Ketter & Geest

HUMAN

Elke dag een nieuw bericht, dat voor goddelozen van belang is.

NEDERLAND EN ZIJN PAPEN

In 1925 viel het eerste kabinet-Colijn na de Nacht van Kersten. Vier katholieke ministers traden uit het kabinet nadat het amendement van dominee Kersten (zie foto) was aangenomen met steun van de regeringspartij de CHU.

In het amendement werd het Nederlands gezantschap bij de paus in Rome uit de begroting van Buitenlandse Zaken geschrapt. Veel protestanten zagen niets in al die papen en lieten dat nu blijken.

Sindsdien is er veel veranderd. De CHU van de protestantse Tilanus is opgegaan in het CDA van de katholieke Steenkamp. Hoe is het mogelijk, zou je zeggen. Het volgende bericht uit Trouw laat helemaal zien hoe tegenwoordig de verhoudingen liggen.

Donner naar zaligverklaring Paus

HILVERSUM – Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) vertegenwoordigt de Nederlandse regering op 1 mei bij de zaligverklaring van paus Johannes Paulus II in Rome. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft berichtgeving van katholieknederland.nl daarover woensdag bevestigd.

Donner heeft als minister de betrekkingen tussen de staat en de godsdiensten in zijn portefeuille. Eerder deze week werd bekend dat namens Belgiƫ koning Albert II en zijn vrouw koningin Paola naar de plechtigheden reizen. Ze worden begeleid door premier Yves Leterme. Lees verder in Trouw.

Overigens was er al gedoe, toen koningin Beatrix wegbleef van de begrafenis van de Johannes Paulus II en Dries van Agt daar zijn afkeuring over uitsprak.