Maar meneer…

Maar meneer

Reageren kan hier. Tevens voor aanvragen lezingen en optredens.

Hieronder volgen reacties op verschillende columns.

Huib Evers 3

Beste meneer Pam,

Vandaag maakte iemand mij attent op uw column ruim twee weken geleden in Het Parool. Die column gaat over mij. U schrijft dat u nog nooit van mij gehoord had. Is heel goed mogelijk.

Dan hebt u dus ook nog nooit iets van mij gelezen. Mijn laatste boekje Kan dat zomaar? ook niet neem ik aan.

Geen probleem, maar waarop baseert u dan uw opvatting dat ik geen idee heb hoe de wereld er om ons heen uit ziet, dat ik allerlei zaken bepleit die er nooit zullen komen en dat ik geen verstand heb van zaken die aan de Raad voor de Journalistiek worden voorgelegd? Alleen maar op dat ene zinnetje in dat Volkskrant-interview over een keurmerk?

Vriendelijke groet, Huub Evers

Geachte heer Pam,

Recent heeft u op verschillende plekken( via een column en in een programma van Salto) zich negatief uitgelaten over de keuze van Steve Jobs inzake zijn behandeling van Pancreas kanker.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal onpasselijk werd van uw mening.

Tenslotte weet u als geen ander hoe zwaar het is te genezen van een ziekte.

Pancreas kanker is echetr,in tegenstelling tot b.v. een hersen infarct,  zo goed als ongeneselijk.

Indien je weet dat het mis is heeft ook een operatie geen zin meer.

Ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat Jobs heeft gekozen voor een aanpak die wellicht enig uitstel heeft gegeven zonder zinloze operaties en andere volstrekt zinloze behandelingen.

Misschien is het goed dat u zich in de toekomst over dit soort trieste zaken alleen uitlaat als u zich serieus heeft verdiept in de situatie.

Met vriendelijke groeten, Bob Bartelds

Geachte heer Pam,

met veel interesse heb ik uw column  Gevallen helden gelezen. Het antisemitisme van Allende was mij nog niet bekend.

Jammer dat U in uw passage over “Dr.” Martin Luther King niks schrijft over diens proefschrift. In de jaren 80 heeft een onderzoekscommissie van de Universiteit van Boston aangetoond dat dit proefschrift vol met plagiaten staat. Bij een normaal burger was een dergelijk academisch bedrog reden genoeg geweest de titel weer in te trekken. Niettemin durfde de Universiteit niet Kings frauduleuze academische titel af te pakken; blijkbaar was men bang voor de politiek correcte mob die geen kritiek aan King tolereert. Immers was een groot deel van diens leiderschap gebaseerd op de geloofwaardigheid en intellectuele autoriteit die hem deze titel verleende (Hij werd overal steeds as “Dr. King” geïntroduceerd.).

Een artikel over het King plagiaat kan men hier lezen: http://www.nytimes.com/1991/10/11/us/boston-u-panel-finds-plagiarism-by-dr-king.htm

Bizar dat er nog scholen vernoemd zijn naar deze academisch oplichter. Plagiaat lijkt mij een slecht voorbeeld voor leerlingen.

Met vriendelijke groeten, Ben K.

Beste meneer Pam,

Ik schoot u net aan na afloop van het radioprogramma Oba-Live, d.d. vrijdag 14 oktober. Naar aanleiding van uw rubriek Ketter en Geest, noemde ik nog het interview in Trouw van 10 oktober jl. met de twee journalisten die het boek \’In Gods naam\’ over de Limburgse pastoor Joep Haffmans hebben geschreven. En dat dit boek aan de ene journalist, Maarten van Laarhoven, zijn baan bij het Limburgs Dagblad had gekost. Mocht u geïnteresseerd zijn in dit artikel op de pagina Religie en Filosofie van Trouw, dan kunt u het vinden onder deze link: http://www.trouw.nl/tr/nl/4468/Schrijf/article/detail/2961153/2011/10/10/Pastoor-Haffmans-liederlijk-en-kwaadaardig.dhtml.

Het meest sprekend uit dit interview is misschien wel deze passage: `Van Laarhoven raakte zijn baan kwijt bij het onderzoek naar de affaire-Haffmans. Hij werd op staande voet ontslagen nadat hij zijn hoofdredacteur had gemeld dat hij werkte aan een boek over de affaire-Haffmans. Dat zou schadelijk zijn voor de \’sterk verbeterde relatie met het bisdom\’, aldus de hoofdredacteur. De rechter stelde Van Laarhoven uiteindelijk in het gelijk. Een baan heeft hij nog niet.`

Met vriendelijke groet, R. Kuyvenhoven