Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een nieuw bericht, dat voor goddelozen van belang is.

Soms lees je over onderzoekjes waarvan je je afvraagt: hoe hebben ze het gedaan? Het volgende onderzoek zou, volgens het ANP-bericht, maar liefst achttien jaar in beslag hebben genomen. En dan: hoe hebben ze de proefpersonen gewogen? Zittend in de kerk, bij het verlaten van de kerk, of gewoon thuis op de weegschaal?

Onderzoek: kerkgang maakt dik

alt

‘Jongeren die vaak naar de kerk gaan, hebben op latere leeftijd aanzienlijk meer kans op overgewicht dan jongeren die vrijwel niet naar de kerk gaan. Dat blijkt uit onderzoek van de Northwestern University (Illinois) onder 2400 Amerikanen die 18 jaar lang werden gevolgd.

Frequente kerkgangers (één keer per week of meer) hebben vijftig procent meer kans op overgewicht, zo blijkt uit de resultaten. De onderzoekers kunnen hier echter geen verklaring voor geven.

Obesitas is een bedreiging voor Amerika waar steeds meer mensen kampen met overgewicht. Het levert gezondheidsrisico’s op zoals hart- en vaatziekten. De onderzoekers roepen daarom kerken op meer aandacht te schenken aan de strijd tegen obesitas, overgewicht.

Lees verder

Opmerkelijk is ook dat de onderzoekers geen verklaring hebben gevonden voor de uitkomst van hun onderzoek. Komt het door stilzitten? Voor een ieder die met een meer plausibele verklaring komt, loof ik een dikke reep chocola uit.