Max Pam terug bij HP/De Tijd

Boeken etc

Max Pam keert terug als literair criticus bij HP/ De Tijd. Pam vertrok in maart 2009 bij het opinieweekblad, na ruzie met de toenmalige hoofdredacteur Jan Dijkgraaf. Frank Poorthuis, vorige maand benoemd tot hoofdredacteur, wil Pam er graag weer bij hebben.

HPDe Tijd

‘We willen een nieuwe start maken. Ik vind Max Pam een van de beste literair recensenten van Nederland. En ik ben blij dat hij voor ons wil werken.’

Poorthuis heeft er de laatste weken geen geheim van gemaakt het niveau van HP/ De Tijd te willen opkrikken. Het moet weer een blad voor ‘de intelligente lezer’ worden.
Zwaarder inzetten op onder andere literatuur hoort daarbij. Pam begint eind maart, begin april.

Door Linda Nab

Villamedia, 25 februari 2011.

Nagekomen bericht: de terugkeer van Max Pam is binnen de redactie met gejuich ontmoet. De redactie wil op deze manier een gebaar (een lange neus) maken naar de vorige hoofdredacteur die,  zoals je van een nulliteit kunt verwachten, geëindigd is als columnist bij De Spits.