Blendle genomineerd voor de Linkmiegelprijs

Boeken / Cd's / Video's / Media activiteiten

De digitale artikelenverkoper Blendle is genomineerd voor de Linkmiegelprijs. Blendle verkoopt op grote schaal artikelen, zonder de auteurs daarvoor te betalen. De jury roemt de inventiviteit, waarmee Blendle weet weg te komen met deze vorm van heling.

Blendle 2

Zakenman Rob Wijnberg is eveneens genomineerd – voor de wijze waarop hij tonnen heeft weggehaald bij de Stichting Democratie en Media. Overigens is de Stichting Democratie en Media zelf ook voorgedragen voor de Linkmiegelprijs.

De nominatie heeft de Stichting te danken aan het onnozele voornemen om te participeren in de aankoop van NRC Handelsblad, zonder daar iets voor terug te willen. Hier roemt de jury de hardnekkige onwil om van fouten uit het verleden te willen leren. De winnaar wordt aan het eind van het jaar bekend gemaakt.