De laatste foto van Theo van Gogh

Boeken / Cd's / Video's / Media activiteiten

Al enige tijd werk ik aan een boek over Nederland en de moord op Theo van Gogh. Vlak voor zijn dood tekenden Theo, Jeroen Henneman en ik een contract met RTV-Noord-Holland voor 24 nieuwe afleveringen van De Woestijn Leeft, het satirische televisieprogramma over architectonische monstruositeiten en het vuil van de stad.

mp_laatstefoto.jpg

Een dag later werd Theo vermoord. Deze foto is vrijwel zeker de laatste die er van hem is genomen.

Met Theo maakte ik televisieprogramma’s en een enkele keer trad ik op als acteur in een van zijn films. In Loos speelde ik zelfs een van de drie hoofdrollen. Theo was daar erg tevreden over, maar mijn leek het verstandig niet al te zeer te vertrouwen op een carrière in die richting. Met Theo van Gogh en Jeroen Henneman maakte ik, behalve De Woestijn Leeft, voor de Humanistische Omroep de serie De Bovenwereld, zes satirische programma’s over paranormale verschijnselen. De serie kreeg destijds weinig aandacht, omdat de uitzending precies plaats vond in de maand dat de Twin Towers vielen. Zelf vond ik een van de grappigste projecten die wij samen hebben gedaan. Column Producties zal aan het eind van het jaar een box uitbrengen met een selectie uit De Woestijn Leeft en De Bovenwereld.

Een enkele keer maakte ik met Theo drie minuten filmpjes voor AT5, zoals deze over de relatie tussen de omvang van de taille en de levensverwachting. Dit filmpje is opgenomen op de video PAM. (nog enkele exemplaren verkrijgbaar).

PAMs Video.jpg

PAM (1998)
Uitgeverij: Shooting Star/eigen beheer.
Prijs: €8,25
Speelduur: 90 minuten.