God is in en Jezus is uit

HUMAN

SPREKENDE POP

Klein, maar grappig nieuws. Gary Rofkahr Ossawa (Oklahoma) kreeg naar eigen zeggen de schrik van zijn leven tot hij de praatpop van zijn dochter hoorde zeggen: “Islam is the Light“. Dat leidde tot het volgende bericht en het volgende filmpje:

Een sprekende pop van Fisher Price veroorzaakt grote deining in Oklahoma en Pennsylvania. Volgens verontruste ouders zou de knuffel bizarre dingen mompelen, zoals ‘Islam is het ware licht’ en ‘Satan is koning’. Dat meldt Fox News.

Aan de naam van het popje zal het niet gelegen hebben. Het lieve ding heet voluit ‘Little Mommy Real Loving Baby Cuddle and Coo’. De man die evenwel de kat de bel aanbond, is Gary Rofkahr uit Owasso, Oklahoma. Een van z’n collega’s bracht de pop mee naar het werk. Daar was iedereen het er over eens: de sprekende pop looft de islam en de duivel.

Rofkahr trok op onderzoek uit. “Ik heb verschillende versies van de sprekende pop gevonden in warenhuizen van Target en Wal-Mart. Beide ketens hebben het popje inmiddels uit de rekken genomen in Oklahoma en Pennsylvania. Voor mij het bewijs dat we het bij het rechte eind hebben”, beweert de man.

Bij speelgoedfabrikant Fisher-Price verwijst men naar moederbedrijf Mattel. Daar wil men eerst de zaak nader onderzoeken.

Dit is de pop des aanstoonds:

Sprekende pop.bmp

Eigenlijk is het wel grappig. Ik zou graag een pop hebben die zegt: “Wovon man nicht sprechen kan darüber muss man Zweigen”.


GOD IS IN, MAAR JEZUS IS UIT

Het volgende bericht is typerend voor de staat waarin het huidige christendom verkeert. Het ia nauwelijks denkbaar dat in de islam een symposion zou worden georganiseerd met het thema: “God is in, maar zijn profeet Mohammed is uit”. Of dat Joden zouden zeggen: “God is in, maar aan Mozes doen wij niet meer”.

Maar in het christendom bestaat het, getuige het volgende bericht dat door de Westerkerk in Amsterdam is uitgegeven.

Westerkerk.bmp

God is in, is Jezus uit?’ dat is thema van het symposium dat de Westerkerk te Amsterdam op zaterdag 29 november organiseert. Tijdens dit symposium dat geleid wordt door ds. Fokkelien Oosterwijk, predikant van de Westerkerk, laten deskundigen hun licht schijnen over de positie van Jezus in Nederland.

Ds. Arenda Haasnoot, vice-preses van de synode van de Protestantse Kerk, staat voor de breedte van deze kerk en weet zich vooral aangesproken door de gereformeerde en evangelische spiritualiteit. Ds. Jan Offringa, voorzitter van de predikantenbeweging ‘Op Goed Gerucht’, vertegenwoordigt een kritisch en vrijzinnig geluid. Drs. Annewieke Vroom, docente aan de Vrije Universiteit, laat zien hoe je vanuit zen naar Jezus en het christendom kunt kijken. Prof. Anton Wessels, emeritus hoogleraar godsdienstwetenschap, geeft een inleiding op het thema.

‘Ik kan niets met Jezus.’ Dat hoor je mensen in de kerk steeds vaker zeggen. Tweeduizend jaar geleden heeft Jezus zich als weg naar God opgeworpen. Maar in de huidige tijd lijkt het wel of men Jezus niet meer nodig heeft om in God te kunnen geloven. De vraag is dus of de boodschap de boodschapper niet al lang heeft overleefd.

Wat zou Jezus hier zelf van vinden? Is het belangrijk om toch elke keer het spoor te volgen waarop de christelijke kerk is gebouwd? Wordt anders niet heel onduidelijk wat we in de kerk te zoeken hebben? Het zijn ondermeer deze vragen die tijdens de zaterdagmiddag aan de vooravond van de advents- en kersttijd in de Westerkerk centraal staan.

Vanuit de ‘vraagbanken’ – de herenbanken in de Westerkerk – zullen diverse vertegenwoordigers uit kerk en stad kritische vragen stellen over Jezus om de discussie met het publiek te verlevendigen.

Het symposium is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Het vindt plaats op zaterdag 29 november in de Westerkerk, Prinsengracht 279 te Amsterdam. Ontvangst om 13.30 uur. Voor meer informatie over het programma en aanmelding zie www.westerkerk.nl.

Blijft er van het christendom nog wat over als Jezus niet meer mee mag doen.

“Ik kan niets met Jezus”, hoor je mensen steeds vaker zeggen.

Wat zouden ze eigenlijk dan wel met hem willen? Als Jezus niet meer voor de mensheid is gestorven, dan kan de hele predastinatie en alles wat daarbij hoort, net zo goed op de vuilnisbelt. Arme Jezus, heb je je aan het kruis laten nagelen, en dan kunnen mensen “er niets mee”.

PAS OP: MEISJESPLAS IS ONREIN

Memri, het Middle research Institute, vestigt de aandacht op een half theologische, half medische kwestie, die is aangesneden in een programma op Hamas TV. Presentator dr. Ahmad Al-Muzai wijst erop dat de profeet een onderscheid maakte tussen de plas van jongetjes en die van meisjes. De plas van jongetjes is rein en kan met een paar druppels water worden verwijderd. Voor jongetjes is het eigenlijk helemaal niet nodig om zich te wassen als zij in hun broek hebben geplast.

Helaas ligt dat voor meisjes wat anders. Aan de plas van meisjes zit een luchtje.

Lang hebben Koran-geleerden zich afgevraagd wat de betekenis is van Mohammeds inzichten op het gebied van urine. Heeft de profeet gelijk, of is hier sprake van discrminatie? Volgens de dokter is inmiddels uit onderzoek gebleken dat de plas van meisje vaker de zogenaamde E. coli bacterie bevat.

Waaruit duidelijk blijkt , aldus de dokter, dat ware religie en ware wetenschap wel degelijk samengaan!

Eigenlijk vreemd dat in de islamitische wereld nauwelijks iets wordt uitgegeven aan fundamenteel onderzoek. Je zou zeggen dat het toch prachtig is wanneer elke keer weer de inzichten van de profeet worden bevestigd.

plassende vrouw.bmp

Hier het bericht:

Hamas TV’s Koranic Scientist Dr. Ahmad Al-Muzain: No Scientific Necessity to Wash Off the Urine of Male Infants

Following are excerpts from a program featuring Dr. Ahmad Al-Muzain, a Palestinian expert on Koranic science, which aired on Al-Aqsa TV on September 3, 2008:

Dr. Ahmad Al-Muzain: The Prophet Muhammad said that there is no need to wash off the urine of the male infant. Only the urine of the female infant should be washed. In the case of the urine of the male infant, it is enough to sprinkle water lightly over it. From this, the religious scholars have concluded that the urine of the male is less impure than the urine of the female. This gives rise to many questions: Why is there a distinction between the urine of the male and the female? What is the wisdom in this? Is this, as some Orientalists claim, discrimination against the female, even in infancy? God forbid that this is true.

In order to prove the wisdom behind this, scientists from an Iraqi university have conducted a unique experiment. Of course, this experiment was supervised by a professor from the International Commission on Scientific Signs in the Quran and the Sunna.

This experiment proved that a type of bacteria known as E. coli – and you can see a picture of this bacteria behind me… We found this type of bacteria in the urine culture of both male and female infants. What was strange, however, was that the urine of the male infant contained much fewer bacteria than that of the female.

This proves unequivocally that this is the true religion, and that this knowledge was conveyed to the Prophet by Allah.

Deze week weer kijken naar Hamas TV

Humanistische Omroep, 18 oktober 2008