Het verschil tussen Mekka en Lourdes

HUMAN

POLITIEK CORRECT MONUMENT

Laatst was ik in Sobibor, het vernietigingskamp van de nazies, vlak bij de Pools-Oekraïnse grens. Er stond een gedenksteen, waarop te lezen was dat vooral Joden in Sobibor waren omgebracht. Dat stond er vroeger niet. In  de communistische tijd was alleen te lezen dat in Sobibor “de slachtoffers van het fascisme” waren omgebracht. Het heeft lang geduurd voordat het (antisemitische) Polen de tekst heeft aangepast.

Hieraan moest ik denken toen ik het volgende bericht las:

Bij de 9/11 aanslagen kwam de 23 jarige James Gadiel die in het World Trade Centre werkte, om het leven.
De stad waar hij vandaan kwam Kent in Connecticut, is van plan een monument voor Gadiel op te richten naast het stadhuis. Maar er bestaat onenigheid tussen de vader van Gadiel, Peter Gadiel en het stadsbestuur. Gadiel sr. wil dat op het monument de zinsnede ‘Vermoord door islamitische terroristen’ wordt aangebracht. De stadsbestuurders vinden dit veel te controversieel voor een kleine stad en dreigen dat het monument er niet komt als Gadiel sr. bij zijn standpunt blijft.

James Gadiel

Wethouder Ruth Epstein: ‘we zien onszelf als een warme, liefdevolle stad. Om een etnische groep in een slecht daglicht te stellen gaat in tegen alles waarvoor we staan’.

Gadiel sr. echter vindt het monument niet compleet zonder deze zinsnede: ‘in dit land wordt de identiteit van de aanslagplegers stelselmatig genegeerd. . Het meest essentiële punt van de 9/11 aanslagen blijft buiten beeld. Het wordt niet vergeten, nee, het wordt welbewust onderdrukt. Maar het klopt niet als je zegt dat mensen op 9/11 zijn overleden. De gebouwen zakten niet zomaar in elkaar, ze zijn aangevallen door mensen met een bepaalde identiteit met een welomschreven doel. Moslims moeten erkennen dat hun medemoslims deze daad in hun naam hebben gepleegd. Ik word er op aangevallen omdat ik anders dan veel anderen wel hardop zeg wie dit heeft gedaan’.

Let wel op, het is een Fox-bericht en dat is erger dan de Telegraaf.

CHINA VACCINEERT MEKKA-GANGERS

Lees eerst het volgende bericht en lees dan verder.

China gaat alle Chinese Mekka-gangers inenten tegen de nieuwe influenza H1N1 (varkensgriep/Mexicaanse griep). Volgende maand reizen 12.700 Chinezen af naar de heilige Islamitische stad om deel te nemen aan de jaarlijkse hadj.

Wereldwijd wordt met angstige ogen gekeken naar de jaarlijkse bedevaart van moslims naar Mekka. Ruim drie miljoen moslims nemen hier jaarlijks deel aan en deze grote verzameling van mensen kan er dit jaar voor zorgen dat het nieuwe griepvirus zich met een verhoogde snelheid over de wereld gaat verspreiden.

Verschillende Arabische landen namen al voorzorgsmaatregelen: risicogroepen (kinderen, vrouwen, zieken) mogen niet naar Mekka reizen. De Verenigde Arabische Emiraten schafte 900.000 griepvaccins aan.

2000 Chinese moslims kregen inmiddels hun vaccinatie. De overige 10.700 krijgen het binnenkort. In China zijn meer dan 35.000 mensen besmet met het virus. Drie mensen zijn er aan overleden.

Mekka

Interessant, niet?
En dan bedoel ik niet dat je naar Mekka gaat om er als mens beter van te worden en dat je een grote kans hebt om een ziekte op te lopen. Kan God dat niet wat rechtvaardiger regelen en de griep juist aanbesteden voor de niet-Mekka-gangers en de ongelovigen?

Nee, ik bedoel dat “risicogroepen” als kinderen, vrouwen en zieken niet naar Mekka mogen. Alleen mannen mogen dus nog. Dan doet het katholicisme het in Lourdes eerlijker. Griep of geen griep, daar mogen man of vrouw, jong of oud, gezond en doodziek altijd naar toe.

STOKOUDE SOEMALIËR (112) HUWT MEISJE (17)

In onze wekelijkse berichtgeving over dat prachtige vakantieland Soemalië het volgende bericht:

MOGADISHU – De naar eigen zeggen 112-jarige Somaliër Ahmed Muhamed Dore is een gelukkig man. Het is zeer de vraag of dat ook geldt voor zijn nieuwe echtgenote, de 17-jarige Safia Abdulleh.

Somalië3

Haar familie meldde tegen de BBC dat de tiener ‘gelukkig is met haar nieuwe echtgenoot’. Het bericht gaf geen informatie over de hoogte van de bruidschat, die ongetwijfeld een belangrijke rol heeft gespeeld bij het huwelijk.

Honderden mensen waren aanwezig bij het trouwfeest in het dorp Guriceel, een paar honderd kilometer ten noordoosten van Mogadishu. ‘Vandaag heeft God me geholpen mijn droom te realiseren’, aldus de bruidegom, die al achttien kinderen heeft met zijn andere vijf vrouwen.

De man zei al jaren een oogje op het meisje te hebben gehad. ‘Ik heb haar niet gedwongen, maar gebruikte mijn ervaring om haar te overtuigen van mijn liefde en daarop besloten we te trouwen’, luidde zijn lezing over de aanleiding voor het huwelijk.

Maar kijk eens naar de foto. Geloof jij het?

112.

Ik denk dat de bruidegom flink heeft lopen opscheppen en zijn leeftijd tegenover zijn bruid flink heeft overdreven. Per slot ben je zo oud als jij je voelt!

Humanistische omroep, 30 oktober 2009