De Koning – The King

Boeken / Cd's / Video's / Media activiteiten

The King
Chess Pieces
Collected and introduced by Tim Krabbé and Max Pam
Uitgeverij: New in Chess, second edition (2006)
Prijs: €27,95
Ingenaaid: 390 pagina’s.

Dit is de flaptekst van de Nederlandse editie: “Van Euwe tot Timman was J.H. Donner de beste schaker van Nederland. Hij behaalde grote internationale successen en faalde soms gruwelijk. Hij schrééf zijn carrière lang ook over schaken, als verslaggever, analysator, rubricist en columnist, en hij deed dat op een geheel eigem wijze: ‘De man die de pen opneemt om een sportgebeuren te verslaan, doet dit uit diepe innerlijke onzekerheid, want het wezenlijk belang van dat gebeuren is hem geenszins duidelijk en voortdurend moet hij vechten tegen een overheersend gevoel van belachelijkheid. Dat geldt voor een ieder die over sport schrijft, of het nu voetballen is, dammen of schaken'”.
De Koning.jpg

Op deze foto, genomen tijdens een bijeenkomst in het Stedelijk Museum, overhandigt Harry Mulisch het eerste exemplaar aan Donner.

Donner2.jpg

Dit is de omslag van de Engelse editie:

Omslag The King2.gif