Nel’s kersttip

Tip van Nel

Nelleke Noordervliet vult haar eigen hoekje met allerhande tips op huishoudelijk gebied.

Tip 5: DOE HET NIET!

Maak NIET het kerstdiner uit Allerhande met de o zo eenvoudige amuse gueule van geitenkaas en wilde zalm in de holte van een soeplepel, de in een handomdraai te maken torentjes van filodeeg met een vullinkje van gemalen woudduif en spinaziehartjes naast een lasagna van zoete aardappel en ganzenlever op een bedje… van bord, waarna de bisonbiefjes met taigapaddestoeltjes en truffelrisotto, gevolgd door een citroenschuimpje met pruimedanten op kaneelijs, een plateautje van zelfkazende boeren en een kopje Clooney-koffie toe.

Laat je eten NIET cateren door Maison van den Boer of andere nuffige beroepskokers. Ga met Kerst NIET naar een restaurant waar je wordt afgezet en bediend door sikkeneurige studentes. Laat je NIET wijsmaken dat Kerstmis een leuk en sprankelend feest is. DOE HET NIET! Loop niet de H & M in voor dat feestjurkje of dat geinige smokingstrikje. Nodig NIET al je vrienden uit voor een Tweede Kerstdagbuffet van restjes en kliekjes.

Noodervliet2.jpg

Ik kan mij Kerstmis niet anders herinneren dan als de dagen van de grote DESILLUSIE. De dagen van de niet nagekomen beloften. De dagen van de meest diepe intense verveling van de vroegmis tot de one-manshow van Toon Hermans. De dagen van het spitsroeden lopen met ouders en schoonouders. De dagen van de indigestie en de onvrede. Doe alsof er niets aan de hand is. Sterker: er is niets aan de hand.

Doe wat u altijd doet op een vrije zaterdag of zondag en zeg op een willekeurige fijne dag in het jaar, als de kinderen zich voorbeeldig hebben gedragen en naar behoren grappig zijn geweest, als het onverwachte etentje met vrienden nieuwe inzichten en warm gelach hebben opgeleverd, als uw werk aardig is gelukt, zeg dan aan het eind van de dag: vandaag was het Kerstmis.

Nelleke Noordervliet