Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een bericht dat voor goddelozen van belang is

KRUISBEELD SLAAT TERUG

Vele zieken wenden zich ter genezing tot Jezus. Bij hem raakt niemand teleurgesteld. Of misschien is Jezus toch een beetje kieskeurig?

Neem het lot van David Jimenez (43) uit New York. Die ging elke dag naar de St. Pattrickkerk bij hem in Newburg, om te bidden voor zijn zieke vrouw die thuis met kanker te bedde lag.

En zie het wonder geschiedde: zij genas!

David Jimenez 2

Opgetogen beloofde David dat hij het kruisbeeld, waartoe hij al die tijd had gebeden, helemaal schoon zou maken. Maar bij het schrobben viel het marmeren beeld van 270 kilo naar beneden, precies op het rechterbeen van David. Het been werd verbrijzeld en de verwonding was zo erg dat het geamputeerd moest worden. Of zoals op internet staat:  “Jesus takes believer’s leg (and God won’t grow it back).

Het lijkt een beetje op een fabel van Aisopos. De moraal kunt u er misschien zelf bij verzinnen. Maar het verhaal is daarmee nog niet ten einde. Het Katholiek Nieuwsblad vertelt het vervolg:

David Jimenez 1


Kruis verplettert been: man eist 3 miljoen dollar van kerk

David Jimenez (43) eist 3 miljoen dollar schadevergoeding van de St. Patrickkerk in Newburg, New York, omdat zijn rechterbeen geamputeerd moest worden nadat er een 270 kilo zwaar marmeren kruisbeeld op zijn been was gevallen. (…)  De kosten lopen volgens Kitson in de zes cijfers. De kerk ontkent tot nu toe iedere aansprakelijkheid voor het ongeluk uit 2010.

Lees hier het hele bericht.

De rechtszaak staat gepland voor volgend jaar. In elk geval tot na de Kerst.