Ketter & Geest

HUMAN

Berichten die voor goddelozen van belang zijn.

HEIL JODEN, (met niets ervoor)

De paus is in Duitsland geweest en hij heeft veel aardige dingen gezegd over andere religies en andere gelovigen. Hij kon moeilijk anders, want na al dat kindermisbruik stond hij met zijn rug tegen de muur. Niettemin was een groot aantal parlementariërs niet aanwezig toen de paus in de Bondsdag sprak. Naar schatting waren dat er ongeveer honderd afwezig, maar men had het de lege plekken opgevuld  met oud-Bonsdagleden, zodat de paus toch aankeek tegen een volle zaal.

De paus had vriendelijke woorden over voor de islam, de lutheranen en zelfs voor de Joden! In Berlijn waagde hij het te spreken voor de Joodse gemeenschap, zie foto.

Paus en de Joden

Dit stond in het Reformatorisch Dagblad.

Benedictus: Heil is uit de Joden

BERLIJN – Christenen moeten zich bewuster zijn van hun innerlijke verwantschap met het Jodendom. Er bestaat geen breuk in de heilsgebeurtenissen. „Het heil is namelijk uit de Joden.”

Dat zei paus Benedictus XVI donderdag in Berlijn, tijdens een besloten ontmoeting met vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap.

Het was in Berlijn dat de vernietiging van de Joden werd georganiseerd, aldus Benedictus. „De zogenaamde almachtige Adolf Hitler was een heidens idool dat de plaats van de Bijbelse God wilde innemen.”

Lees hier verder.

Had dat dan meteen gezegd! Dat hadden al die programs niet gehad, die plaats vonden onder het mom dat de Joden Christus heeft vermoord. (Mijn vader zei er altijd bij: “Dat is ook zo, en daar mogen de Joden best een beetje trots op zijn”.)

Nog een opmerking: die zogenaamde heiden Hitler was zelf katholiek en heeft zijn lidmaatschap nooit opgezegd. De toenmalige paus Pius XI heeft ook alle gelegenheid gehad de zogenaamde heiden Hitler te laten weten wat hij van hem vond, maar heeft dat nooit gedaan.

De eerlijkheid gebiedt overigens te zeggen dat Hitler weliswaar katholiek was, maar dat hij – zoals blijkt uit de dagboeken van Goebbels – geen bewonderaar was van het Vaticaan. Kindermisbruik was al bij Hitler bekend en hij heeft er lang overgedacht om die de roomse kerk ermee te chanteren.

Hier de volledige tekst van de toespraak die paus in Berlijn hield voor de Joodse gemeenschap.