van een eventueel te verwekken kind. De Telegraaf: "Er lijkt een verband te bestaan tussen het hebben van orale seks vóór de zwangerschap en het verminderen van de kans op een zwangerschapsaandoening. Het inslikken van sperma zou het risico op pre-eclampsie, een verhoogde bloeddruk tijdens de zwangerschap, aanzienlijk kunnen verkleinen".
     
f 5,50 Het vervolg op mijn stukjes, getiteld: f 0,45 en f 0,45 (2) over de vergoeding voor gestolen joodse goederen: "Het beste is natuurlijk dat geld te incasseren om het vervolgens in een zo kort mogelijke tijd volkomen te verbrassen".
     
Sushi "Hij nam een van de sushi's in de hand en doopte die in het bakje sojasaus met mierikswortel. Daarna stak hij de sushi in zijn mond. Wat er toen gebeurde, valt moeilijk te beschrijven".
     
Een ietsiepietsie nandralon Normaal gesproken wordt de urine van de atleten door een notaris in een bomvrije kluis gedaan en dan onder begeleiding van vier motoragenten naar het laboratorium in Keulen gereden. Maar bij de urine van Douglas was notaris verkouden en waren er in plaats van vier slechts drie motoragenten beschikbaar.  
     
Hoogstpersoonlijk Sinds Alexander Cohen in 1896 de koning voor een gorilla uitmaakte en Domela Nieuwenhuis daarvoor zakkies mocht plakken, hebben wij nooit meer een echt mooi proces gehad voor majesteitsschennis. Het wordt weer eens tijd"
     
Museumplein revisited De Deense tuinkabouter Andersom die het plein heeft ontworpen, kwam een dagje over om te kijken hoe het moeras er nu bij ligt. Hij toonde zich erg tevreden. Die bomen, zei hij, moest je zien als snijbloemen. Die knip je af en als ze uitgebloeid zijn, koop je toch ook weer nieuwe. Zo'n soort man is dat.  
     
De schuldeloosheid van Nina Brink "Ze had alles in zich een icoon van het feminisme te worden".
     
De hoed Over wat de affaire-Muntz is gaan heten. Muntz struikelde met een fles Zyklon-B door Wenen en joeg een aantal orthodoxe joden op de vlucht door zijn Hitler-outfit.  
     
Regels Waarom Bram Peper binnenkort naar het bedrijfsleven gaat.  
     
Anekdotes en ornamenten Onlangs is Brieven over Tsjechov verschenen, een boekje dat de briefwisseling bevat tussen Dimitri Frenkel Frank en Karel van het Reve.
"Beide briefschrijvers schuwen de anekdote niet en lappen de regel van Hans van Manen, namelijk dat kunst niet anekdotisch mag zijn, gelukkig volkomen aan hun laars."
     
Erg! Een verzameling literaire kritieken van ene Patrick Demompere. Een verfrissend werkje, zeker wanneer je weet wie zich achter deze Belg schuilhoudt.  
     
Het Genootschap van Hoofdredacteuren Het Genootschap van Hoofdredacteuren, dat besloten heeft tot zelfregulatie in de berichtgeving over de ophanden zijnde verloving van Willem-Alexander en Maxima.
"Het Genootschap. Je ziet een koetsje bij de sociëteit voorrijden, een bediende die de deur openhoudt en mannen met bolhoeden die instappen. Ze hebben zwaar getafeld en na afloop bij de borrel nog even de wereldproblemen doorgenomen".
Is dit weer een nieuwe meesterzet van Pieter Broertjes, hoofdredacteur van de Volkskrant en voorzitter van het Genootschap?
 
     
Fl. 0,45 Over de vergoeding van in de oorlog geroofde joodse goederen. Waarom, en dat is echt waar en geen grapje, ik bij de Nederlandse staat het bedrag van vijfenveertig cent mag claimen.
     
Fl. 0,45
deel II
Nee, leed is niet in geld uit te drukken, maar dat is hier helemaal niet ter sprake. Wij hebben het hier niet over smartengeld. Wij hebben het gewoon over geld dat terugbetaald moet worden voor roof. Dat is een kwestie die zakelijk moet worden afgehandeld.  
     
Het omroepdebat Hoe de Tweede Kamer een poging doet om de VARA binnen het publieke bestel te houden.  
     
Walter Etty, handelsreiziger in goede doelen Ooit werd Etty "de Brezjnev van de Amstel" genoemd. Er is geen initiatief dat hij heeft bedacht of het is mislukt. Als wethouder moest hij de laan uit, omdat Bureau Berenschot constateerde dat hij verschillende malen had gelogen. Nu komt Etty op voor het goede doel, en natuurlijk voor zichzelf.  
     
Zorg dat je erbij komt Over de opmerking van commissaris Vogelzang om jongeren voortaan als vrijwillig politieagent bekeuringen te laten uitdelen en welke perspectieven dat biedt voor de oplettende pederast.  
     
Masochisme Het is met de accountants als met dat alcoholloze bier waar Van 't Hek ook zo tegen was: wat is er eigenlijk mis mee?  
     
Toekomst De enige zekerheid in het nieuwe millennium, in de komende eeuw, is de dood, mijn dood. Er valt niets meer te rekenen, tenzij binnen veertig jaar de onsterfelijkheid wordt uitgevonden.  
     
Villa Felderhof, of de geneugten van de pornografie In een verhandeling over dit verschijnsel onder het motto: "De moderne jonge vrouw draagt een Hitler-snorretje tussen haar benen". Jawohl...!
     
Het MPS-record
Wie precies de eerste wereldrecordhouder is geweest, daarover zijn de historici het niet eens, maar wel staat vast dat de hele geschiedenis is begonnen in 1886, het jaar waarin L.R. Stevenson de novelle The strange case of Dr Jekyll en Mr Hydepubliceerde.  
     
De dr(s) Den Uyl - lezing van Felix Rottenberg Als Felix Rottenberg niet het onderwijs had genoten dat zijn partijgenoot Van Kemenade voor ogen stond, had hij vast en zeker beter kunnen spellen - en denken.  
     
Harry en de Paus "En wat staat er vandaag op het programma?", vroeg Johannes Paulus II aan kardinaal Simonis, die juist op zijn knieën was gaan zitten om de voeten van de paus te wassen.
 
     
De grofheden die men zich als freelancer moet laten welgevallen Met een mengeling van trots, spijt en angst stel ik vast dat er maar weinigen in de journalistiek een leven leiden zoals ik.  
     
Het lijk van Lenin en andere grafzuiveringen Lenin stinkt en andere aanwijzingen van zijn sterfelijkheid.  
     
Karel Karel van het Reve. Ooit werd hem in mijn radioprogramma gevraagd of hij echt CIA-agent was geweest, waarop hij antwoordde: "Dat mogen wij niet zeggen".  
     
De hamster (1) Voor het houden van huisdieren is mijn verantwoordelijksheidsgevoel altijd te zwak ontwikkeld geweest, maar een paar maanden geleden zag ik mij gedwongen mijn houding in dezen te veranderen, toen na voortdurende aandrang van mijn dochter twee hamsters werden binnengedragen.  
     
De hamster (2) De vermenselijking van het huisdier verloopt voor de bezitter bijna ongemerkt.  
     
Het auto-ongeluk van Willem-Alexander  De verstandige stem van Prins Bernhard, of waarom hard rijden onsportief is.  
     
Gay Games
Denk niet dat ik iets heb tegen onze homoseksuele medemens. Seksueel ben ik helemaal correct.  
           
Lezen, leesde, geleesd Nog altijd is de uitreiking van de AKO-prijs 1994 voor mij een hoogtepunt in de praktijk van de Nederlandse literatuur. Lees dit stuk!  
           
De heilige (1) Het is nu eenmaal altijd boeiender een boek te lezen over de schurk dan over de heilige, bij wie je al snel het gevoel krijgt verpletterd te worden onder zijn morele gelijk.  
     
De heilige (2) Was het nou: een wijziging voorbij of een wijze ging voorbij?  
     
Kerstboodschap Niet wàt zij uitspreekt doet er toe, maar dàt zij het uitspreekt.  
     
Telefoonliefde Sorry, I am too funckin' busy, or vice versa".  
     
1 mei
Volgens het boekje van de ANWB ligt hij nog steeds tussen Nunspeet en Elspeet op de Vierhouter heide, maar is hij tegenwoordig wel ingericht tot camping: de Paasheuvel.  
     
Oranje
Uit enquêtes blijkt dat oranje als de meest onsympathiek kleur wordt ervaren.  
     
Der Stellvertreter Wat de Alfa van de paus en de Omega van Marco Bakker behalve de cruise-controle gemeen hebben.  
     
Het vernietigende HDS-Rapport Een functioneringsgesprek van de QPS-commissie in de regio Gaasperland over het vernietigende HDS-rapport.  
     
From all the woods in the world he walks into mine Omdat mijn vrouw haar verjaardag vierde, had ik een maand geleden een kamer gereserveerd in een hotel ergens in de Ardennen.  
     
Polly Pam
 

terug naar de inhoudspagina