Ketter & Geest

HUMAN

Elke dag een bericht dat voor goddelozen van belang is.

Je kon erop wachten, het moest een keer gebeuren: een naakte moslima in de Playboy.

MOSLIMA OP PLAYBOY-COVER

De succesvolle Turks-Duitse moslima Sila Sahin heeft een hoge prijs moeten betalen voor een fotoshoot in Playboy. Sahin poseerde naakt voor het mei-nummer van het mannenblad om jonge Turkse vrouwen een hart onder de riem te steken, tot grote onvrede van haar islamitische familie.


Sila Sahin ziet zichzelf als een voorbeeld voor de moderne Turkse vrouw en wilde met haar reportage een signaal afgeven aan haar leeftijdgenoten in Turkije. “Ik wil jonge Turkse vrouwen laten zien dat het niet erg is om te leven zoals zij dat zelf willen. Deze foto’s zijn een bevrijding van de beperkingen die ik tijdens mijn jeugd kreeg opgelegd”, aldus de 25-jarigeTurkse, die speelt in de Duitse variant van Goede Tijden, Slechte Tijden.

Lees hier verder.

Haar Duitse vriend Jörn Schlönvoigt heeft terecht opgemerkt: “Het zou een misdaad zijn om haar schoonheid niet aan andere mensen te tonen.”

Helemaal mee eens.