Ketter & Geest

HUMAN

Elke dag een nieuw bericht, dat voor goddelozen van belang is.

Vandaag weer een bericht in het subrubriekje: Het kan altijd nog erger. Uiteraard gaat het over misbruik in de kerk. Dit stond in Trouw.

KERKLEIDER KRIJGT 21 JAAR

Een Australische jeugdkerkleider van 25, die een 14-jarig meisje drogeerde, verstikte, verkrachtte, met brandstof overgoot en in brand stak, is in Melbourne veroordeeld tot 21 jaar cel, met een minimum van 16 jaar.


Michael Tuano Hermogenes stopte het meisje eerst vol met alcohol, verstikte haar vervolgens met haar eigen panty’s, verkrachtte haar en nam foto’s terwijl ze naakt en bewusteloos was. Daarna verliet hij het huis van de tiener om lucifers te halen en stak het huis met het meisje nog binnen, in brand om zijn gruweldaden te verdoezelen. Het meisje overleefde de aanslag, maar haar lichaam is voor de helft blijvend verbrand. Haar rechtertenen moesten worden geamputeerd en ze verbleef bijna een heel jaar in het ziekenhuis. De gebeurtenis dateert van mei vorig jaar en vond plaats in het Australische Caroline Springs bij Melbourne.

‘Het slachtoffer kan niet zelfstandig eten, douchen of naar het toilet gaan. Ze zal de rest van haar leven afzien en dagelijkse verzorging nodig hebben’, zei de rechter.

Lees hier verder.

Hermogenes vertelde de rechter dat hij het ‘moeilijk had om zijn seksuele demonen te overwinnen’. Hij kan over zestien jaar vrijkomen.