Ketter & Geest

HUMAN_home

Elke vrijdagavond, in Oba/Live tussen 19.00 en 20.00, behandel ik samen met Theodor Holman “berichten die voor goddelozen van belang zijn”. Het programma heet Ketter & Geest, en in de tien jaar dat het bestaat, heeft het een zekere faam verworven. Nog altijd is het aantal luisteraars groeiende.

Zweepslagen

Zweepslagen uitdelen: een nieuwe, leuke ervaring

In de macabere wereld van de lijfstraffen en de onthoofdingen blijft één aspect onderbelicht. Het is niet alleen een boodschap van terreur die wordt uitgedragen, maar ook eentje van democratie. Dat klinkt misschien vreemd, maar neem die onthoofdingen.

Ik heb altijd gedacht dat het afsnijden van een hoofd een hele klus zou zijn, iets waarvoor je toch op de een of andere manier moet zijn opgeleid.

Maar dat blijkt helemaal niet het geval. Iedereen kan het, daar lijkt het op. Als een rapper in Londen het kan, moet iedereen het kunnen. Nog eenvoudiger lijkt het uitdelen van zweepslagen. Ook hiervoor lijkt het adagium van Emile Ratelband te gelden: als je het maar wilt dan kun je het!

Die gedachte kwam op bij een serie tweets van de Nederlandse journaliste Brenda StoterBoscolo, die zich in het strijdgebied schijnt te bevinden. Lees ook dit stuk van haar.

Brenda StoterBoscolo twitterde over een Nederlandse Jihadiste, die was uitgekozen om aan zeven vrouwen zweepslagen uit te delen. (Even terzijde: “officieel” mogen alleen vrouwen dit bij vrouwen doen). De Jihadiste zou daarbij hebben gezegd:

Even later twitterde ze nog: “I whipped the women who were fihting each other 30 times. The ones who were calling each other names got 15 each.”

Goedmorgen.

Medisch studente (21) doet zelf ook een onthoofding

Maar het kan erger, getuige dit bericht op de Mail Online, waarin wordt verteld over de 21-jarige Britse medische student Maujahidah Bint Usama, die gekleed in een witte doktersjas, trots het hoofd toont van iemand die door haar zojuist is “behandeld”:

“A woman believed to be a British medical student who left the UK in order to join ISIS has posted an image on social media of herself holding a severed head. The woman, who goes by the Twitter name of Mujahidah Bint Usama, claims to be a doctor for the terror group based in Raqqa, Syria.In the image, which was used as her profile picture but has since been removed, she can be seen wearing a full burka and white lab coat while holding the head of a man. o the left of the image, two children can be seen standing beside her. Her name reflects her jihadi convictions, with Mujahidah appearing to be the female version of mujahadid – meaning soldier of God. Bint translates as ‘child of’, while Usama likely references Osama Bin Laden. The gruesome image appears alongside the message ‘Dream job, a terrorist doc,’ followed by images of smiley faces and love hearts.”

Kinderen spelen in moskee de onthoofdingen na

Maar het kan altijd nog erger. In de Jaffari moskee in het Canadese Thornhill, Ontario, doen kinderen mee aan een toneelstukje, waarin onthoofdingen worden nagespeeld. De opvoering gaat over een tragedie uit de Koran met de profeet en diens broer in de hoofdrollen.
Een verslag over het theaterstuk is te vinden op de Canadese site WND Education:

“An Ontario mosque is coming under fire for using young Muslim children to conduct mock beheadings in a school play. Video footage of the Islamic Jaffari Center in Thornhill, Ontario, shows children as young as 4 years old watching and learning to conduct beheadings in a play that reportedly took place two years ago. The video was featured on the Canada’s Sun News Network television program, “Byline with Brian Lilley.” A young boy can be seen sitting on the floor as another boy approaches him from behind with a machete. At the end of the play, the boy playing the part of the executioner announces, “Here are the heads.”

Er is ook een video van deze onthoofding voor kinderen verklaard:

De moskee kwam eerder in het nieuws wegens antisemitisch lesmateriaal en plannen voor de bouwen van huizen louter voor moslims.