Ketter & Geest

HUMAN

Elke werkdag een bericht dat voor goddelozen van belang is.

HET GEMOTORISEERDE PLATFORM VAN DE PAUS

Iedereen kent de pausmobiel, het gepantserde voertuig waarmee de paus zich rond laat rijden om de toejuichingen in ontvangst te nemen. De huidige pausmobiel is gebaseerd op een model van de Volkswagen Touareg, genoemd naar een nomadenvolk dat de islam aanhangt.

Enfin, maar de huidige paus Benedictus XVI heeft meer nodig dan een pausmobiel. Hij is inmiddels zo oud dat elk lopen hem moeite kost. Oplossing in zo´n geval is: de rollator. Maar daar kan de paus natuurlijk niet mee aankomen. Vandaar dat men een gemotoriseerd platform heeft ontworpen, dat langzaam kan rijden en dat wordt bestuurd aan de achterkant. Volgens Theodor Holman komt het idee van Richelieu, en ik spreek hem niet graag tegen.

Paus platform

The Mail Online heeft een groot geïllustreerd stuk over de aangedreven rollator van de paus, onder de schitterende kop: Pope mobile in St Peter’s: Ageing Pontiff starts using wheeled platform in Vatican”.

Dit is de aanhef:

Pope Benedict XVI has begun using a mobile platform to navigate the long aisle of St Peter’s Basilica – adopting the device employed by his ailing predecessor to reduce fatigue. The platform was pushed forward by aides during a service yesterday as Benedict gripped his pastoral staff with one hand and the device’s support bar with the other. The 84-year-old pontiff occasionally took his hand off the bar to wave to thousands of faithful flanking his route in the basilica, where he celebrated a Mass dedicated to encouraging missionary zeal.

Lees hier verder.

De man die het platform bestuurt, wordt steeds zorgvuldig uit beeld gehouden.