Maar Meneer

Maar meneer

Reageren kan hier.  Tevens voor aanvragen lezingen en optredens.

De volgende reactie kwam op mijn column in Buitenhof:

Ayaan+Ferguson 2

Geachte Max Pam,

Aan aan het einde van zijn column over Niall Ferguson van 14 februari waarschuwt Pam Ayaan Hirsi Ali met de woorden: “Niettemin, Ayaan gefeliciteerd! Maar denk ook aan de uitspraak van de Griekse filosoof Plato: “Er zijn drie soorten mannen. Zij die houden van wijsheid. Zij die houden van eer en zij die zoveel mogelijk willen veroveren. Het blijft dus oppassen.”

Het zou correcter zijn juist Ferguson te waarschuwen. Aldus:
“Niall gefeliciteerd! Maar denk ook aan de uitspraak van Plato: “Er zijn drie soorten mensen. Zij die houden van wijsheid. Zij die houden van eer en zij die zoveel mogelijk willen veroveren. Het blijft dus oppassen.”

Wie heeft er overigens vaker voor de ondergang van de westerse beschaving gewaarschuwd? Ayaan Hirsi Ali of Niall Ferguson?

Met vriendelijke groet,
Jeroen de Jong
Den Haag