Ketter & Geest

HUMAN_home

Elke vrijdagavond, in Oba/Live tussen 19.00 en 20.00, behandel ik samen met Theodor Holman “berichten die voor goddelozen van belang zijn”. Het programma heet Ketter & Geest, en in de tien jaar dat het bestaat, heeft het een zekere faam verworven. Nog altijd is het aantal luisteraars groeiende.

Mormoons ondergoed 2


Het geheim van mormoons ondergoed onthuld

De inmiddels overleden Christopher Hitchens heeft zich destijds in Slate Magazine – het ging over de mormoonse presidentskandidaat Mitt Romney – verbaasd over het mormoonse voorschrift om een bepaald soort ondergoed te dragen. Het meest lijkt het op een hansop, maar je kunt je ook voorstellen dat een schermer het onder zijn uitrusting draagt.

 

Het is bedoeld om “niet in verleiding te brengen of gebracht te worden”. Qua functie lijkt het zodoende nog het meest op de boerka.

Toch bleef er altijd een waas van geheimzinnigheid rond dat ondergoed hangen. Tot vorige week, toen de officiële Mormomenkerk een video op internet zette om aan te tonen dat er aan het ondergoed niets geheimzinnigs is. The Atlantic publiceerde er meteen een artikel over met als kop: Mormon-Underwear, Revealed.

“But a lot of the fascination with Mormon sex is also because of the underwear. Known as temple garments, the inner layer of clothing worn by many observant Mormons has been an object of non-Mormon curiosity for nearly two centuries, in large part because the Church has intentionally kept information about the garments private. Or at least until today, when the LDS church released a video on its website explaining the ritual purpose of temple garments, requesting that non-Mormons and members of the media to treat “Latter-day Saint temple garments as they would religious vestments of other faiths. Ridiculing or making light of sacred clothing is highly offensive to Latter-day Saints.”

Hier op YouTube de bewuste video, waarin “het geheim” wordt onthuld.

Mormoons ondergoed 3

De mormonenkerk is over de hele linie bezig te populariseren, in de hoop zo te kunnen groeien. Maar het zal nog een hele hijs worden om het mormomenondergoed sexy te maken.

Humanistische Alliantie, 27 oktober 2014