Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een nieuw bericht dat voor goddelozen van belang is.

OBAMA BIEDT EXCUSES AAN VOOR VERBRANDE BIJBELS, MAAR GINGRICH NIET

Al dagen is het onrustig in Afghanistan, omdat er in het afval van een Amerikaanse basis verbrande pagina’s zijn gevonden uit een Koran.

Dat is natuurlijk erg onhandig in een islamitisch land dat bevrijd moet worden van de islamitische Taliban. Hoe het gekomen is en wie het heeft gedaan, dat is niet helemaal duidelijk, maar president Karzai wil dat er gestraft wordt. En dat zal dan ook wel gebeuren.

Ondertussen vallen er tientallen doden.

brandende boeken

En ondertussen is het interessant om te zien hoe de Amerikanen met deze nieuwe calamiteit omgaan. President Obama heeft zijn excuses aangeboden, maar Newt Gingrich, die graag de Republikeinse kandidaat wil worden, is het daar helemaal niet mee eens, aldus dit bericht in Het Parool:

Boze Gingrich: Afghanistan verdient onze excuses niet

Newt Gingrich is boos en verbijsterd dat president Barack Obama officieel zijn excuses aan zijn Afghaanse ambtgenoot Hamid Karzai heeft aangeboden voor het verbranden van korans op een Amerikaanse basis in Kabul.

Lees hier verder in Het Parool.

Zo drijven de bevrijders en degenen die bevrijd moet worden steeds verder uit elkaar. Buitenlanders verdwijnen in alle haast uit Afghanistan omdat er nog een golf van geweld wordt verwacht. Hoe zat het ook al weer met onze opbouwplannen?

Trouwens, over verbrande Korans gesproken. Wie weet er nog dat er in Afghanistan ook Bijbels zijn verbrand. Hier het CNN-bericht van 22 mei 2009:

Military burns unsolicited Bibles sent to Afghanistan

Military personnel threw away, and ultimately burned, confiscated Bibles that were printed in the two most common Afghan languages amid concern they would be used to try to convert Afghans, a Defense Department spokesman said Tuesday.

Lees hier het CNN-bericht in zijn geheel. Over het verbranden van die Bijbels hebben wij toen weinig meer gehoord.